Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine har huvudrollen i ny tv-serie!

09 sep, 2019, 14:00 
Svensk Damtidning kan avslöja att prinsessan Madeleine har en av huvudrollerna i en ny tv-serie som just nu spelas in. Du får alla detaljerna här!
Annons

Prinsessa – och tv-stjärna. Svensk Damtidning kan avslöja att prinsessan Madeleine har en av huvudrollerna i den kungliga tv-serie som just nu håller på att spelas in. Och hon står sida vid sida med mamma drottningen.

– Det är en dokumentärserie i sex delar om drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood, och den görs för TV3, säger Åsa Andreasson Åkerström som är informationsansvarig på Childhood, till Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
drottning silvia och prinsessan madeleine på Childhood-gala i New York
Snart i en tv nära dig!

När kan vi se den?

– Den spelas in just nu och börjar sändas i slutet av året.

I avsnitten får vi alltså följa drottningen och Madeleine under deras arbete för barnrättsorganisationen World Childhood Foundation. Den grundades 1999 av drottning Silvia och firar 20-årsjubileum i år.

Prinsessan Madeleine kindpussas med sin mamma drottning Silvia.

Det är Roger Lundgren, tidigare kunglig expertkommentator i SVT, som gör intervjuerna. De senaste dagarna har han befunnit sig i Heidelberg i Tyskland där drottning Silvia bland annat invigt det nya Barnahuset som skapats med stöd från Childhood.

Roger Lundgren som gör tv-serien om drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood för tv3.
Roger Lundgren.

I torsdags kväll var det även en festmiddag på slottet i Heidelberg. Drottningen var hedersgäst och bland gästerna fanns både hennes bror Ralf Sommerlath med sin fru Charlotte, och hans son Thomas med sin sambo Bettina. ”På äventyr i Heidelberg” skriver Roger Lundgren på sitt Instagram:

Annons

Och så här såg det ut i somras när Roger Lundgren var på kungafamiljens sommarslott på Öland för att träffa prinsessan Madeleine och drottning Silvia.

– Jag har haft en fantastisk dag på Solliden. Tack drottningen och prinsessan Madeleine, skrev han då.

Kungaparet till Childhoods galakonsert

Men 20-årsjubilerande Childhood har fler projekt på gång. Redan imorgon onsdag blir det en stor galakonsert i Göteborgs konserthus med kungen och drottningen som hedersgäster. Venezuelanske dirigenten Gustavo Dudamel håller i taktpinnen.

Gustavo Dudamel är dirigent vid Childhoods galakonsert i Göteborgs konserthus.
Gustavo Dudamel.

I dagarna har Childhood dessutom lanserat ett eget pris, Childhood-priset, där prinsessan Madeleine kommer att sitta med i juryn.

– Det är ett jättespännande projekt och för oss här i Sverige blir det höjdpunkten på vårt 20-årsjubileum, säger Åsa Andreasson Åkerström.

Annons

– Den 9 december blir det stor prisutdelning.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia träffas i New York

Men dessförinnan väntar den glammiga insamlingsgalan i New York den 1 oktober, i regi av Childhood USA, och då kommer både drottningen och prinsessan Madeleine att vara värdinnor.

I samband med den galan delar Childhood USA som vanligt ut sitt pris, ThankYou Award, som av tradition går till politiker eller andra välkända personer som har satt globalt fokus på frågorna om barns rättigheter.

– Här i Sverige har vi valt en lite annan väg med vårt pris, säger Åsa Andreasson Åkerström.

– Vi kommer att fokusera på att lyfta fram osynliga barnrättskämpar, det finns ju många som dagligen arbetar med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp, men som sällan får ett erkännande. I år kommer vi att fokusera på personer som arbetar med att utreda sexuella övergrepp mot barn, det kan vara en polis, en barnutredare, en rättsmedicinsk tekniker, en barnförhörsspecialist eller en åklagare. Den som vill nominera någon kan göra det på Childhoods hemsida fram till den 1 november.

Foto: TT.

Annons