Prinsessan Madeleine borta från Året med kungafamiljen – hovet berättar sanningen

21 dec, 2021, 09:27 
Prinsessan Madeleinec

Prinsessan Madeleine saknas från Året med kungafamiljen i SVT.

Annons
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå ut
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå ut

Året med kungafamiljen är en kär gammal tradition i SVT. Det är då ett helt år av kungliga plikter och äventyr ska summeras för det svenska folket.

Prinsessan Madeleine saknas från Året med kungafamiljen

Tisdagen den 21 december sänds programmet – och SVT har utlovat både kunglig fest och vardag. Bland annat kommer vi att få hänga med när prins Oscar och prinsessan Estelle åkte på picknick med mormor Silvia och morfar kungen på Drottningholm.

Men en kunglighet med familj skiner med sin frånvaro i programmet, vet vi redan nu. Prinsessan Madeleine har som bekant utfört väldigt få kungliga uppdrag under året, och det har en direkt påverkan på hennes medverkan i Året med kungafamiljen.

Så här säger hovets informationschef Margareta Thorgren om saken i en kommentar till Hänt.

– Gällande SVT:s kungsprogram har detta år även kantats av pandemin och prinsessan Madeleine och familjen lever och bor i USA och de officiella uppdragen har därför naturligt varit färre. Det är kungafamiljens officiella uppdrag som SVT främst speglar, säger Margareta.

Annons

"Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta"

Ni kanske minns Madeleine från fjolårets program. Då var hon med, på plats i Florida, intervjuad av SVT:s utsända reporter.

– Vi har ju lite starkare restriktioner här i Florida än hemma i Sverige. Det har varit rätt hårt måste jag säga, hela våren var i tvungna att vara i lockdown i fem månader – och om någon skulle ha sagt till mig att barnen skulle behöva hållas inomhus i fem månader, knappt få gå ut, vi ska hålla barnen hemma och med home schooling från åtta till tre på dagen... Ja, jag vet inte om jag skulle börja skratta eller gråta, sa Madeleine i programmet.

Men den här gången får vi klara oss utan Madeleine – trots att hon varit på besök i Sverige under sommaren och hösten.

Annons