Prinsessan Madeleine ställd utanför – efter Sofias besked

Prinsessan Madeleine Prinsessan Sofia Gravid Väntar barn 2020

Lycka, glädje, sorg – det är då man vill vara nära sin familj, och helst ha dem omkring sig. En svår sits för prinsessan Madeleine just nu.

Prinsessan Madeleine befinner sig ju 800 mil bort, på andra sidan Atlanten, och dessutom med en tidsskillnad på fem timmar som gör det svårare att ha den där spontana kontakten med kungafamiljen hemma i Stockholm.

Det är klart att de pratar med varandra i telefon och på sociala medier, men det är nog lätt att känna sig lite avskuren och utanför om man är i prinsessan Madeleines situation.

Ja, kanske ännu mer än vanligt den här hösten, när så mycket har hänt i familjen rent privat, med morbror Walther Sommerlaths sjukdom och död, hans begravning och all den corona-oro som följde när Carl Philip plötsligt ringde och berättade att han och gravida Sofia hade fått Covid-19 och att det fanns risk att de hade smittat resten av kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine barnen prinsessan Adrienne, prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Prinsessan Madeleine med barnen i Miami.

Och så nu, med den stora glädjen kring den nya babyn som är på väg: Prins Carl Philips och prinsessan Sofias tredje barn som ska komma till världen någonstans i månadsskiftet mars-april. En ny kusin till prinsessan Madeleines trio Adrienne, två och ett halvt, Nicolas, 5, och Leonore, 6.

Prinsessan Madeleine barnen prinsessan Adrienne, prinsessan Leonore och prins Nicolas Chris O’Neill

En bild från prinsessan Madeleines vardag i Florida.

Men läget är som det är för prinsessan Madeleine, som sannolikt också sörjer över att pandemin ser ut att stoppa henne från att åka hem till Sverige och fira jul med familjen, eller för den delen mamma drottning Silvias 77-årsdag.

Men nu finns det i alla fall andra familjehögtider som väntar: Någon gång till sommaren 2021, när pandemin förhoppningsvis har lättat, kan det bli barndop på Drottningholm: Något att se fram emot för prinsessan Madeleine och henna Floridafamilj.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia: ”Då kommer babyn”

Prins Carl Philip Prinsessan Sofia Väntar barn Ny baby i vår

Stor förväntan för Carl Philip och Sofia.

– Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander och prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj, säger prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

LÄS OCKSÅ: Hovet om oron för prinsessan Sofias graviditet

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines oro för Victoria – efter dramat

Foto: TT, Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna, Linda Broström/Kungliga Hovstaterna.