Prinsessan Estelle hälsar till faster Anna Westling

prinsessan estelle anna westling

TT
Prinsessan Estelle missar sin fasters födelsedagsfirande, men såklart har hon ändå kunnat skicka en hälsning.
Slå på ljud

Det är många som får ställa firanden och andra händelser åt sidan nu under coronapandemin, och nu drabbar det även prins Daniels syster Anna Westling. Idag fyller hon nämligen 50 år, men även om hon hade velat ställa till med et brakfest för att hon fyller jämnt hade det inte gått.

Däremot hindrar det inte från att uppmärksamma sina nära och kära på andra sätt! Den djärve kan våga sig på ett coronasäkrat fysiskt möte, men så finns det ju såklart telefon- och videosamtal.

anna westling prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle med faster Anna Westling när de tittade på skid-VM i Falun!

ULF PALM / TT

Anna Westling är väldigt nära sin brorsdotter Estelle och Svensk Dam erfar att prinsessan tack vare teknikens hjälp har hälsat grattis till sin faster denna höstiga novembermåndag. Det är onekeligen en tröst att vi kan använda tekniken för att hålla kontakten med våra nära och köra i dessa tider!

Victoria och Daniel ställer in länsbesöket

Det är inte bara födelsedagar som ställs in nu när antalet coronafall ökar i landet. Ett av höstens mest angelägna uppdrag för kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 47 var länsbesöken runt om i landet för att uppmärksamma hur myndigheter och företag över hela landet har hanterat pandemin – men förra veckan meddelade hovet att kronprinsessparets viktiga besök i Uppsala ställts in.

– Det skulle ha ägt rum den 11 november men nu har vi senarelagt det till nästa år. Det är ett beslut som vi har tagit tillsammans med Länsstyrelsen i Uppsala utifrån Folkhälsomyndighetens nya lokala rekommendationer för just Uppsala, sa Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till Svensk Dam.

kronprinsessan victoria prins daniel

Nästa länsbesök skulle varit i Uppsala med det har skjutits upp till nästa år.

TT

– Kronprinsessparet skulle ha besökt Uppsala under en hel dag, och de skulle ha träffat en en lång rad personer.

Uppsala län är hårt drabbat av denna andra våg av coronaviruset och flertalet restriktioner sattes in för ett par veckor sedan som specifikt gällde för enbart Uppsala län. Efter det har andra följt efter och nu har flera län i Sverige bland de hårdaste restriktionerna vi sett hittills under pandemin, däribland Stockholm.