Prinsessan Madeleine med barnavslöjande – hovets agerande

Prinsessan Madeleine med barnavslöjande – hovets agerande

Alla ville veta när det skulle ske, hovet tvingades agera direkt.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?
Slå på ljud

För fem år sedan berikades Madeleines och Chris familj med en liten prins. Nicolas föddes, hemma i Sverige, på Danderyds sjukhus och det dröjde inte länge förrän storasyster Leonore fick komma till sjukhuset och träffa sin efterlängtade lillebror.

Men det var en lång väntan för det svenska folket, som fick reda på beskedet om Madeleines andra graviditet betydligt tidigare än vad som annars har varit standard.

Prinsessan Madeleine avslöjade graviditieten

Nicolas föddes en solig dag mitt i juni, den 15 närmare bestämt, och redan sex månader tidigare hade hovet gått ut med pressmeddelandet som avslöjade graviditeten offentligt.

”Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill har den stora glädjen att meddela att de väntar sitt andra barn.

Prinsessan Madeleine mår bra och födseln beräknas till sommaren 2015.

"Vi är väldigt glada och ser fram emot att välkomna en ny medlem till vår familj", säger Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill.”

Det framkom snabbt att hovet ville förekomma ett avslöjande från annat håll, något hovets informationschef Margaretha Thorgren var öppen med redan samma dag som pressmeddelandet skickades ut, den 19 december.

– Innan man har gått ut med informationen är det naturligtvis en anspänning. Jag tror att både prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill är lite lättade just nu att vi gått ut med beskedet. Det är alltid så att sådant här kan komma från annat håll via spekulationer på annat, nu kan man gå ut på ett annat sätt, sa hovets informationschef Margaretha Thorgren i samband med beskedet.

Nicolas firar födelsedagen i Sverige

Nicolas har sitt vardagsliv i Florida men sin födelsedag firar han nästan alltid i Sverige. När de är i Stockholm bor familjen på Hovstallet, mitt i city, med snart väntar Solliden och roliga Ölands-utflykter med alla kusiner. Och förstås – de mysiga morgonpromenaderna till hallonbuskarna med mormor Silvia.