Prinsessan Madeleine hyllas i USA – efter succén med boken

Prinsessan Maeleine.

Prinsessan Madeleine blev extra rörd när hon deltog i sitt senaste uppdrag. Och anledningen var verkligen fin och personlig!

När Sveriges egen Miami-prinsessa kom till svenska kyrkan i helgen, så var det nästan 250 glada Florida-svenskar som hade mött upp för att få en kunglig glimt – men också för att hylla henne.

Och det gjorde de på sitt eget lilla vis.

Flera av barnen hade nämligen ett ex av hennes bok Stella och hemligheten i nypan, och bad blygt om att få den signerad.

En stolt prinsessan Madeleine signerar sin bok.

Glada barn och stolta mammor runt prinsessan.

Och det var ju klart att Madeleine med varmt hjärta ställde upp på det.

Prinsessan Madeleine signerar sin bok i Florida.

Dagens minsta Madeleine-beundrare.

Men så har hon ett viktigt budskap som hon vill förmedla med boken: det handlar om barns rättigheter, ett ämne som engagerar henne starkt.

Så här säger hon själv:

– Det är otroligt viktigt att våga prata med barn om övergrepp och rätten till integritet. Alla barn förtjänar att få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö. Genom att fler hjälper till att bryta tystnaden kanske vi kan nå dit tillsammans.

Se ett videoklipp från Madeleines Florida-uppdrag här!

Prinsessan Madeleine med sin bok Stella och hemligheten.

Den kungliga debutboken.

Stella och hemligheten kom ut på bokförlaget Bonnier Carlsen i juni i år och prinsessan Madeleine förvånade alla genom att droppa prinsesstiteln på bokomslaget – i sin roll som barnboksförfattare är hon bara Madeleine Bernadotte.

Prinsessan Madeleine på Bokmässan.

Prinsessan Madeleine på Bokmässan.

Hennes senaste blixtbesök hemma i Sverige hade också med boken att göra – för en dryg månad sedan blev hon ju den första kungliga författardebutanten som lanserade sin bok på Bokmässan.

Foto: Johan Söderlund, TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: