Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan har flytt landet – talar nu ut: "Lyckats hitta frihet"

04 maj, 2024, 09:00 
Victoria Morand
Nederländska prinsessan Catharina-Amalia öppnar upp.
Annons
Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!Brand logo
Magiska ögonblicket mellan Victoria och Estelle!

Nyligen så avslöjades det att den blivande drottningen, prinsessan Catharina-Amalia, bosatt sig i Madrid på grund av olika sorters hot så som kidnappning.

Hoten började under hösten 2022 när prinsessan påbörjade sin studietid på universitetet i Amsterdam – vilket ledde till prinsessans flytt.

Prinsessan har sin familjs stöd.Piroschka Van De Wouw

Öppnar nu upp om den svåra tiden

Prinsessan sågs nyligen vid firandet av sin far i den holländska staden Emmen. Vid firandet sågs hon med sina föräldrar, drottning Maxima och kung Willem-Alexander samt sina två yngre systrar, Alexia, 18, och Ariane, 17.

Annons

Under firandet valde Amalia att för första gången öppna upp om den skrämmande situationen.

– Naturligtvis var det konstiga omständigheter som fick mig att åka dit. Jag är fortfarande väldigt tacksam för alla som gjorde det möjligt för mig att gå runt där i frihet. Jag lyckades hitta lite mer frihet där än vad som var möjligt här, säger hon.

Far & dotter.Piroschka Van De Wouw

Återvända hem

Hennes tid i Spanien väckte känslan om att en dag kunna återvända hem.

– Nederländerna är mitt hem, så det är trevligt att vara här igen. Tiden i Spanien gjorde gjorde livet här (i Nederländerna) lite mer möjligt igen, säger Amalia.

Annons

Kung Willem-Alexander, pappa till Amalia, beskriver hela situationen som "fruktansvärd". Han säger att prinsessan aldrig fick chansen att pröva sina vingar.

Samtidigt berömde drottning Maxima sin dotter och beskrev henne som "smart" och "oberoende" vilket gör att hon kan klara av allt!

Hollandse Hoogte/Shutterstock

Spanien var det självklara valet

Valet att flytta Amalia till Madrid var givet.

Prinsessan talar flytande spanska eftersom mamma Máxima ursprungligen kommer från Argentina – och ett annat band till nationen är att kungen och drottningen faktiskt träffades för första gången i Sevilla!

Annons

– Spanien har en speciell plats i våra hjärtan, säger kung Willem-Alexander.

Bild: TT

Annons