Prinsessan Lalla Khadija av Marocko har fyllt tre år

Här ser vi den marockanska kungafamiljen.

Här ser vi den marockanska kungafamiljen.

Marockos kung Mohammed VI och hans maka Lalla Salma som här ses med hela familjen har själv skickat ut en nytagen bild på deras dotter Lalla Khadija som fyllde tre år den 28 februari. Vi kan väl bara säga grattis!

Fotot som precis lämnats ut av Kung Mohammed VI  föreställer prinsessan Lalla Khadija på hennes treårsdag. Det är annars inte ofta man ser nytagna bilder på den marockanska kungafamiljen. De berättar också att lilla Lalla Khadija är familjens andra barn och att hon föddes den 28 februari 2007.

Prinsessan Lalla Khadija av Marocko.

Prinsessan Lalla Khadija av Marocko.

Den äldste sonen som idag är sju år heter prins Moulay Hassan. Vi kan väl också berätta att när Lalla Khadija föddes så släpptes tusen fångar ur olika marockanska fängelser som ett tecken på kungafamiljens goda vilja.

På bilden här intill ser vi hela familjen, med kungen själv som den andra från höger, med sonen prins Moulay Hassan i knät. Längst till vänster sitter hans maka Lalla Salma med prinsessan Lalla Khadija i famnen.

Fotot är taget på bröllopet mellan kungens kusin prins Moulay Ismail och Anissa Lehmkuhl som bär en grön dräkt. Paret gifte sig i september förra året och bilden är tagen på det kungliga palatset i Rabat.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella