Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine bryter tystnaden – vädjar om hjälp efter livsfarliga orkanen

29 sep, 2022, 14:10 

Nu uttalar sig prinsessan.

Annons
EXKLUSIVT: Prinsessfamiljen på utflykt och strandhäng – se bilderna här!Brand logo
EXKLUSIVT: Prinsessfamiljen på utflykt och strandhäng – se bilderna här!

Den livsfarliga orkanen Ian har svept in över Floridakusten, och redan har över 2 miljoner hushåll beordrats att lämna sina hem och evakuera för att undvika faran. Flera är även strömlösa, och många fruktar för sina liv.

Samtidigt är det ju precis där prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor med sina barn.

– Prinsessan Madeleine och hennes familj håller sig ajour med händelseförloppet via lokal media, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam tidigare.

Många har varit oroliga, och nu uttalar hon sig för första gången.

Första orden

Det är på sin Instagram prinsessan bryter tystnaden, och berättar bland annat att hon tänker på alla under denna svåra tid. Samtidigt vädjar hon om hjälp att stötta de organisationer som hjälper folk som drabbats.

Annons

"Våra tankar och böner går till dem vars liv påverkades så förödande av orkanen Ian. Var snäll och hjälp mig och bidra på alla sätt du kan, genom någon av de många välgörenhetsorganisationer som hjälper de behövande. Jag tackar också det enorma antalet frivilliga och arméreservister som redan har påbörjat återuppbyggnadsprocessen." Skriver Madeleine.

I Florida har oron varit stor, och guvernör Ron DeSantis uttalade sig under gårdagen om den skrämmande tiden på en presskonferens.

– Det kommer att bli otäcka, otäcka dagar, sa DeSantis då.

Foto: TT

Annons