Prinsessan Madeleine kan inte trösta mamma i familjekrisen

Drottning Silvia Prinsessan Madeleine

Tufft för Madeleine att inte kunna finnas där för mamma. Trots alla titlar så är ju kungafamiljen också en helt vanlig familj.
Slå på ljud

När någon i familjen går bort, då behöver man verkligen sina nära och kära. Och just nu sörjer kungafamiljen drottning Silvias bror Walther Sommerlath, 86. Här hemma i Sverige har de nära till varandra, och kan träffas, om än på corona-avstånd. Men prinsessan Madeleine är 800 mil bort och får nöja sig med att vara med och trösta sin mamma digitalt, via datorn.

Madeleine är helt enkelt fast i det hårt coronadrabbade Miami tillsammans med sin man Chris O’Neill, 46, och barnen, prinsessan Adrienne, två och ett halvt, prins Nicolas, 4, och prinsessan Leonore, 6. Något som säkert har gjort familjen Bernadotte-O'Neill ännu tightare – trots alla restriktioner som gäller så har de i alla fall varandra.

Chris O’Neill Prins Nicolas Prinsessan Leonore Prinsessan Madeleine Prinsessan Adrienne

Prinsessan Madeleine med sin familj: Chris, Nicolas, Leonore och Adrienne.

Alla detaljer kring Walther Sommerlaths begravning är privata meddelar hovet, men skulle den hållas nu så innebär det att mycket få kan samlas för att ta farväl. Kungafamiljen är ju självklart noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd. Samtidigt har de digitala lösningarna kring begravningar blivit vanliga och de skulle ju ge prinsessan Madeleine en möjlighet att ”närvara”, men på distans.

Kronprinsessan Victoria Walther Sommerlath

Kronprinsessan Victoria sörjer sin morbror Walther Sommerlath.

Prinsessan Madeleine och coronakrisen i USA

Prinsessan Madeleine ser ut att få leva med Floridas corona-restriktioner på obestämd tid. I förra veckan gick den ledande amerikanska epidemiologen Michael Osterholm ut och varnade för att läget kommer att bli betydligt värre: Ännu tuffare tider väntar i november och december:

– De kommande sex till tolv veckorna kommer att bli de mörkaste under hela pandemin, sa han till den amerikanska tv-kanalen NBC och flaggade för att USA kommer att få se ”många, många fler” Covid-19-fall.

Foto: TT.