Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan i sorg – efter det tuffa beslutet

09 okt, 2020, 04:10 
Förra lördagen fattade Nathalie v Danmark ett av de tuffaste besluten man kan ta som hästägare. Hennes älskade dressyrhäst och tävlingskompis Digby fick somna in.
Annons
Grattis på födelsedagen, dronningen – här är ditt liv i bilder!Brand logo
Grattis på födelsedagen, dronningen – här är ditt liv i bilder!

Prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein av Danmark, 45, har haft en tuff vecka. Prinsessan, som är systerdotter till drottning Margarethe, är en hästälskare av rang och tävlar på hög nivå i dressyr, men i helgen hände det som alla ryttare fruktar.

Efter 23 år var hon tvungen att säga farväl till sin gamle vän och tävlingshäst Digby, som hon representerat Danmark på flera mästerskap tillsammans med, rapporterar Ridehesten. Den största framgången kom 2008 då de hjälpte till att rida det danska laget till en bronsmedalj på OS i Peking.

En av Danmarks bästa prestationer i OS någonsin, bronsmedaljen i Hongkong 2008. Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Andreas Helgstrand och Anne van Olst red i laget.

Prinsessan Nathalie fick fatta det tuffa beslutet

Nathalie var med när Digby föddes hemma på gården och nu fick hon alltså vara med att säga farväl till hingsten hon upplevt så många minnen med. Det var till följd av sjukdomen fång, vanligt bland äldre hästar, som beslutet togs att låta Digby somna in.

Annons

– Det var inte ett enkelt beslut, men veterinären sa att jag fattade det bästa beslutet för honom, säger Nathalie till Ridehesten.

Nathalie och Digby var ett riktigt drömteam, som hade många fina framgångar!

Även om alla som har häst vet att det kommer en dag då man kommer behöva skiljas från de speciella djuren kommer hon sörja Digby.

– Tillsammans med Digby har jag besökt platser som jag aldrig annars hade kommit till i min karriär, som Hongkong och Qatar. Han har givit mig många stora upplevelser genom åren. Det var verkligen ingen självklarhet när han var ung, säger Nathalie.

Nathalie fortsätter att träna från sin bas i tyska Berleburg, även om Digbys box från och med nu kommer stå tom.

Annons