Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine i tårar under intervjun – stormade ut i panik

25 maj, 2024, 12:00 
Frågan blev för mycket för prinsessan Madeleine.
Annons

Prinsessan Madeleine har växt upp i det kungliga rampljuset. Sedan barnsben har hon fångats på bilder och intresset kring hennes livsresa har varit omfattande.

EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!Brand logo
EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!

Hon har dessutom blivit känd för sitt sätt att stråla vid kungliga sammanhang. Inte minst vid Nobelfesten, där hon dykt upp i den ena vackra kreationen efter den andra, och tagit hela banketten med storm.

Men själv har hon inte varit speciellt intresserad av all uppståndelse. Faktum är att hon mer än gärna håller sig i bakgrunden och går sin egen väg.

Annons
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine håller sig gärna i bakgrunden.Claudio Bresciani / TT

Madeleine bryter ihop

När Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall gästade P1:s Monarkerna berättade han mer om Madeleines ovilja att synas i det kungliga rampljuset och en händelse som fick prinsessan att bryta ihop.

– Det var när Madeleine, runt 20 år gammal, för första gången skulle åka till sitt hertigdöme, Hälsingland. Där skulle hon göra sitt första framträdande. ”Året med kungafamiljen”, Sveriges snällaste tv-program, var med och skulle göra en intervju med Madeleine.

Annons

– Man hade riggat upp kameror och allt inne på en teater. Det var helt harmlösa frågor, men Madeleine bryter ihop framför kameran av de här snälla frågorna. Hon börjar storgråta och halvskriker: ”Jag klarar inte det här!” och springer ut, säger Johan T Lindwall.

Händelsen tystades ned

Johan T har även skrivit om händelsen i boken Madeleine – prinsessan privat. Där berättar han att händelsen tystades ned och att journalisten Agneta Bolme Börjefors låg lågt med att sprida upplevelsen vidare.

Annons

"Silvia berättade det för sina närmaste medarbetare och alla var överens om att det här var en väckarklocka när det gällde Madeleine. De var tvungna att på allvar se över hennes situation och vad de kunde göra för att förbättra den", skriver Johan T.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons