Prinsessan i svår olycka – har brutit ryggen

08 sep, 2021, 13:09 
Prinsessan Astrid

Prinsessan har varit med om en svår olycka och brutit ryggen, meddelar kungahuset.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 35?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 35?

Prinsessan Astrid är lillasyster till Belgiens kung Phillippe och dessutom barnbarn till svenska prinsessan Astrid. Hon står ofta i skuggan av sin storebror – men nu finns hon i tankarna hos hela det belgiska folket.

Astrid har nämligen brutit ryggen i en hemsk olycka.

Prinsessan Astrid har brutit ryggen

Det belgiska kungahuset har själva meddelat att Astrid drog på sig flera frakturer på ryggraden i fredags. Det skedde när hon ägnade sig åt någon form av träning eller idrottsaktivitet – palatset går inte in på detaljer.

Astrid vårdas just nu i hemmet och har behövt rensa rejält i sitt schema. Alla hennes kungliga åtaganden den närmaste tiden har blivit strukna. Något som också lever farligt är hennes planerade resa till USA, där hon skulle befinna sig en vecka i början av oktober. Planen var att hon skulle representera det belgiska kungahuset i tre olika städer: New York, Boston och Atlanta.

Vem är prinsessan Astrid?

Prinsessan Astrid
Prinsessan Astrid var gäst på kronprinsessan Victorias bröllop.

Astrid är gift med prins Lorenz och mamma till inte mindre än fem barn: prins Amedeo, prinsessan Maria Laura, prins Joachim, prinsessan Luisa Maria och prinsessan Laetitia Maria. Familjen bor på Stuyvenberg slott i Laeken, strax utanför Bryssel. Hon är känd för sitt samhällsengagemang och var länge ordförande i den belgiska grenen av Röda korset.

Annons

Både Philippe och drottning Mathilde har också tvingats rensa i sina arbetsscheman. Anledningen i deras fall var att någon i kungahuset smittats av covid-19. Beskedet från kungahuset gjorde klart att det varken var Philippe eller Mathilde som testat positivt utan något av deras fyra barn. Hovets talesperson förtydligade lite, och specificerade att det rör sig om "ett av de yngre barnen".

Annons