Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Estelles och Leonores olika liv

15 jan, 2020, 06:00 
Ellen Myrgård Lindén
estelles och leonores olika liv
Estelle blir igenkänd överallt medan Leonore leker i parken, som vilken 5-åring som helst. De är båda prinsessor av Sverige men deras dagar ser helt annorlunda ut.
Annons
Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?

Det är båda prinsessor av Sverige men tittar man på Estelles och Leonores vardagsliv så är det inte mycket som överensstämmer. När Estelle äter frukost Leonore i solvarma Florida sitter kusinen Estelle redan i skolbänken på Campus Manilla.

Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle tog i hand redan som tvååring vid sitt första officiella uppdrag.

Victorias och Daniels dotter är bara ettagluttare men får redan nu dubbla utbildningar. Hon ska ju bli drottning av Sverige, en dag, medan Madeleines dotter har nummer åtta i tronföljden och aldrig kommer att arbeta aktivt i morfar kungens tjänst.

Estelles drottningskola

Victoria är mån om att Estelle ska få en inblick i det kungliga arbetet och därför har kronprinsessan tagit med sin dotter till både Skattkammaren, Bernadottebiblioteket och Kungliga Husgerådskammaren. Allt för att familjens historia ska bli en naturlig del av prinsessans vardag. Detta medan prinsessan Madeleine inte har pratat om det faktum att de är kungliga med sina barn.

Annons

– Jag har faktiskt inte pratat med dem om det än. Jag tror det kommer att komma rätt naturligt. Och jag tror att det var så för mig med, för jag kan inte komma ihåg att mamma och pappa satte oss ner för att tala om det utan det kom nog på ett naturligt sätt. Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin lilla värld utan titlar, sa Madeleine i en intervju med Mama förra året.

Leonores vardagsliv i Florida

Även fritidsaktiviteterna skiljer Estelle och Leonore åt. Madeleine är som bekant gammal hästjej men istället är det Victorias dotter som har egen häst (Viktor) och rider med jämna mellanrum. Det ska dock sägas att Leonore får gå ner och klappa på kusinens ponny så fort hon befinner sig på Hovstallet. Hemma i Florida har prinsessan fyllt upp med sin dans. När familjen precis hade flyttat till Miami publicerade Madeleine en bild från en dansuppvisning, då Leonore var gulligt uppklädd med hög tofs och ballerinakjol.

När Madeleine och barnen går till parken, som ligger ett stenkast från den amerikanska villan, är det ingen som känner igen Leonore eller ens vet att hon är en prinsessa. Det är ju inte riktigt fallet för Estelle.

En sak som är säker är dock att Estelle och Leonore är riktiga bästisar. De pratar ofta med varandra via FaceTime och älskar att leka tillsammans på Solliden om somrarna. Kusinerna kommer att stötta varandra genom livet, precis som Victoria och Madeleine alltid har gjort.

Foto: TT

Annons