Prinsessan Madeleine förväntas bli gudmor till bästisens nyfödda son

prinsessanmadeleine

Bästa vänner – prinsessan Madeleine och Charlotte Kreuger Cederlund.

Prinsessan Madeleine med bästa väninnan Charlotte Kreuger Cederlund.

Prinsessan Madeleine var tärna på bästa väninnan Charlotte Kreuger Cederlunds bröllop förra året och nu är förhoppningen stor att hon även blir gudmor till Charlottes och maken Christoffers nyfödda lille pojke.

Vilken underbar julklapp!

Prinsessan Madeleines goda vänner Charlotte, 30, och Christoffer Cederlund, 32 fick en son den 3 december. Längtan efter guldklimpen har varit lång!

– Lotta gick tio dagar över tiden, berättar en närstående.

Prinsessan Madeleines tjejgäng

Ja, det var en mycket framtung blivande mamma som anlände till Gula Änglarnas välgörenhetskonsert i Oscarskyrkan måndagen den 23 november.

– Jag ska ha barn i dag, avslöjade Charlotte Cederlund, som trots beräknat ”partum” (nedkomst) av sin förstfödde vågade sig hemifrån i sällskap av tjejgänget med prinsessan Madeleine i spetsen.

Blivande gudföräldrar?

Blivande gudföräldrar?

Carl Philip som gudfar

Babyn kom tio dagar senare. Julbestyren får vänta. Nu är det fullt upp i våningen på Östermalm med blöjbyten, vaknätter och ljuva stunder med den lille. Efter det att mormor Agneta Kreuger, hennes man Lars Abrahamsson och Lottas storasyster Caroline (Kreuger) Nilsson fått se familjens nytillskott blir det säkerligen invasion i den Cederlundska bostaden. Vännerna vill förstås gratulera och titta på knytet. Prinsessan Madeleine får bereda sig på att bli gudmor igen. Och det är högst troligt att prins Carl Philip tillfrågas som gudfar. Han och Christoffer är mycket goda vänner.

Tändstickskungen

Lotta Kreuger Cederlund är expert på svensk och nutida konst på Stockholms Auktionsverk. Men nu blir det hundra procent fokus på sonen, som är barnbarnsbarn till finansmannen Torsten Kreuger som en gång ägde Aftonbladet och var bror till tändstickskungen Ivar Kreuger.

Prinsessan Madeleine tärna på Charlottes bröllop.

Prinsessan Madeleine var tärna på Charlottes bröllop förra året.

Mammalediga tillsammans

Extra roligt är det ju att Kreuger-systrarna kan vara mammalediga tillsammans. Caroline, gift med affärsmannen Jesper Nilsson, har två döttrar – Chloé, 1, och Léonie, 2 månader som nästan är jämnåriga kusiner till den nyfödde.

Christoffer och Charlotte Cederlund gifte sig i Sandhamns kapell den 16 februari 2008. Nästa bröllopsdag är de tre som firar!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

Madeleine tärna på Charlotte Kreugers bröllop, se filmen nedan

httpv://www.youtube.com/watch?v=DXq3XSNY-fw