Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Madeleine i ny intervju om livet som mamma

11 sep, 2019, 08:13 
Margareta
prinsessan madeleine förlossning intervju
Det är sällan prinsessan Madeleine öppnar upp. Men nu har det skett. Prinsessan Madeleine delar med sig av livet som mamma i en ny intervju – och berättar om hur hon dolde värkarna i direktsänd tv.
Annons

Det var sommaren den 13 juni år 2015. Prins Carl Philip skulle få sitt hjärtas prinsessa, och över den vackra vimmelmattan kom prinsessan Madeleine, höggravid! Men det vi inte visste var att förlossningen var närmre än någon kunde ana. Hon var öppen hela tre centimeter redan i kyrkan. I vanliga fall är det då man får ta sig mot sjukhuset. I Madeleines fall svidade hon om till en galastass, satte på sig skyhöga klackar och dansade ut ur kyrkan till tonerna av gospel. Utåt sett var allt frid och fröjd. Men inombords var Madeleine allt annat än lugn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag satt där i kyrkan och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går”, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar? Ska jag ställa mig upp – vad gör man? Jag var jättenervös men Nicolas väntade lite med att komma ut. Det här var på fredagen, sen lördagen, han gav mig söndagen att vila på och sen på måndagen åkte vi in, berättar hon nu i en ny och exklusiv intervju med tidningen Mama.

Annons

Madeleine berättar om hur hon dolde värkarna – mitt i direktsänd tv. Barnmorskan hade gett prinsessan beskedet att hon redan var tre centimeter öppen.

prinsessan madeleine och chris o'neill med barnen

Madeleine har inte bara ställt upp i en intervju utan syns även på omslaget. Och hon är inte ensam. I knät sitter alla hennes tre guldklimpar, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Äntligen får vi se de tre barnen tillsammans, intill varandra!

Den nya intervjun är otroligt ärlig. För kanske första gången talar en kunglighet om ifall barnen var planerade, och om det var svårt för henne att bli gravid eller ej. Och vi får veta samtliga medlemmar i trion av barn var helt oplanerade. Det som däremot var planerat var att familjen skulle skaffa hund igen. I Chris födelsedagspresent förra året skulle han få en liten hundvalp, det har ju självklart varit tomt sedan hunden Zorro gick bort.

Annons

– Han fick ett paket med ett gosedjur som var en hund, och ett kort där det stod ”Grattis, du ska få en till familjemedlem”. Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan, ”Va, är du gravid igen?” och jag sa ”Neeej, det är bara en hund!”, säger Madeleine till Mama.  

Men bara kort därefter fick de veta att hon varit gravid hela tiden, och valpplanerna fick läggas på hyllan. Men härligt att veta att det kan komma en ny kunglig hund i framtiden!

Foto TT, Kungliga hovstaterna/Anna-Lena Ahlström

Annons