Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Hayas oro för barnen fortsätter – då får hon besked

01 aug, 2019, 12:00 
AvEmma Sanderberg
Huruvida de två barnen Jalila och Zayed får stanna kvar med sin mamma, prinsessan Haya, i London eller skickas tillbaka till sin pappa, Sheikh Mohammed bin Rashid, återstår att se.
Annons

Nu väntar ytterligare tre månader av sömnlösa nätter för prinsessan Haya. För det är först då som hon får veta om hennes barn kommer att skickas tillbaka till Dubai och Sheikh Mohammed bin Rashid eller få stanna kvar hos henne i London. Familjeavdelningen vid Högsta domstolen bestämde igår, efter två dagars förhandlingar, att vårdnadstvisten kommer avgöras i London den 11 november. Om Sheikh Mohammed bin Rashid kommer närvara då återstår att se.

Sheikh Mohammed bin Rashid har 23 barn

Prinsessan Haya och Sheikh Mohammed bin Rashid gifte sig 2004 och har två barn tillsammans, Jalila, 11, och Zayed, 7. Förutom barnen som Sheikh Mohammed bin Rashid har med Haya har han 21 andra barn med fem tidigare fruar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sedan Haya tog med sig barnen och flydde till London har hon hållit sig gömd och fruktat för sitt liv. När förhandlingarna inleddes i tisdags var det första gången som Haya syntes offentligt på månader. Sheikh Mohammed bin Rashid var inte på plats under förhandlingarna, men hans krav är att barnen ska skickas tillbaka till honom.

Prinsessan Haya tillsammans med sin dotter Jalila
Prinsessan Haya tillsammans med sin dotter Jalila

Haya, begär istället att hon ska få vårdnaden om barnen och att det ska upprättas ett skydd för barnen mot ofredande och arrangerade äktenskap. Enligt brittisk lag är syftet med skyddet att förhindra någon från att giftas bort, skyddet kan endast appliceras på någon som blivit intvingad i ett äktenskap eller är påväg att bli.

Fallet har skapat stor uppmärksamhet i England och som vi skrev igår fanns demonstranter på plats utanför rättssalen med uppmaningen att bojkotta Förenade Arabemiraten.

 

Foto: TT

Annons