Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessan Eugenie kritiseras för sitt gigantiska bröllop

11 sep, 2018, 20:00 
AvErika Svernström
Prinsessan Eugenie kritiseras för sitt gigantiska bröllop
Den 12:e oktober är det dags för prinsessan Eugenie, prins Harrys kusin, att gifta sig med sin Jack Brooksbank. Men nu pyser kritiken mot det planerade bröllopet. Dels har de bjudit in så många gäster att alla inte får plats. Dessutom planerar det ett ännu större bröllop än prins Harry och hans Meghna hade. Som extra krydda får skattebetalarna stå för en stor del av kostnaden för en prinsessa som inte har några kungliga uppdrag alls.
Annons

Prinsessan Eugenies och hennes fästman Jack Brooksbank har bjudit in så många gäster till sitt bröllop i St Georges Chapel i Windsor att alla faktiskt inte får plats. Bröllopet har spridit missnöje då de planerar att ha det ännu större än prins Harry och Meghans bröllop, berättar tidningen The Mirror.

Jack Brooksbank blir snart prinsessan Eugenies äkta man.
Jack Brooksbank blir snart prinsessan Eugenies äkta man.
Prins Harrys kusin prinsessan Eugenie ska gifta sig på samma ställe som Harry och Meghan, men med fler gäster och i fler dagar.
Prins Harrys kusin prinsessan Eugenie ska gifta sig på samma ställe som Harry och Meghan, men med fler gäster och i fler dagar.

Det har också avslöjats att Eugenie tagit in samma dyra partyplanerare som David Beckham för att organisera sitt bröllop. Ett bröllop som planeras hålla på i dagarna två dessutom.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Paret har bjudit in 850 gäster till bröllopet men St Georges Chapel rymmer egentligen inte mer än 800 personer. Som jämförelse bjöd prins Harry och Meghan in 600 gäster när de gifte sig på samma ställe i maj.

St Georges Chapel.
St Georges Chapel.

Det kommande bröllopet har blivit mycket kritiserat för dess storlek och de kostnader som skattebetalarna får stå för när det gäller den obligatoriska kortegen genom Windsor. Säkerheten runt ett sådant arrangemang kostar massor och det är pengar som drabbar skattebetalarna, inte engelska kungahuset.

Annons
Prinsessan Eugenes syster Beatrice och pappa prins Andrew är självklara gäster bland de 850.
Prinsessan Eugenes syster Beatrice och pappa prins Andrew är självklara gäster bland de 850 utvalda.

Drottningen och Eugenies pappa prins Andrew, säger att de ska stå för själva bröllopskostnaderna, men kortegen runt Windsor lär kosta skattebetalarna två miljoner pund.

Kortegen kostar skattebetalarn miljoner.
Kortegen kostar skattebetalarna miljoner.

Och missnöjet växer. Chris Williamson, labourledare för Derby North säger; ”vem är förresten prinsessan Eugenie? Hon har inga kungliga uppdrag och ändå måste vi betala dessa stora pengar.”

Annons

En insatt källa säger att bröllopet kommer att bli gigantiskt och det blivande brudparet hoppas själva att några av de inbjudna inte kan komma på grund av platsproblemet.

Paret verkar även vilja tävla med Eugenies kusin prins Harry när det gäller kändisar på gästlistan. Bland de inbjudna finns även här George och Amal Clooney, paret Beckham, Robbie och Ayda Williams och artisten Tracey Emin.

Eugenie har alltså hyrt Peregrine Armstrong-Jones, den kände festplaneraren som organiserade den påkostade bröllopsfesten för paret Beckham på Luttrellstown Castle 1999. Medan prins Harry och Meghan endast behövde en dag och kväll för årets första kungliga bröllop i maj, så vill Eugenie och hennes tilltänkte make dra ut på festligheterna ytterligare en dag.

Drottning Elizabeth är med på bröllopet och betalar också för kalaset.
Drottning Elizabeth är med på bröllopet och betalar också för kalaset.

Den 12 oktober smäller det alltså och bröllopsdagen börjar med en lunch före bröllopet där även drottning Elizabeth är med. På det följer en mottagning på Royal Lodge i Windsor där Eugenies föräldrar, Sarah ”Fergie” Fergusson och prins Andrew fortfarande delar ett hus trots skilsmässan 1996.

Annons
Prinsessan Eugenies mamma Sarah Fergusson.
Prinsessan Eugenies mamma Sarah Fergusson.

För de gäster som fortfarande har ork efter den långa bröllopsdagen och kvällen, så är de även inbjudna på lördagseftermiddagen. Då väntar ett stort party med festival- och tivolitema på the Royal Lodge, uppger The Mirror.

Foto: IBL

Annons