Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Laurentien stöder armeniska barn i infekterad debatt

04 sep, 2018, 19:05 
Prinsessan Laurentien
Det är hela tiden en balansgång för våra kungligheter - vad får man egentligen säga om aktuella frågor? Prinsessan Laurentien har nyligen väckt uppmärksamhet för sitt sitt ställningstagande.
Annons

Kungligheter ska representera, men inte uttrycka en åsikt. Det är en balansgång hela tiden. Men de moderna prinsessorna i Europa har ett starkt engagemang i flera frågor och i veckan har prinsessan Laurentien fått uppmärksamhet i Nederländerna för att ha uttryckt en personlig åsikt, skriver Dutch News.nl.

Prinsessan Laurentien

Howick och Lili heter två armeniska barn som ska utvisas från Nederländerna. Nu har prinsessan Beatrix svärdotter gjort sin röst hörd för att återkalla beslutet. Det är oklart vad hovet och kungafamiljen tycker om det faktum att Laurentien lägger sig i den infekterade debatten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Laurentien med sin make

Howick, 13, och hans 12-årige syster Lili har aldrig bott i Armenien. De föddes i Ryssland och har bott de senaste 10 åren i Nederländerna, skriver Dutch News.nl. Deras armeniska mamma, Armina Hambartsjumian, var beordrad att återvända till sitt hemland för ett år sedan, men skickade barnen till en hemlig adress innan de deporterades.

Annons
Prinsessan Laurentien

Nu har hon tagit barnen till en “säker plats” i kölvattnet av förvaltningsdomstolens beslut. Prinsessan Laurentien, som är gift med före detta drottning Beatrixs yngste son Constantijn, gick ut och sade att barnen förtjänade “stabilitet och känslan av att de hör hemma”.

Drottning Beatrix och och prinsessan Laurentien

Hon hänvisade i en intervju nyligen till komikern och kolumnisten Youp van ‘t Heks ord om att “ingen av de 150 parlamentsledamöterna har en kreativ lösning för dessa två oskyldiga barn”.

Annons

– Jag kan inte och vill inte döma situationen, men jag har mycket sympati för vad dessa barn går igenom, sa Youp van ‘t Heks till NPO Radio 5.

På bilden ovan ser vi Youp van ‘t Heks i runda glasögon (tvåa till vänster) i sällskap med prinsessan Laurentien och forna drottning Beatrix av Nederländerna.

Prinsessan Laurentien

Prinsessan Laurentien av Nederländerna har vi lärt känna som en mycket barnkär person. Hon och prins Constantijn har tre barn och dessutom är prinsessan mycket aktiv när det kommer till att få skolelever att lära sig läsa och att börja läsa mer.

Foto: IBL

Annons