Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Leonore skadad – ska opereras

10 maj, 2023, 07:38 
STOCKHOLM 20210814Prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore efter prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka.Foto Erik Simander / TT / kod 11720

Prinsessan Leonore har brutit armen och ska opereras, meddelar Childhood.

Annons
Se busfröet Leonore showa loss – får alla att skratta!Brand logo
Se busfröet Leonore showa loss – får alla att skratta!

Prinsessan Leonore har varit med om en olycka hemma i Florida. Det är via prinsessan Madeleines organisation Childhood som nyheten har bekräftats.

Prinsessan Leonore skadad – förd till sjukhus

Tanken var att Madeleine skulle agera värdinna åt ett evenemang på Gröna Lund ikväll, onsdag. Men för prinsessan går familjen först. Leonore behöver hennes stöd.

"Vi har dock fått besked om att Prinsessan Madeleine har ställt in sin resa till Sverige för medverkan under kvällen. Anledningen till är att Prinsessan Leonore har trillat och brutit armen och väntar på en operationstid. Från Childhood önskar vi Prinsessan Leonore en snabb återhämtning", skriver Childhood i ett pressmeddelande.

"Hon har ramlat"

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger till Expressen att Leonore skadades när hon lekte.

Annons

– Hon har ramlat, och läkare har bedömt att det är en brytning som kräver operation. Familjen och prinsessan inväntar tid för operation, säger Margareta till Expressen.

– Men det är självklart så fort som möjligt, eftersom det här inträffade för någon dag sedan, säger Margareta Thorgren.

Det var Madeleine själv som skrev inbjudan till det stora galejet.

– Denna kväll firar vi startskottet för H.M. Drottningens 80-årsfirande. Det blir en kväll full av uppträdanden och överraskningar, skrev prinsessan Madeleine i inbjudan.

– Hoppas ni kan komma och fira med oss! Varmt välkommen till en speciell Childhoodkväll på Gröna Lund.

Vännerna får festa på egen hand

Madeleine-väninnorna Louise ”Lussan” Gottlieb, Katarina ”Katti” von Horn och Lovisa ”Lovis” de Geer väntas alla komma till festen. Att gästa kostar 7000 kronor per person – men alla intäkter går till drottningens barnrättsorganisation World Childhood Foundation.

Annons

Childhood är en stiftelse som drottning Silvia grundade 1999 och som Madeleine ända sedan 2006 deltagit i mer och mer.

Childhood arbetar för att "alla barn har rätt till en barndom fri från sexuella övergrepp, exploatering och alla former av våld".

Att anordna välgörenhetsfester som den som äger rum på onsdag är inte ovanligt. Det gjorde Madeleine även i fjol.

"Hon har mycket energi"

Prinsessan Leonore brukar ofta beskrivas som ett väldigt aktivt barn.

– Hon har mycket energi. Det är flera lärare som säger att de aldrig har träffat ett barn som har så mycket ”free spirit”. Men nu kan jag se att när hon väl sätter sig in i saker så kan hon verkligen sitta länge och väldigt koncentrerat. Hon älskar att måla och pyssla, göra armband och halsband med pärlor. Det blir ofta en mysig stund för jag tycker också det är roligt att måla och pyssla, så det är en härlig mamma-dotter-stund vi har tillsammans, sa Madeleine i en intervju med tidningen Mama.

Annons