Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessan Eugenies oväntade intervju: talar ut om slaveriet

09 sep, 2018, 17:03 
Agneta Nisbeth
Det är bara runt månaden kvar innan prinsessan Eugenie gifter sig med sin fästman Jack Brooksbank, nu har hon tagit en paus i bröllopsförberedelserna för en unik intervju.
Annons

Det var i en podcast, Global GoalsCast, som vi fick höra en unik intervju med prinsessan Eugenie där hon bland annat talar om initiativet Antislaveri Collective som hon engagerat sig i tillsammans med Julia de Boinville. Eugenie berättade i podden om en resa till Indien som hon har gjort med sin mamma Sarah “Fergie” Ferguson.

-Jag, Julia och min mamma reste iväg till Calcutta i Indien där vi bland annat träffade en kvinna som heter Inaudible som startat en organisation som hjälper unga kvinnor som hamnat i trafficking-branschen. Nu fick de istället lära sig att använda tygtryck, sy kläder och tillverka handväskor och andra vackra produkter för att kunna tjäna egna pengar.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Eugenie och fästmannen Jack

Under resan blev Eugenie uppmärksam på hur illa det står till i världen men att det går att göra saker för att ändra livet för många. Hon berättade även om möten med unga kvinnor som varit med om det mest förfärliga saker men ändå hade hopp inför framtiden.

-Det är så fruktansvärt att slaveri fortfarande finns i dagens värld!

Foto: Stella Pictures

Snart dags för nytt kungligt bröllop i Storbritannien, mellan prins Andrews och Fergies dotter prinsessan Eugenie och hennes fästman Jack Brooksbank.

Annons
Annons