Prinsessan Madeleine i ny intervju med SVT

prinsessan madeleine i ny intervju med svt
Madeleines nya bok "Stella och hemligheten" handlar om att vi ska skydda barnen – men också att hur de ska lära sig att skydda sig själva. Prinsessan berättar om nya boken i SVT men delar också med sig av egna tankar kring föräldrarollen.
Annons

Mammarollen och livet som ständig påpassad. Prinsessan Madeleine träffar SVT:s reporter Ted Wigren för att berätta om nya boken Stella om hemligheten men vi får också veta hur hon själv ser på föräldrarrollen och det kungliga strålkastarljuset. I Florida, där familjen bor sedan ett år tillbaka, får de dock vara ifred, säger prinsessan i intervju.

Annons

– Ja, det får vi. Det är få som känner igen oss. Det är väldigt skönt.

“Var rädd för fotografer som liten”

Under uppväxten hemma i Sverige var det dock annorlunda. Då visste alla vem lillasystern i kungafamiljen var. Och det var inte helt lätt när syskonen skulle ställa upp under alla familjefotograferingar.

– Jag minns att jag var väldigt rädd för fotograferna. Victoria och Carl Philip fick i uppdrag att leta reda mig när jag sprang och gömde mig inne på slottet. Det tyckte jag var väldigt jobbigt.

För Madeleines egna barn kan det ju dock uppstå fototillfällen var som helst.

prinsessan madeleine intervjuas i svt

I dag vill alla ta selfies

– I dag har ju alla mobiltelefoner och det ska fotas och ta selfies. Det är roligt när människor kommer fram och vill ta en bild men nu handlar det inte om bilder till familjealbumet längre. Utan bilderna kan spridas överallt i sociala medier.

Samtidigt vill Madeleine framhålla att svenskarna är väldigt respektfulla när det kommer till barnen. Hon berättar om situationer på lekplatsen där hon ser att människor känner igen dem – men inte går fram.

Och så förklarar hon också varför hon själv väljer att lägga ut familjebilder i sina sociala medier.

– Jag lägger själv ut bilder ibland. Men det gör jag medvetetet för att jag vill dela med mig av bilder som jag själv har valt.

Foto: TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Prinsessan Madeleine i ny intervju med SVT”

 1. ancibergfeldt skriver: 7 juni, 2019

  Skönt att Madelene med familjen
  får vara ifred i Florida. Men är man
  Prinsessa sedan 36 år så klart att
  det är svårt här i Sverige. Men tänk
  så bra dom har det!! Klokt av Madelene att själv skicka bilder på
  Barnen. Hon är bra på det! Estelle
  Och Oskar behöver inte synas jämnt. Lagom är bäst!


 2. Bror skriver: 8 juni, 2019

  Om det är igenkänningsfaktorn som är problemet, så är lösningen mycket enkel. Det räcker med att kliva ut ur HKH-rollen och gå in i anonymiteten som Mrs. O’Neill. Så är problemet löst. Den mediala och publika uppmärksamheten blir då inte större än den som idag tillkommer kungens systrar och barn, dvs i stort sett ingen alls.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar