Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Hayas hästar i Kentucky Derby

14 apr, 2009, 10:44 
Agneta Nisbeth
Två kilometer ska springas av pilsnabba treåringar, och springs, det görs det. Prissumman är nämligen på imponerade åtta miljoner kronor!
Annons

Pengar och ära, “money and honey”, står på spel borta i häststaten Kentucky i USA där världens galoppgrädda nu laddar för prestigeloppet Kentucky Derby, den 2 maj. Det hela tilldrar sig förstås i jättearenan Churchill Downs i Louisville, med de välkända tvillingtornen, och vi talar om en häst- och folkfest utan like.

Och gissa vem som låter flyga över två av sina rappaste dyrgripar, unghästarna Regal Ransom och Desert Party, och hoppas på vinst, vem av dem som nu ställer upp? Ja men prinsessan Haya av Jordaniens man förstås, den hästtokige shejk Mohammed bin Rashid al-Maktoum av Dubai. Han äger toppstallet Godolohin Racing, som finns såväl i Dubai som i brittiska Newmarket, och är proppfyllda med fantastiska avelspållar som Discreet Cat, Refuse to Bend och Swain. Dollarmiljonerna kan shejk Mohammed vara utan, men inte äran, gott folk, knappast äran.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Av Marianne Rolfstadius

Foto: TT

Annons