Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Madeleine har invigt utställning i USA

09 jun, 2011, 12:41 
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Madeleine ser ut att stanna i USA. Hon har till och med tagit med sig hunden Zorro till New York, men också invigt en utställning i Philiadelphia.

Dagen innan den svenska nationaldagen – söndagen den 5 juni – invigde Prinsessan Madeleine utställningen New Sweden Gallery på American-Swedish Historical Museum i Philadelphia, USA. Sedan satte hon sig på planet hem till Stockholm för att fira nationaldagen med kungafamiljen. Vi har också fått reda på att prinsessan tagit med sig den älskade hunden Zorro till New York – det ser onekligen ut att bli en långvarig vistelse i USA…

Annons

Svensk-koloni

Utställningen prinsessan Madeleine öppnade kretsar kring Philadelphias ursprung och svensk-kolonin som skapade New Sweden i Delaware. Redan 1638 kom de första svenskarna till Delaware – allt enligt hovets hemsida. Ni ser prinsessan inviga utställningen på bilden här ovan.
Läs mer om utställningen här››

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures och faksimil från hovets hemsida.

Läs även:

Annons