Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på Leonore – Madeleines dotter skapar rubriker utomlands

21 feb, 2023, 20:15 
Prinsessan Leonore

Vilken förvandling!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det svenska Kungahuset gled hon ur redan som femåring, men Leonore har kvar sin prinsesstitel och världspressen följer henne med växande intresse:

Sedan prinsessan Madeleine la ut det här fina fotot på sin äldsta dotter i går eftermiddag har det blivit en kunglig snackis – och givit eko i internationella medier i hela Europa.

Prinsessan Leonore på födelsedagen 2023 – 9 år
Veckans kungliga Birthday Girl: ”9 år gammal i dag! En riktigt glad födelsedag till vår fina Leonore som strålar varje dag!” skriver prinsessan Madeleine till bilden.

Prinsessan Leonore – så lik sin mamma Madeleine

Födelsedagsbilden på prinsessan Leonore har publicerats i Danmark, Tyskland och Spanien, och skapat rubriker i allt från brittiska Daily Mail till italienska fashionsajter. Ja, och här på Svensk Dam förstås!

Annons

Och det som alla lyfter fram är likheten med Madeleine – prinsessan Leonore är en kopia av sin mamma när hon var i samma ålder. Titta bara på bilderna här:

Prinsessan Leonore och prinsessan Madeleine
Prinsessan Leonore till vänster och prinsessan Madeleine till höger!

Men medan bilden på nioåriga Madeleine togs i snödrivorna under 1993 års sportlov i Storlien, så är beachprinsessan Leonore fotograferad bland rasslande palmer och med de bruna benen utsträckta i den vita sanden.

Hon har sandaletter på fötterna och en volangblus till de syrenlila shortsen. Håret är uppsatt och i öronen har hon ett par pyttesmå örhängen.

Annons
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!Brand logo
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!

Prinsessan Leonores plats i den svenska tronföjden

Nu väller grattishälsningarna in på prinsessan Madeleines officiella Instagramkonto och på sociala medier är det också flera som studsar till över att prinsessan Leonore har vuxit så fort och blivit så stor.

– Hon ser så vuxen ut!

Det var ju faktiskt inte så länge sedan hon satt på pappa Chris O’Neills arm och var så här pytteliten.

Prinsessan Leonore med sin pappa Chris O’Neill 2015
Prinsessan Leonore.

Prinsessan Leonore är hertiginna av Gotland och nia i den svenska tronföljden. Sedan hon föddes på Manhattan för nio år sedan har hon hunnit bo i New York, London, Stockholm och Miami.

Annons

Och numera är det alltså i Florida som Leonore lever svensk-amerikanskt familjeliv med mamma Madeleine, 40, pappa Chris, 48, syskonen Adrienne, snart 5, och Nicolas, 7, samt hundarna Teddy, 3, och Oreo, 3.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill med barnen i Miami
Prinsessan Madeleine med sin familj.

Familjens 15-rumsvilla ligger i ett av Miamis grönskande villaområden, med stor pool i trädgården samt ett av gatans mest insynsskyddade lägen.

Foto: TT, Prinsessan Madeleine/Instagram.

Annons