Prinsessan Ingrid Alexandra hjälper hovet att nå den yngre målgruppen

princess_ingridalexandra

Prinsessan Ingrid Alexandra tillsammans med farfar kung Harald och pappa kronprins Haakon.

Prinsessan Ingrid Alexandra tillsammans med farfar kung Harald och pappa kronprins Haakon.

En sida på nätet för barnen, det satsar nu det norska hovet på och hjälp får de av lilla prinsessan Ingrid Alexandra, som pratar för första gången i offentligt sammanhang.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har en sida på Facebook och de Twittrar också. Allt för att hålla det stora intresset för monarkin uppe och visa det arbete de gör. Nu hjälper även äldsta dottern prinsessan Ingrid Alexandra till med att nå den yngre målgruppen. På det norska hovets hemsida kongehuset.no, finns det en nystartad sida för barn där lillsessan tillsammans med farfar kung Harald önskar alla välkomna och är ansiktet utåt till.

–Välkommen till vår nya barnsida. Vi hoppas du ska tycka om den, säger hon.

Tillsammans med farfar kungen

Det är första gången som Ingrid Alexandra pratar offentligt och det märks att hon och farfar har en härlig relation till varandra.

På sidan finns bland annat svar på massor av frågor som skickats in till hovet från barn och även teckningar. Slottet hoppas på att sidan även ska komma till användning till skolarbeten då mycket information på om dagens monarki och historia från 1814 finns där.

Prinsessan Ingrid Alexandra, som är nummer två i tronföljden efter pappa kronprins Haakon, skolas sakteliga in i den kungliga rollen. I framtiden blir hon drottning av Norge.

Av Anna Frödell

Foto: Stella Pictures

Se filmklippet med prinsessan Ingrid Alexandra och kung Harald här »

kung harald, prinsessan Ingrid Alexandra