Prinsessan Lia födde tronföljare – vid 60!

Prins Paul och prinsessan Lia av Rumänien, nyblivna föräldrar.

Prins Paul och prinsessan Lia av Rumänien, nyblivna föräldrar.

Vid 60 års ålder har nu den rumänska prinsessan Lia blivit mamma och därmed skänkt både landet och sin make, prins Paul, en efterlängtad tronföljare.

Tidigare denna vecka födde 60-åriga prinsessan Lia en frisk och välskapt liten pojke, med hjälp av kejsarsnitt, i Bukarest. Inte nog med förstföderskans anmärkningsvärt höga ålder – det är dessutom första gången en medlem av den rumänska kungliga familjen har fötts i sitt hemland på 90 år.

Ett litet mirakel

Den Detroit-födda prinsessan Lia, tidigare känd som Lia Belli, gjorde sig under 90-talet ett namn i Londons societetskretsar. Hon berättar öppet i brittiska Daily Mail om sitt “lilla mirakel” och lovsjunger de medicinska experter som gjorde graviditeten möjlig.

– Det var en planerad graviditet, men vi har tagit hjälp av den moderna vetenskapens välsignelser, säger prinsessan, som gifte sig med prins Paul 1996. Prins Paul är konsthandlare och brorson till exil-kung Michael av Rumänien.

Stamcellsbehandling

En del av prinsessans fertilitetsbehandling bestod av en stamcellsbehandling, berättar hon vidare.

– Det var inget ungdomselixir som jag fick, men min energi återladdades.

Hon vill dock inte avslöja huruvida hon fått IVF-behandling eller ej.

Prinsessan Lia var tidigare gift med kändisadvokaten Melvin Belli. Den nyfödde tronarvingen kommer att döpas till prins Carol Ferdinand.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures