Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Madeleine bryter ihop under intervjun – stormar ut: "Jag klarar inte det här"

25 feb, 2024, 15:00 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine stormade ut mitt under en intervju, kan Svensk Dam avslöja.
Annons

Prinsessan Madeleine är ett vant intervjuobjekt. Hon har pratat med otaliga journalister genom åren – men vid ett tillfälle gick allt fel. Prinsessan tappade kontrollen och stormade ut redan efter första frågan.

Det här kan vi på Svensk Dam nu berätta mer om.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Prinsessan Madeleine stormar ut från intervjun i tårar

Det är vår chefredaktör och skribent, Johan T Lindwall, som avslöjar detta i sin bok Madeleine – prinsessan privat. Johan berättar att journalisten Agneta Bolme Börjefors träffade Madeleine i samband med att prinsessan besökte sitt hertigdöme, Hälsingland.

Prinsessan Madeleine
Det blev för mycket för Madeleine!

”Hon var mycket rutinerad och hade i många år följt kungafamiljen. Hon var en mjuk person och en dröm att bli intervjuad av. Men för Madeleine spelade det ingen roll vem som stod framför henne och ställde frågorna. Hon hade oavsett det lika stor panik över det som skulle ske. Madeleine mådde dåligt ända in i själen", skriver Johan T i sin bok, som finns ute i butik.

Annons

Enligt Johan hade Madeleine visat upp en fasad under dagen. Hon hade protesterat mot att ens behöva åka ut på representationsuppdraget, men pappa kungen hade tvingat henne. När Agneta ställde sin första fråga (”Kan inte prinsessan berätta hur besöket har varit?”) brast det fullständigt för prinsessan.

Hovet försökte tysta ner Madeleines utbrott

"Det blev tyst inne i rummet. Kameralampan låg hårt rakt på Madeleines ansikte. Madeleine stod fullkomligt stilla och var alldeles tyst. Först kom en liten tår. De få som var inne i rummet kunde se tåren. Sedan kom en till och ytterligare en. Nu rann tårarna nerför Madeleines kinder. Plötsligt bröts tystnaden av Madeleine: 'Jag klarar inte det här! Jag klarar inte det här!' skrek hon och rusade bort från kameran", skriver Johan T i sin bok.

Enligt Johan blev detta nedtystat. Agneta spred inte upplevelsen vidare, man kunde inte läsa om det i tidningarna. Men det nådde kungafamiljen.

"Silvia berättade det för sina närmaste medarbetare och alla var överens om att det här var en väckarklocka när det gällde Madeleine. De var tvungna att på allvar se över hennes situation och vad de kunde göra för att förbättra den", skriver Johan T.

Annons