Prinsessan Estelles stora förändring

Prinsessan Estelle ska ha sommarlov på Solliden

Första riktiga sommarlovet för prinsessan Estelle – men i år är ingenting sig likt.

 

Häromveckan gick Prinsessan Estelle har precis gått ut första klass, efter en omtumlande vår: Bland annat fick hennes skola Campus Manilla stänga akut veckan efter sportlovet på grund av en coronasmittad elev. Fast det var bara tillfälligt och Estelle var snart tillbaka i skolbänken igen.

Men nu har det varit skolavslutning med Den blomstertid nu kommer och allt det där som hör till, och åttaåriga Estelle kan se fram emot sitt första riktiga sommarlov.

Kungen drottningen Victora Daniel Estelle Oscar på Solliden

Sommarslottet Solliden.

Mycket är som vanligt, sommarslottet Solliden väntar med sol och hav. Och fest! Mamma Victoria och pappa Daniel firar ju att de har varit gifta i tio år just på Midsommarafton.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar

På fredag blir det kalas, och då ska Estelle och Oscar vara med och fira.

Så blir prinsessan Estelles sommarlov

Men mycket på Solliden kommer också att vara helt annorlunda. Som att inte få krama mormor Silvia till exempel. Eller att vara tvungen att hela, hela tiden hålla sig två meter från morfar kungen. Och samma trista regler gäller för farmor Ewa och farfar Olle när de kommer på besök.

estelle ewa westling

Prinsessan Estelle och farmor Ewa har en speciell relation. Men nu är det stopp för alla kramar.

Dessutom blir det tommare än vanligt på Solliden i år – bästiskusinen Leonore, 6, och hennes syskon Nicolas, 5, och Adrienne, 2, kan ju just nu inte lämna USA på grund av de amerikanska reserestriktionerna.

Prinsessan Madeleines dotter prinsessan Leonore.

Leonore måste stanna i Miami…

Prins Gabriel och prins Alexander med mamma Sofia och pappa Carl Philip.

…men för Estelles småkusiner Alexander och Gabriel är det i alla fall fritt fram.

Prinsessan Estelle är också det av kungaparets sju barnbarn som har mest koll på det här med coronan och varför det är som det är, det berättade drottning Silvia i en intervju med Aftonbladet:

– Hon är ju åtta år och ser det som händer med lite mer allvar än de andra barnbarnen. De andra nöjer sig med att ropa ”mormor!”.

Foto: TT.