Prinsessan Madeleine bryter tystnaden – här är hennes ärliga ord

Madeleines oro ökar efter det fruktansvärda beskedet.

Det har gått en tid sedan vi senaste hörde från prinsessan Madeleine.Nu har prinsessan brutit tystnaden.
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine är sparsmakad med inlägg på Instagram. Till skillnad från sina syskon, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip, så går det ganska lång tid mellan hennes uppdateringar på bildtjänsten. Därför vet vi också betydligt mindre om hennes vardag.

Tills igår var hennes senaste inlägg från 28 augusti, då hon meddelade att nomineringen för det årliga Childhoodpriset hade öppnats. Nu har vi hört från Madeleine igen. Tystnaden är bruten.

Prinsessan Madeleine bryter tystnaden

Den här gången har Madeleine lagt upp en bild på sin mamma, drottning Silvia. Till bilden kommer en hyllning till Silvia och hennes engagemang i hjärtefrågan som mor och dotter delar.

“Min mamma är min hjälte. Hon är en evig förkämpe för att få slut på sexuella utnyttjanden av barnen. Den här veckan pratar hon på ett evenemang i FN:s generalförsamling, där hon uppmanar världsledarna att fortsätta kampen emot sexbrott mot barn och ofredanden online och offline. Alla barn förtjänar att kunna dra nytta av att vara uppkopplad. Vi måste arbeta tillsammans för att skydda barnen online”, skriver Madeleine.

 

LÄS OCKSÅ: Madeleine och Chris – ärliga orden om förhållandet

“Vi måste våga”

Prinsessan Madeleine är djupt involverad i kampen mot sexuella ofredanden av barn. När hon skrev boken ”Stella och hemligheten” var det för att kasta ljus över just den frågan.

– Vi vuxna måste alla ta ett ansvar att agera om vi ser något som inte är okej. Vi måste våga ställa frågan till barnet om allt är okej. Vi är för försiktiga där, att vi inte vill lägga oss i, men ibland behöver ett barn bara få en fråga, hur de mår och om allt är okej, sa Madeleine i sin intervju med tidningen Mama.

 

LÄS OCKSÅ: Kungens order till Madeleine: Stanna i Sverige