Prinsessan Madeleine är dragplåstret vid höstens glammiga New York-fest!

24 aug, 2018, 17:00 
New York-societeten älskar att omge sig med kungligheter - och när prinsessan Madeleine bjuder till välgörenhetsmiddag i New York kostar det dyraste biljettpaketet 900 000 kronor. Men då kan du vara alldeles säker på att få Madeleine till bordet!
Annons

Childhoods ThankYou-gala på Manhattan har blivit en tradition och den 3 oktober är det dags igen. Då kommer prinsessan Madeleine att vara värdinna för 850 vip-gäster i balsalen på Cipriani på Broadway, en klassisk New York-adress för välgörenhetsgalor. Och kanske kommer vi även att få se drottning Silvia vid prinsessan Madeleines sida, precis som i fjol?

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine vid Childhoods välgörenhetsgala i New York 2017.
Så här såg det ut när drottning Silvia och prinsessan Madeleine frasade in till Childhood-galan 2017.

Cipriani är känt för sin mingelvänliga balsal från 1921 med fantastiska målningar i det 20 meter höga taket. Men smakar det så kostar det. Närmare bestämt 900 000 kronor för den som vill vara garanterad att få sitta vid prinsessan Madeleines bord. Då ingår 14 platser vid det kungliga cocktailpartyt före middagen och lika många platser vid själva dinéen, och som sagt fyra platser vid det kungliga bordet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Gästerna vid Childhood-galan i New York betalar dyrt för sina platser och för möjligheten att få dinera med vår prinsessa
Balsalen på Cipriani. Gästerna betalar dyrt för sina platser och för möjligheten att få dinera med vår prinsessa.
Recept.se Nyhetsbrev

Men det finns förstås billigare alternativ också, den billigaste middagsbiljetten kostar 9 000 kronor. New York-societeten ligger redan i startgroparna och glamourfaktorn lär bli skyhög, men allt syftar ytterst till att ge fler barn möjligheten till en trygg och lycklig barndom.

Drottning Silvias New York-väninna Lena Kaplan och smyckedesignern Efva Attling fanns bland gästerna vid Childhood-galan 2016.
Drottning Silvias New York-väninna Lena Kaplan och smyckedesignern Efva Attling fanns bland gästerna 2016.

– Under detta #metoo-år fortsätter vi att rikta strålkastarljuset mot den dolda epidemin av övergrepp mot barn, och vi fortsätter att arbeta för att ge drabbade barn och familjer en röst. Ditt stöd bidrar till flera program i USA som stöder överlevare och förebygger sexuella övergrepp och utnyttjande av barn, skriver Childhood USA på sin hemsida.

Annons
Om några veckor tar prinsessan Madeleine flyget från Florida till New York. Här är hon på väg ut ur en klassisk New York-taxi.
Om några veckor tar prinsessan Madeleine flyget från Florida till New York.

Förutom insamlingsgalan har prinsessan Madeleine – som sedan några veckor bor i Florida med sin Chris och barnen Leonore, 4, Nicholas, 3, och Adrienne, 6 månader – även andra saker på agendan under dagarna i New York.

– Hon kommer också att delta i FN-mötet  som Childhood årligen anordnar och vars målsättning är att bidra till att sätta sexuella övergrepp mot barn på den globala agendan, berättar Åsa Andreasson Åkerström som är kommunikationsansvarig vid Childhood för Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine utanför FN:s högkvarter i New York.
Prinsessan Madeleine utanför FN:s högkvarter i New York.

FN-mötet blir förstås en oöverträffad möjlighet för prinsessan Madeleine och hennes kollegor vid Childhood att nå ut och sprida sitt viktiga budskap!

Annons
Madeleine kan känna sig nöjd. Mer pengar i Childhoods kassa betyder mer hjälp till de utsatta barnen.
Madeleine kan känna sig nöjd. Mer pengar i Childhoods kassa betyder mer hjälp till de utsatta barnen.

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons