Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Kates kupp i Eurovision – oväntade beteendet i sändning

14 maj, 2023, 07:00 

Här dyker prinsessan plötsligt upp!

Annons

Vilken kväll – och natt! Det blev Sverige och Loreen som kammade hem hela Eurovison song contest, och som tar över stafettpinnen.

Det var en spännande kväll i Liverpool in i det sista, och det handlar inte bara om den nerviga röstningen. Det blev ju också kungligt besök! För lyckades du snappa upp att prinsessan Kate dök upp?

Okända detaljen med Kate som ALLA har missat!Brand logo
Okända detaljen med Kate som ALLA har missat!

Ilskan mot Sverige efter vinsten

Det var visserligen inte helt otippat att det var Loreen som kammade hem vinsten. Hon var sedan länge favorittippad, även om det fanns hård konkurrens från grannlandet. Det beskrevs i pressen som "Finnkampen", för visst var det Käärijä från Finland med låten Cha cha cha som gav henne en tuff match.

Annons

Finland vann också tittarrösterna, medan Loreen stod starkare hos juryn och de fick nöja sig med en andra plats. Till slut landade poängen på 583 poäng till Sverige, och 526 till Finland.

Men detta har fått fans att reagera starkt på nätet. Många menar att det är ett orättvist system, och att Loreen inte borde ha vunnit eftersom Finland gick hem mest hos folket.

Juryrösterna har också genom tiderna varit aningen kontroversiella, även hemma i Sverige, där liknande system finns i Melodifestivalen.

Finlands bidrag i Eurovision, Käärijä, i greenroom
Finland föll på målsnöret.
Annons

Prinsessan Kate dyker upp i Eurovision song contest

Och så var det det kungliga besöket. Finalen hölls i Liverpool, även om det var Ukraina som vann i fjol. Det var på grund av kriget som silvermedaljörerna fick ta över värdskapet, och Storbritannien gjorde sitt bästa för att hylla Ukraina genom hela kvällen.

Det hela inleddes med ett nummer av Ukrainas vinnarlåt, Stefania med Kalush Orchestra. Innan de klev upp på scen spelades ett klipp upp, ett slags ihopklipp där det dansades och sjöngs till låten.

Då dök ett bekant ansikte upp – prinsessan Kate! Som tagen ur en saga satt hon vid flygeln i en elegant blå klänning och spelade piano till Stefania. Vilken talang!

Prinsessan Kate spelar piano i en blå klänning

"En #Eurovision-överraskning. Ett nöje att vara med i Kalush Orchestra i en specialframställning av förra årets vinnande @eurovision-bidrag. Njut av showen, Liverpool" Skrev prinsparets konto på Twitter.

Foto: TT/SVT

Annons