Madeleine 40 år! Så lever hon privat med Chris och barnen – avslöjande bilderna

Prinsessan Madeleine

Mamma, prinsessa, kunglig rebell. Här är prinsessan Madeleine, mitt i livet. I dag fyller hon 40 år!
Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan Madeleine
1:10

Efter reklamen: Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan Madeleine

(1:10)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine – mitt i livet! Så vem är hon i dag, och hur lever hon sitt liv?

Kungafamiljens viljestarka lillasyster har ju lättat ankar och åtminstone till en del lämnat det kungliga livet bakom sig. Två officiella kungliga uppdrag har hon prickat in det senaste halvåret, men det är i stort sett allt.

I stället fokuserar hon på sitt nya liv i soliga Florida, 800 mil från kungafamiljen i Stockholm.

Prinsessan Madeleines privata påskbild: Dukat i det gröna, ett kalas Miami style.

Det har ju alltid varit tydligt att Madeleine behövde skapa sig ett eget liv och en egen plattform i livet. Storasyrran är tronföljaren, och i takt med att Victoria och Carl Philip har fått barn så har prinsessan Madeleine sakta men säkert glidit neråt i tronföljden. I dag är hon åtta, nerskuffad ännu ett hack, och det av ettåringen prins Julian.

Kungafamiljen samlad för gruppfoto på Solliden sommaren 2021

Hela den kungliga storfamiljen på Öland, sommaren 2021.

Foto: Jonas Ekströmer/ Kungliga Hovstaterna

Så prinsessan Madeleine fokuserar på sitt jobb för drottning Silvias barnrättsorganisation Childhood, där hon för ett halvår sedan blev befordrad och nu är vice hedersordförande och den självklara kronprinsessan. Helt i linje med kungens policybeslut om en ny och slimmad kungafamilj.

Hon är också engagerad i organisationen Min Stora Dag.

Men framför allt är hon mamma till prinsessan Adrienne, 4, prins Nicolas som snart fyller sju, och prinsessan Leonore som är åtta. En roll som hon är väldigt tydlig med att hon älskar.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill med sina barn Nicolas, Adrienne och Leonore

Chris är känslomänniskan och pappan som oroar sig och googlar barnsjuk-domar. Madeleine den coola mamman.

Foto: Johan Jeppsson/TT

Tillvaron i Miami kretsar mycket kring barnen och solen och beachen. Hon skjutsar ungarna till skolan och till alla aktiviteter – snudd på ett heltidsjobb skojade hon i intervjun med Mama häromåret.

Men vad pratar Madeleine egentligen för språk hemma med barnen?

Svaret är: En blandning. Både svenska, engelska – och svengelska. Som det förstås blir om man är svensk, gift med en brittisk-amerikan och dessutom bor i Florida.

Prinsessan Adrienne Prinsessan Madeleine

Madeleine och Chris O’Neill med sina yngsta, Adrienne och Nicolas.

Foto: Jonas Ekströmer/ Kungliga Hovstaterna

Hovet berättar att firandet blir privat – och att Madeleine stannar i USA över själva födelsedagen.

Men snart lämnar hon Florida med Chris och kidsen. En härlig Sverigesommar väntar och senast den 20 juni väntas de hem till sjurummaren på Kungliga Hovstallet. Bara den nyaste familjemedlemmen, pudelblandningen Teddy, stannar i Miami.

Prinsessan Madeleines hund Teddy

Teddy Bernadotte- O’Neill, 2.

Foto: Prinsessan Madeleine/ Instagram

Prinsessan Madeleine 40 år – så firar hon

Hovet berättar också att kungen och drottningen kommer att fira sin yngsta dotter – när hon väl kommer hem. Senare i sommar blir det också en båtfest där Madeleine ska hyllas av Childhood.

Hovet: Så blir prinsessan Madeleines 40-årsparty

Men att Madeleine – som alltid varit minst och mest rebellisk – nu passerar 40-strecket känns säkert speciellt för kungen, 76, och drottning Silvia, 78. Men troligen också för Madeleine själv, detta är ju en födelsedag som är laddad för väldigt många: En påminnelse om tidens flykt – och det lite svettiga inträdet i tidiga medelåldern.

Så har prinsessan Madeleine någon 40-årskris? Tja, svårt att veta – och i så fall döljer hon den väl!

Prinsessan Madeleine på prins Julians dop

Prinsessan Madeleine på prins Julians dop i augusti.

Foto: TT

Men tillbaka till Miami. Där bor familjen stort och dyrt och vackert, med egen pool och gatans bästa insynsskyddade läge

Det bländvita huset är relativt nybyggt och på 600 kvadrat, och det ligger i det exklusiva villaområdet Pinecrest, lite i utkanten av jättestaden Miami.

Madeleine och Chris betalade lite drygt 30 miljoner svenska kronor när de köpte 2019, men då fick de stora sällskapsytor, ett vitt jättekök, sex sovrum, åtta badrum och en trädgård med rasslande palmer. Samt ett av gatans bästa och mest insynsskyddade lägen.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill i Miami med barnen

Madeleines och Chris vardag hemma i Miami. I veckan firade de nioårig bröllopsdag.

Foto: TT

Här höjer ingen på ett ögonbryn när Madeleine kör barnen till skolan i familjens biffiga, för att inte säga monsterstora, Cadillac-SUV, eller när hon går runt med kundvagnen på matkedjan Whole Foods, där de organiska och lokalt odlade grönsakerna tronar i perfekta pyramider.

Prinsessan Madeleines liv i Miami

Maten är det dock Chris som lagar, det avslöjade Madeleine när hon var med i SVT:s Skavlan. Detta är också familjen som älskar takeaway och att äta ute, och som är stammisar på beachklubben – och på några av Miamis bästa krogar.

Omgivningarna är fina och skolorna är bra – men inbrottet som de drabbades av i förra huset har satt sina spår. Chris blev av med flera av sina Rolexklockor och kassaskåpet hittades utkastat i poolen.

En skakande upplevelse som fått konsekvenser. Expressen kunde nyligen berätta att Chris har ansökt om en trygghetsskapande åtgärd i form av en så kallad watch order, eller bevakningsorder.

Prins Nicolas gör kunglig debut – vid Madeleines sida!

Sedan den beviljades har polisen i Miami kört förbi mer än hundra gånger för att kontrollera att allting står rätt till vid huset. Man är dock noga med att påpeka att detta är en tjänst som alla har rätt att ansöka om och att det inte handlar om någon kunglig särbehandling.

Ett annat pris som Madeleine har fått betala för sitt nya fria liv i solen är saknaden efter alla dem därhemma.

Prinsessan Madeleine med kronprinsessan Victoria

Victoria träffar hon mest om somrarna och på julen numera.

Magnus Johnsson/TT

Så att bo 800 mil från familjen och vännerna är inte alltid lätt, och Madeleine har varit öppen med att det tagit sin tid att rota sig och hitta nya nätverk.

– Men nu känner jag att jag har bra vänner, och framför allt bra mammor från skolan som jag har lärt känna. I USA är det en otrolig föräldranärvaro i skolan, så det var väldigt enkelt att komma in i hela den sammanhållningen, och få nya vänner där, sa hon i den stora Mama-intervjun häromåret.

Där berättade hon också att livspusslet blev en utmaning när tredje barnet kom.

Prinsessan Madeleine med sina barn Nicolas, Adrienne och Leonore

Madeleines hjärta klappar för Sverige – men sin vardag har hon i soliga Florida numera.

Foto: Prinsessan Madeleine/Instagram

– Det är ett heltidsjobb att bara vara en närvarande förälder i skolan där! Det enda man gör är att köra fram och tillbaka på olika aktiviteter. Leonore har balett och fotboll, tennis… Och Nicolas har också fotboll och ”sports” där man får testa på allt ifrån baseball till basket, han tycker det är jättekul.

Men samtidigt har Madeleine fått solen och värmen och havet på köpet. Hon slipper kämpa med att få på Adrienne vinteroverallen, i Miami är det på med shorts och t-shirt och sedan är det klart. Värmen är fuktig och lite tryckande och i Madeleines Floridaliv är det luftkonditionering som gäller, överallt.

Prinsessan Adrienne Prinsessan Leonore och Prins Nicolas på stranden i Florida

Prinsessan Leonore, 8, prinsessan Adrienne, 4, och så prins Nicolas som snart fyller 7.

Foto: Prinsessan Madeleine/Instagram

Så kommer de att bli kvar? Så här sa prinsessan Madeleine till Svensk Dams reporter Catarina Lundgren Åström 2019:

– Just nu fungerar det jättebra, barnen trivs bra i skolan och det är lättare för Chris, eftersom de som han jobbar med också befinner sig i Miami.

Fast sedan kastade hon in en brasklapp:

– Men vi kommer nog inte att vara kvar där för all framtid.

Prinsessan Madeleines drömmiga partyklänning – så mycket kostar den!

Så där har ni prinsessan Madeleine, vid fyllda 40. Hon lever sitt liv i två helt skilda världar – med kortare nerslag i den kungliga hemma i Stockholm, där hon är H.K.H. Prinsessan Madeleine, och den ”vanliga” i Miami, Florida.

Och detsamma gäller för barnen – mormors och morfars jätteslott Drottningholm (med 192 rum!) är ju en helt annan värld än villan i Miami.

Prinsessan Madeleine får hjälp att lasta ur bilen på Drottningholm 2021

Prinsessan Madeleines kungliga värld: Drottningholms slott, augusti 2021.

Foto: TT

Men varför ser man nästan aldrig Chris?

Det är nog den vanligaste frågan som vi får från er som är nyfikna på Madeleine, och svaret är enkelt:

Han har medvetet valt bort den kungliga offentligheten, och tackade nej till kungens erbjudande om titel för att kunna fortsätta vara privatmannen Christopher O’Neill, 47.

Men han finns vid sin hustrus sida vid de flesta kungliga högtiderna, och i det privata bjussar han alltid på sig själv och sin sköna självdistans:

Det är ju svårt att se att någon annan i kungafamiljen skulle göra som Chris och gå på fest i jätteperuk och de där Miami-glassiga skorna i vitt skinn!

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill firar Halloween med barnen

Partytime i familjen Bernadotte-O’Neill – och i dag är det dags igen!

Foto: Prinsessan Madeleine/Instagram

Foto: Erika Gerdemark/Kungliga Hovstaterna, Jonas Ekströmer/Kungliga Hovstaterna, TT, Prinsessan Madeleine/Instagram.