Prinsessan Madeleine kommer hem till Stockholm

Prinsessan Madeleine kommer hem till Stockholm
Prinsessan Madeleine gör tillfälligt uppehåll i mammaledigheten. Den 17:e och 18:e februari kommer hon hem till Stockholm för kungligt uppdrag med drottning Silvia.
Annons

PrinsessanMadeleine
Londonbaserade prinsessan Madeleine har två nya kungliga uppdrag inplanerade, enligt kungahusets kalender. Den 17:e februari kommer hon tillsammans med drottning Silvia vara med vid World Childhood Foundations styrelsemöte på slottet och dagen därefter är det World Childhood Foundation International Council Meeting.

Annons

drottningenchildhood

Childhood har varit prinsessan Madeleines huvudfokus sedan flytten till New York i april 2010. När hon och Chris förra året bosatte sig i London meddelade prinsessan att hon tänkte fortsätta sitt arbete där.

“När mamma grundade Childhood såg hon att ingen pratade om de här barnen, de här frågorna. Och det är fortfarande så. Men det är så viktigt att vi pratar om det. Bara i USA har ett av tio barn utsatts för övergrepp innan de fyllt 18 år. 85 procent av dessa barn är 11 år eller yngre. Jag blir bara mer och mer övertygad om att vi måste göra något åt detta” berättade hon i Skavlan i december.

SofiaMadeleine

Trots att Madeleine varit föräldraledig med prins Nicolas sedan juni förra året så har hon gjort några kungliga uppdrag. Hon var bland annat på Global Child Forum på slottet i november förra året och i december var hon hemma för att vara med vid Nobelfestligheterna och Svenska Akademiens högtidssammankomst.

Kronprinsessan väntas föda sitt andra barn i början av mars. Kanske hinner Madeleine träffa den nya bebisen innan hon åker hem till London igen?

Av: Liv Sander.
Bilder: Ibl-AOP.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

109 kommentarer till “Prinsessan Madeleine kommer hem till Stockholm”

 1. Obs skriver: 5 februari, 2016

  Här är damen som vet vad hon gör. Kul för Madde att komma hem och träffa familj och vänner en runda och mammas Childhood står ju för notan.


 2. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 5 februari, 2016

  Välkommen hem vackra Madeleine!!

  Kommer aldrig glömma när du syntes i TV-rutan 30 h innan prins Nicholas födelse när Carl Philip gifte sig i somras. Tänkte wow snart föder du….! Och det gjorde du också, kan tänka mig att du ser fram emot att bli moster till ännu en liten knodd ♥ Trevlig helg,

  Moder Svea


  1. Acinom skriver: 5 februari, 2016

   Jag tror hon blir lika lycklig att bli faster också.


  2. Måntand skriver: 6 februari, 2016

   Hon blir faster också. Och säkert lika glad över det!


 3. Veronica skriver: 5 februari, 2016

  Välkommen hem till Sverige Prinsessan Madeleine. Tack för ditt uppriktiga engagemang och hjälp och att belysa detta stora problem runt om i världen.


 4. Gittan skriver: 5 februari, 2016

  Härligt beslut, Madeleine…


 5. mini skriver: 5 februari, 2016

  YES!

  NU niger vi – Lillsessan behagar komma “hem”.
  Jag hoppas apanage utgår för detta besök – fri resa, nya kläder, boende? (har hon lägenheten kvar)

  Välkommen till Sverige Madeleine.


  1. Ingrid skriver: 5 februari, 2016

   Klockrent Mini!


  2. Lydia skriver: 5 februari, 2016

   Vilka bekymmer du har.


  3. EH skriver: 9 februari, 2016

   MINI du som är så extremt känslig o minst sagt LYHÖRD visavi vad som sägs om Sve’s nyaste HKHare – du unnar dig tydligen att svänga dig m uttryck som “behaga”(se ovan) + gnäll om apanage betr inbokat uppdrag i Sve å vårt Khus vägnar åt M… är knappast 1 saklig formulering utan snarare “insinuant”… ÄNDÅ är M berättigad “allt det” likt övrig Kfamilj Ändå hävda DU 4/6/2015 CITAT_ Jag är “specialist” i ämnen:etik, kommunikation, bemötande & retorik. (Haft eget företag)_slut-Citat (EPtext)


  4. EH skriver: 9 februari, 2016

   Tore CITAT_Te Deum invitationen är väl skickat ut !
   Tänk att sve kyrkan gör skillnad på barn

   ?
   Datumet sätts först me födsel avklarad Barnets resp släkt SKA delta, inbjudan förutan
   Stat+Kyrka+Hov håller bara TE DEUM för Tronföljarbebisar ngt som berör vårt lands Statschefsfamilj utöver Sve som land …dit kan ej “övriga” bebisar me anhöriga aspirera så nån diskriminering är knappast relevant att gnälla om
   1HKHbaby föds ej med religionsfrihet …till skillnad från “vanliga” barn


  5. Ronja L skriver: 9 februari, 2016

   mini! Du kanske inte vet att Madde aldrig har fått nåt apanage för sitt jobb inom Childhood?! För andra HKH-jobb får hon apanage som dom andra men inte för Childhood. Det har kommit fram många ggr! Inga pengar från Childhood & inga pengar från apanaget!


 6. Annakf skriver: 5 februari, 2016

  Jaha, och detta är inte vuxenmobbning av Madeleine??? Ni gnäller i högan sky så fort någon är minsta kritisk till Sofia, men ösa galla över Madeleine är okej?
  Fy sjutton!
  Tycker det är jättebra av Madeleine att vara så engagerad i Childhood trots att hon just nu har all rätt att vara barnledig.


  1. Marguerithe skriver: 5 februari, 2016

   Annakf,
   Detta är ingen mobbing! Att Madeleine överhuvudtaget får ha HKH-titel gör att hon måste infinna sig någon gång, detta på Drottningens order.


  2. My skriver: 5 februari, 2016

   BRA skrivet! Bitterheten stinker när det gäller all dynga som skrivs om Madeleine här…så pinsamt!


 7. Stefan skriver: 5 februari, 2016

  Annakf!
  Nu är du inte riktigt objektiv. Jag upplever nog att Redaktionen är betydligt mer försiktiga med att släppa igenom kritik mot just Madeleine! Och den kritik som släpps igenom är i högsta grad berättigad!


  1. EH skriver: 8 februari, 2016

   G Citat_Hvordan kan hun betale av egen kasse når slottet har sagt hun får dekket sin utgifter av apanasjen når har oppdrag.

   har du missuppfattat… Är 2 CHFrelaterade events M återvänder för bl annat DÅ bekostas utgifterna privat – exakt som förut då M va i USA främst m anledning av CHF (varvat med traditionella HKHuppdrag) …alltså finansierat via privata Bernadottska Förmögenheten vilket Hovet UPPREPADE GGR uppgett… Apanage får M i samband me övriga Khusuppdrag utanför CHF


 8. Annakf skriver: 5 februari, 2016

  Det är visst mobbning att det alltid antyds att hon reser på andras bekostnad, som både Obs och mini gör här. Speciellt mini som alltid brukar rycka till Sofias försvar.
  Självklart ska prinsessan Madeleine delta i olika programpunkter under året, och det är jättebra att hon kommer hem till Childhoodmötena. Att hon betalar själv ur egen kassa för resorna har hon tidigare sagt är en självklarhet.


  1. G skriver: 5 februari, 2016

   Nå er jeg en av de som syns hun får for me kritikk jeg også, men nå har jeg et lite problem her. Hvordan kan hun betale av egen kasse når slottet har sagt hun får dekket sin utgifter av apanasjen når har oppdrag. Dette inngår da i den gruppen eller?


  2. Obs skriver: 5 februari, 2016

   Vad menar du? Det har väl hovet tidigare redogjort för att allt som handlar om Childhood betalas av dem?


  3. prinsessan Gredeline skriver: 14 februari, 2016

   Annakf

   Så sant så! Tummen upp för din kommentar!


 9. Stefan skriver: 5 februari, 2016

  Kanske kan Madeleines Stockholm/London-resor inspirera Marianne Ny att våga sig på något liknande. Nu är tyvärr Sverige utskämt i hela världssamfundet p.g.a denna åklagare.


 10. Kerstin Bergström skriver: 5 februari, 2016

  Moder Svea du glömde att hon blir faster snart.men för dig ej så viktigt .du tycker ej om paret o då ska du ej använda ordet knodd för det endast för C-P som får orda det. Han mynta det först.


  1. Åse skriver: 6 februari, 2016

   Ordet knodd är gammalt, användes bl.a. för “barn” på 40-talet. Har flera andra betydelser också, så det är knappast CP som har myntat begreppet.


  2. ME skriver: 6 februari, 2016

   Vad försöker du säga? Att ingen annan än CP får använda ordet knodd i meningen barn? FYI, det är faktiskt inte CP som hittat på ordet och har därför ingen ensamrätt eller patent på det. Och det har han ju inte heller påstått. Vuxna människor, gör er inte löjliga i era desperata försök att “skydda” prinsparet.


 11. Pensionär skriver: 5 februari, 2016

  Lite vilseledande när SD skriver mammaledighet. I Sverige har de med anställning rätt till mammaledighet. Madeleine har ingen anställning, så hon kan inte vara mammaledig. Däremot kan hon ju vara ledig.


  1. EH skriver: 8 februari, 2016

   tvärtom…alltsen sin myndighetsdag har hon aktiv yrkesroll som PRINSESSA tillika tronföljare OCH s.k. utövare av jobb löpande tilldelade sig av Sve+Khuset via Khusstiftelse+uppdrag av mer traditionell art OCH är CGs reserv i likhet m syskon på kort sikt (riksföreståndare) lång sikt (tronarvsrätt dvs att ev ersätta CG som regent)… så JODÅ BARNLEDIG ÄR HON viss tid Som yrkesaktiv å vårt lands vägnar måste M beakta arbetsgivarens Sve´s direktiv om val av make, be om lov att lämna Sve etc…


 12. Gunilla Bengtsson skriver: 5 februari, 2016

  Tror inte att hon betalar själv, att gå på ett möte och en bankett för Childhood är inte ett jobb som hon måste göra, men en hemresa är ju trevligt Men det är väl som med prins Carl Philip, för syns skull måste dom hitta på nånting.


 13. Lisa skriver: 5 februari, 2016

  Madeleine gör ett riktigt bra jobb med childhood. Tycker det är bra att hon satsar på det och inte på det låtsasjobb många andra kungligheter gör, dela ut medaljer i all ära men att hjälpa utsatta barn smäller tusen gånger högre. Childhood gör skillnad för Många! Heja Madeleine!


  1. A1Fia skriver: 8 februari, 2016

   Väldigt få i Sverige…….


 14. AstridA skriver: 5 februari, 2016

  Ser inte kungliga personer lite affekterade och tillgjorda ut när dom är eller låtsas vara interesserade åhörare? Inte bara dessa två utan även Mette-Marit och Victoria med? Såååå interesserade… Måste ändå vara rätt svårt att se naturlig ut med kameralinsor riktade mot sig hela tiden. Tycker lite synd om dom egentligen.


  1. Lycke skriver: 6 februari, 2016

   Huvudet på spiken, Astrid! Kungligheterna är inte bara såååå intresserade av precis allt under de 30 min de jobbar per dag, utan använder också alltid överord. Är det inte fantastiskt så är det en förmån eller ett privilegium och jätte-jätte bla bla bla. Noll trovärdighet.


 15. Anne skriver: 5 februari, 2016

  Håller tummarna att hon hinner träffa sin systers nya bebis


 16. My skriver: 5 februari, 2016

  Alltid lika välkommen, vår smarta fina och kloka prinsessa.


 17. Sarah skriver: 5 februari, 2016

  Dear Mini,

  I wonder whether your real first name is Marie and you come from the beatiful district of Alvdalen.


  1. Stefan skriver: 6 februari, 2016

   Kära Sarah!
   Det är ju även möjligt att du utöver engelska även behärskar tyska och skriver från London.
   Allt är möjligt i teorin! Det som är något mer möjligt är dock att allas er käraste Tarras i själva verket är republikan…Fundera på detta nu, istället för att spekulera om medskribenter!


 18. Lydia skriver: 5 februari, 2016

  Marguerite Hur går ditt resonemang? Det som Mini skriver är inte mobbning/spydigheter för att Madeleine är förpliktigad att komma hem ibland till Sverige för att få kalla sig prinsessa. Det var det mest ologiska resonemanget jag någonsin hört.


  1. Marguerithe skriver: 6 februari, 2016

   Lydia,
   Jag har svarat annakf här. Mini är inte inblandad. Läs rätt.


 19. A1Fia skriver: 6 februari, 2016

  Detta är inget uppdrag för Sverige….det är ett privat intresse som Si och M är involverade i..
  Vad vet ni om vem som betalar för Ms kostnader….

  Hur är det med trovärdigheten….


 20. mini skriver: 6 februari, 2016

  Sarah 5 feb,kl.21:02

  Sorry, my name is not Marie and i`m not from Älvdalen.
  My firstname is secret but it starts with a C 🙂

  I`m from Uppsala, i left Uppsala 8 years ago, i have never been in Älvdalen.

  Information for you (= maybe a friend of Madeleine):
  I like The Royal family!
  I like ALL members in the family!

  But i think it`s important that Madeleine visit Sweden more often, she is a HKH and i`m sure the Swedes will see more of her, not only in TV(Skavlan)

  Have a nice time in London.


  1. Helena FIN skriver: 8 februari, 2016

   mini
   Det var bra skrivit! Sarah got too irritated at you but you took it very well! Falls Sarah Deutsch sprechen kann (wie Stefan gedacht hat), kann ich es auch auf Deutsch uebersetzen: Sarah wurde zu geirrt, aber mini hat es gut angenommen!
   I alla fall är det fint, att prinsessan Madeleine har möjligheten att träffa sin familj i Sverige. Alla blir säkert glada.


 21. Singoalla skriver: 6 februari, 2016

  Hon är född prinsessa och den titeln är inte avhängig av vad hon gör eller inte! Hon behöver inte lyfta ett finger. Kungen betämmer om familjens titlar etc. Vi har monarki, fatta det! Arbeta gärna för att byra statsskick om ni så vill, men inte genom personliga påhopp!


  1. Stefan skriver: 7 februari, 2016

   ” Hon behöver inte lyfta ett finger”.
   Ja det är ju detta som gör statsskicket än mer obegripligt. Att man som tronarvinge och infödd representant för Sverige gör som man vill, eftersom man således inga obligatoriska arbetsuppgifter har! Och inte blir det då bättre om statschefen inte ställer några krav! Välgörenhetsarbete sköter alla andra svenskar, låga som höga, på fritiden!


 22. Gunilla Bengtsson skriver: 6 februari, 2016

  Det framhålls alltid hur mycket prinsessan och drottningen gör för Childhood, men i själva verket, vad är det dom gör EGENTLIGEN? Galor och insamlingar är det ett jobb egentligen. Att få köpa en ny klänning för våra pengar, att ta emot en blombukett och säga några ord, är det jobb? Som dessutom hyllas som något enastående stort.


 23. mini skriver: 7 februari, 2016

  Jag tror jag må gå i “försvarsposition” här 🙂

  Jag är osäker på om någon förstått det jag skriver.
  Jag gör härvid en Thomas = tvivlar.

  ALLA i kungafamiljen gör sitt (på olika sätt) = ofta kanske order från kung och drottning.
  Lite som =-gör nu si, gör nu så.

  Kungafamiljen SKA arbeta, har vi monarki SKA de ALLA “arbeta”.
  Oavsett var de bor!

  Inte jobb på fabriksgolv, tuff vård,förskolor mm Där krävs utbildning/kompetens!

  Att ta emot blommor,le, vara “vacker” = kungligt “arbete” eller???


 24. Demokrati skriver: 7 februari, 2016

  Om SvD artikel, Estelle börshaj. Intressant att hänvisa till FN Barnkonvention. Det är nog tid att se över lönesystemet och skattesystem i Sverige. Kanske är det dags att höja barnbidraget. Det vore väl bra om alla barn har den här möjligheten då kan de leka affär med riktiga pengar. En ekonomisk tryggad framtid. Alla barns lika värde.
  Vilka frågor diskuteras på World Childhood Foundations styrelsemöte.


  1. MARIANNE skriver: 14 februari, 2016

   Alla barn har inte samma värde i praktiken


 25. Gunilla skriver: 7 februari, 2016

  Jag undrar om det blir 2 års kalas i Stockholm eller i London.


 26. Anne skriver: 7 februari, 2016

  Er vel derfor hun raser i popularitet i Tyskland, at hun ikke løfter en finger……det å være prinsesse og bare det gikk an for 100 år siden, men ikke i dag


  1. Josephine skriver: 8 februari, 2016

   Anne, gud vad fånigt!
   Det var 100 kvinnor som röstade, alltså otroligt lite!
   Om vi gör en likadan undersökning i HELA Europa med MÄN också så kommer Madeleine helt säkert hamna högt uppe.
   Hon gör en stor skillnad för Childhood men är mammaledig nu vilket hon har all rätt till!
   Hennes make jobbar hårt och tjänar egna pengar, han ville inte leva på svärfars miljoner!


 27. ClaesVonMonaco skriver: 8 februari, 2016

  Jaa som vanligt på måndagar blåser vinden ditt kossan styr!
  Som sjukvårdspersonalen som utför benbrotts operationer säger!
  Vi med Vita Rockar får aldrig tvivla!
  Tvivel ger ett intryck av svaghet som inte är bra för patienten!
  Claes


 28. Stefan skriver: 8 februari, 2016

  Claes!
  Då forumet tycks vara fullt med sjukvårdspersonal med vitt skillnad åsikter så är det nog säkrast att vi kallar in Fru Stensmyren för medling. Om hon nu inte är fullt upptagen med att läsa Svensk Dam vill säga. Alla benbrottsoperationer är snart inställda!
  Tills dess ordineras stor försiktighet med sjukhusspriten!
  Trevlig dag!


 29. ClaesVonMonaco skriver: 8 februari, 2016

  Stefan
  Tur att man har 3 vita detox månader just nu!
  Min hy börjar bli som en riktig baby på 3 månader underbart och det bästa av allt är att jag slipper
  BotoxSprutorna!
  Claes


 30. Helena FIN skriver: 8 februari, 2016

  Josephine

  Prinsessan Madeleine är ju direkt ingen “Mor Teresa”, som du nästan menar. Ingen skillnad gör hon ensam, som du nästan menar 😉
  Alla, som gör välgörenhetsarbete är lika viktiga för samhället, också kungafamiljens medlemmar… och jag menar alla medlemmar.


 31. prinsessan Gredeline skriver: 8 februari, 2016

  mini skriver:

  5 februari, 2016 kl. 13:27

  “YES!

  NU niger vi – Lillsessan behagar komma ”hem”.
  Jag hoppas apanage utgår för detta besök – fri resa, nya kläder, boende? (har hon lägenheten kvar)”

  -Klart hon har lägenheten kvar, varför skulle just hon fråntas sin tjänstebostad?
  Dunbädden i London har hon ju också kvar, som du vet!


 32. Stefan skriver: 8 februari, 2016

  prinsessan Gredeline!
  Nu är det dock så att lägenheten stor tom större delen av året och ingen nytta gör. Hon kan bo på både Slottet eller Haga de få gånger hon besöker Sverige.
  Vi måste gå ett stopp på detta slöseri i samhället och denna tickande bomb: http://www.statsskuld.com
  Och jag är fullt medveten om allt annat slöseri i samhället också. Men detta är ingen ursäkt!


 33. mini skriver: 8 februari, 2016

  prinsessan Gredeline 8 februari,kl. 15:01

  Jag visste inte att det var en “tjänstebostad” som Madeleine och Chris har.
  Tack för info.

  Dunbädden glömmer du inte eller hur 🙂

  Prinsessan har ändå turen att ha en make som “drar in pengar” OCH sätter mat på bordet. Ja, han lagar den också enligt det jag såg på Skavlan.
  Härligt liv för vår prinsessa.


 34. prinsessan Gredeline skriver: 8 februari, 2016

  Stefan!

  Jag håller med dig om slöseriet, men det hela handlade om att Leg.läkare mini undrade om M. hade lägenheten kvar o inget annat!

  För övrigt tycker jag i så fall att kronprinsessparet o prinsparet också kan bo på Slottet osv när de är hemma. De reser ju väldigt mycket.


 35. prinsessan Gredeline skriver: 8 februari, 2016

  Det här med M:s lägenhet drar du o mini upp jämt o ständigt, Stefan. Vi vet redan att ni retar er på henne!


  1. Stefan skriver: 8 februari, 2016

   Marguerithe!
   Om jag fick ha hand om statsfinanserna kan jag lova dig att ingen satt säker!
   Då hade t.o.m kaffet på Rosenbad rykt!
   Trevlig kväll!


 36. ClaesVonMonaco skriver: 8 februari, 2016

  Stefan
  Jag har två bostäder som står tomma 10 månader om året ibland mer om sommaren regnar bort!
  Dessutom betalar jag ingen inkomstskatt jag är nog värre än Prinsessan Madeliene skulle jag tro!
  Statsskulden den skyller jag enbart på Politikernas fel!!!!!!
  Trevlig Kväll
  Claes


  1. Marguerithe skriver: 8 februari, 2016

   Claes,
   Denna härliga fritänkande kommentar kan hjälpa oss från denna misär här i kronor- och öre-tänket. Svenskarna har fastnat och kommer inte vidare i sin utveckling. Det är min åsikt.


  2. A1Fia skriver: 9 februari, 2016

   Helt OK…..
   Inget apanage eller bokför du dina egna lägenheter på skattebetalarna du med….


 37. Stefan skriver: 8 februari, 2016

  Claes!
  Den STORA skillnaden är dock att detta inte påverkar statsfinanserna!
  Om ni nu tror på monarki och dess positiva signalkraft: Ja då måste ni väl också se den positiva inverkan det skulle få om Madeleine/Hovet gick ut och deklarerade att nu SPARAR VI. See the point?
  Hela landet är snart bankrutt tyvärr!
  Trevlig kväll!


 38. prinsessan Gredeline skriver: 8 februari, 2016

  mini, jag svarade bara på din undran.

  Dunbädden ja, blev ju imponerad av dig då du kunde urskilja M där hon låg och päste med sitt nyfödda barn och vägrade börja jobba! Sånt glömmer man inte i första taget, doktorn!

  Tror nog övriga prinsessor har ett lika härligt liv som M.

  Vem bestämmer vem som ska laga maten i hennes hem?


 39. ClaesVonMonaco skriver: 8 februari, 2016

  Jag förstår att hela Sverige är bankrutt snart pga Fru Andersson skatte politik!
  Welcome too Monaco soon you can!
  CVM


 40. ClaesVonMonaco skriver: 8 februari, 2016

  Madame
  Ja håller med dig dessvärre hjälper varken höger eller vänster politik!
  Låt Kungen styra vårt land med hans kloka Drottning som hjälp!
  Leve Monarkin
  Claes


  1. Marguerithe skriver: 9 februari, 2016

   Claes,
   Så har jag tyckt en längre tid. Vi får snart emigrera som du har gjort. Kungaparet håller “folk på banan” än så länge. Vi kan inte skilja längre på vänster- eller högerpolitik. Allt är samma förvirrade beteende.


  2. Stefan skriver: 9 februari, 2016

   Claes och Marguerithe!
   Ni är roliga ni: Kungen skall styra respektive han håller oss på banan.
   – Ja jag vill i alla fall inte sitta i baksätet i denna bil, för den färden lär bli vinglig och utan både karta, kompass och GPS.
   Trevlig dag!


 41. prinsessan Gredeline skriver: 8 februari, 2016

  mini!

  Under artikeln “Sofias hemlighetsfulla o nya kungliga leende”, skrev du att du reagerade på M:s leende i Skavlan-programmet;

  ” …..där var too much big smile,”

  Är DET god etik, alltså? Att kritisera en annan människas leende????

  Vad säjer åhörarna på dina högskoleföreläsningar när du lär ut sådant?

  Kände dina patienter tillit till dig som läkare? Jag menar t ex att du för en tid sedan försökte lura alla här med dubbel signatur (1 / flera ? sockpuppets). Först blånekade du …..


 42. Gunilla Bengtsson skriver: 8 februari, 2016

  En del härinne verkar tycka att hon har fullt jobb med Childhood, vad jag kan förstå så går hon på någon gala då och då, ingen har menat att hon besöker kontoret då och då och deltar i jobbet? Med andra ord så går hon på dessa galor och något sammanträde om året, och troligen får apanage och kläder och resekostnader? Det vore roligt att få reda på hur stort belopp det kan röra sig om året, och då förstås nobelmiddagen och några uppdrag till. Är det för mycket begärt att få veta det?


  1. Obs skriver: 9 februari, 2016

   Nej, det är definitivt inte för mycket begärt, men här måste vi skylla på riksdag och regering. Det är horribelt att våra folkvalda väljer att betala ut apanage till kungen utan att bidragsgivarna får insyn i till vem och för vad apanaget går inom kungafamiljen.


  2. Amelie skriver: 9 februari, 2016

   Mammaledigheten ska respekteras.
   Hon jobbar på kontor och går på möten, nu går hon inte på lile många galor som förr.
   De flesta kampanjerna är Madeleines ideer och du kanske inte vet själv hur det är när ett stort företag gör ett projekt/kampanj.
   Madeleines madarbetare på Childhood berättar att hon gjort stor skillnad och att hon verkligen har gjort fantastiska saker.
   Hon får inte apanage för det.
   Hon vill heller inte ta ut någon lön från Childhood, hon tycker att man ska hjälpa barn utan att..


  3. Amelie skriver: 9 februari, 2016

   .. Man ska jobba för barn utan att ta betalt.
   Chris jobbar hårt som du säkert vet, han vill inte ha sin svärfars pengar.


 43. helene skriver: 8 februari, 2016

  Marguerithe. skrivet kl. 16.22 8/2

  I denna din kommentar, instämmer jag helt! Så skönt med lite fritänkande åsikter,,luften blir lite lättare att andas. Varför skall allt dissekeras in absurdum?


  1. Marguerithe skriver: 9 februari, 2016

   helene,
   Det lite oväntade någon gång är nästan livsviktigt. Det har blivit på liv och död här vilket tär på alla. Vi måste få skratta och samtidigt känna oss totalt befriade. Kontrollbehovet är förödande.


 44. Stefan skriver: 9 februari, 2016

  Det vore mycket upplysande om sign. Annkf och/eller My nu kan redogöra för vilka av dessa nu
  67 inlägg de avser när de skriver att det pågår vuxenmobbning och när de påstår att det skrivs dynga över deras lilla ikonprinsessa Madeleine.
  Men svar på denna fråga är väl inte att förvänta?


 45. Eva M skriver: 9 februari, 2016

  Lägenheten i Sthlm är inte tjänstebostad. Paret betalar hyran själv. Betr hur mycket kungafamiljen jobbar är beroende av hur inbjudningarna ser ut. Svensk press gäller både dagstidningar och TV nyheterna är så dåliga på att visa vad dom gör. Inte ens vid statsbesök inom och utom landet.


  1. EH skriver: 9 februari, 2016

   Jodå EVA M…Alla tronföljare är hkhmedarbetare
   Alla3 är CGs Ställföreträdare/Reserver PÅ KORT+LÅNG SIKT
   Som myndiga har ALLA3 & Kparet självt givetvis… 1LÖNEFÖRMÅN dvs gratis boende via SFV på valfri SkyddadPlats
   Ingår i CGs Kungl Dispositionsrätt (liksom att CG får hyra Kungl Slott för löjligt låg hyra
   Ms hem är i Hovstallet – till 100% upplåtet t Hovet f både hovet + viss “CGstaff”. M Valde AV FRI VILJA ATT BETALA HYRA sen sa SFV att M-lgh:n fick ingå i CGs gratisdeal (då M åkt t UK)


  2. EH skriver: 9 februari, 2016

   2010 TV visa “Bernadotte” serie – där sågs verksamheten noga bakom kulisserna OCH det förklarades att CGoCo väljer mkt SJÄLVA Vad/Hur mkt betr sina aktiviteter varje år.får 2000+ inbjudningar men väljer bara 100tal Resten är årligt återkommande uppdrag + KhusstiftelseJobb + saker inrikes-utrikes ihop me UD.
   Debatteras ÅRLIGEN att CGs strikt hållna policies hindrar INSYN i Khusets verksamhet internt + att kritik ges f att CG medvtet ofta utesluter ?stund på ext.besök varför bara foton då kan tas


 46. ClaesVonMonaco skriver: 9 februari, 2016

  Stefan
  Alla Kungens Volvo bilar är utrustade med GPS oftas kör Chaffören så att vi håller oss på
  banan är nog egentligen inget problem!
  Att styra vårt land ser jag inte heller som något problem ingeting kan bli värre än dom som styr
  Sverige just nu!
  Vad du inte känner till Stefan är att jag kommer att utnämnda dig till Kungens högra hand och
  Då ja då blir det ordning och reda i statsfinanserna!
  Din vän Claes


  1. Marguerithe skriver: 9 februari, 2016

   Claes,
   Håller med. Det kan inte bli värre än vad det är nu. Vi väntar bara på den stora kraschen. De s k politikerna har inte “insett vidden av det ena och det andra”, säger man aningslöst. Gösta Bohman vänder sig i sin grav.


 47. ClaesVonMonaco skriver: 9 februari, 2016

  Tack Eva M helt sant det ni skriver!
  Dom som är bäst på att rapportera om KungaHuset är SVDam dessutom seriöst!
  CVM


 48. Stefan skriver: 9 februari, 2016

  Eva M!
  Lägenheten eller snarare våningen betalas av svenska folket! Madeleine erlägger ingen hyra!
  Under tiden så tickar statsskulden på, se ovan länk!
  Trevlig dag!


  1. Ronja L skriver: 9 februari, 2016

   Stefan!
   Maddes femrummare är inte större än vad Calles är & han betalar heller ingen hyra. Fia har fått samma privilegier sen dom flytta ihop flera år innan förlovningen!! Gratis mat & husrum & annat. Varför är det acceptabelt?? Ingen annan pojk/flickvän har fått samma privilegier utan vart tvingade att betala för egen bostad! Nu pratas det om att dom dessutom måste ha större när dom ska ha barn. Maddes familj består redan av fyra pers. OCH hon betala allt extra i samband med renoveringen.


 49. ClaesVonMonaco skriver: 9 februari, 2016

  Stefan
  Drabbar denna statsskuld dig och mig verkligen???
  Jag tror inte det -:)))
  Claes


 50. Stefan skriver: 9 februari, 2016

  Claes!
  ” Många typer av styrelseformer har prövats och kommer att prövas i denna värld av synd och bedrövelse. Ingen påstår att demokrati är perfekt eller allsmäktigt. Det har sagts att demokrati är den sämsta styrelseformen som har prövats, bortsett från alla de övriga formerna som prövats genom tiderna.”
  Churchill 1947
  – hoppas Volvobilarna är utrustade med störtbåge!
  – vindarna har lagt sig från Holmenkollen!


 51. Tore skriver: 9 februari, 2016

  The deum invitationen är väl skickat ut !
  Tänk att svenska kyrkan gör skillnad på barn , men som tur är jag icke medlem .


 52. ClaesVonMonaco skriver: 9 februari, 2016

  Stefan
  Håller absolut med om att Demokrati är en mycket dålig styr sätt i vissa länder!
  Titta på Irak Syrien Egypten Tunisen Libyen alla dessa länder hade ingen Demokrati och livet
  i dessa länder rullade på!
  Idag är det Demokrati i dessa länder och folk flyr därifrån!
  Claes


 53. ClaesVonMonaco skriver: 9 februari, 2016

  Stefan
  Nya stormar och vindhastigheter är på väg från Holmenkollen var såå säker!
  Bättre om du utrustar dig med störthjälm och benskydd som polisens gravallutustnings uniform!
  Kanske Dan Eliasson kan avvara en för dig Stefan i dessa orkantider!
  Trevlig Kväll
  CVM


  1. Stefan skriver: 9 februari, 2016

   Claes!
   Eliasson är upptagen med att sopa det mesta under mattan. Men jag tar som vanligt då skydd i det Bernadotteska gravkoret, bakom sarkofagen, i Riddarholmskyrkan tills det hela blåser över.


 54. Stefan skriver: 9 februari, 2016

  Claes!
  Det där tar för lång tid att svara på.
  Men hur är det med “den sista sovjetstaten” nu när kronan rasar och oljan sinar?
  De längtar nog tillbaka till den trygga unionen, eller vad tror du?


  1. Thomasine skriver: 15 februari, 2016

   Knappast! Varför skulle vi sakna Sverige eller Danmark ör den delen.


 55. ClaesVonMonaco skriver: 9 februari, 2016

  Stefan
  Det tror jag säkert på!
  Vissa länder krävs en stark ledare kanske inte alltid så Demoratisk i sitt ledarskap!
  CVM


 56. Eva M skriver: 9 februari, 2016

  EH detta har jag i så fall missat.Du brukar för det mesta ha rätt. Jag gissat att du bytt till EH ditt sätt att skriva är speciellt. Då vet du att jag kan ändra mig om faktan är fel. Trevlig em Eva M


 57. Stefan skriver: 9 februari, 2016

  Claes!
  Det där med starka ledare har jag nu aldrig trott på. Bättre att plocka av dem plymerna, minska deras skatte- och regleringsmakt och låta folket i större utsträckning få råda över sina liv. En stor trygg stat som förväntas lösa allt har jag aldrig trott på.
  Idag skall furstarna i N.H utses, detta blir intressant! Dock dålig mottagning bakom sarkofagen…
  Trevlig kväll!


 58. ClaesVonMonaco skriver: 9 februari, 2016

  Stefan
  Med få ord säger jag av erfarenhet dock inte av rasistisk mening!
  Vissa folkslag behöver mer än andra folkslag en Stark ledare!
  Claes


 59. Eva M skriver: 11 februari, 2016

  Tore detta har inte med svenska kyrkan att göra. Det är en hundraårig kunglig tradition. Först vid dopet tas barn in isvenska kyrkan gäller alla som döps.


 60. A1Fia skriver: 14 februari, 2016

  Nu går hon ge sig….
  Trovärdighet…..
  CHF ÄR PRIVAT…..
  Är det för hela Ms entourage, ett syskons barnafödelse, ett officiellt, och betalt av svenska skattebetalare, uppdrag……
  Hur naiva är vi svenskar….


 61. EH skriver: 14 februari, 2016

  TORE
  NB!! Tacksägelse som äger rum snart rör ej 1 “barn” utan äger rum FÖR ATT KHUSET UTÖKATS MED 1 TRONFÖLJARE vars livsuppgift (tills dess Estelle själv blir mor) är att va 2a-reserv till sin syster …alltså ICKE “jämförbar m valfritt barn” Så GLÖM din antydan om diskriminering andra
  Babyns dop är ilikhet med övriga CGättlingars ej vilket Dop som helst heller UTAN 1OFFENTLIG STATSCEREMONI då d handlar LIKA mkt om att X därme upptas officiellt i Khuset som Tronföljare – v sidan av de religiösa


 62. EH skriver: 14 februari, 2016

  AFIA Villkor för va betitlad o del av vårt Khus så UNDVIKER MAN PRIVATA NÄRINGSLIVET enligt Hovregel (för ingifta: privat karriär må UPPHÖRA vid ingifte… så nej Neutralitetskravet för kfamiljs dagliga verksamhet har inget m ngn “privat” verksamhet att göra)
  Khuset använder NOLL skattepengar til Khusstiftelseverksamhet DE HAR ofta REDAN PENGAR sen 1800talet: om miljoner/miljarder där utdelning var år är viss% av innestående tillgångar. Merpart av CHFs insamlade inkomster =via företag för övrigt


  1. A1Fia skriver: 15 februari, 2016

   Noll skattepengar…..
   Hur vet du det……
   Arbetar du med familjens kostnadsbokföring…
   Tror knappast det….


  2. A1Fia skriver: 15 februari, 2016

   Hur mycket tror du att M och hela familjen skänker av sin förmögen till hjälporganisationer …..

   Kanske en helt annan sak….
   Har någon följt upp vart kändisgalans 40 miljoner tog vägen….


 63. EH skriver: 14 februari, 2016

  Alla HKHare har jobb i vardagen med diverse stiftelser knutna till Khuset räknas som vanligt HKHuppdrag! BARN/UNGDOMAR är 1 genomgående tema som sysselsätter dem alla…betr födelseproblematik hälsa sjukdomar framtid fritid och sånt som utsätter barn för fara (trafficking, svält, fattigdom Mor&barn på flykt exvis) CG har skapat Gl Child Forum att sammanföra olika kompetenser me kreativa lösningar
  http://www.kungahuset.se/monarkinhovstaterna/kungligastiftelser.4.292a62ce13848168ac53674.html


 64. Ronja L skriver: 14 februari, 2016

  A1Fia!

  CHF är en Kunglig Stiftelse! Kungen är Maddes chef & har placerat henne där. Hon har utbildats av CHF till Projekthandläggare. Jobbat där sen myndig samtidigt med inpluggade högskolekurser för verksamheten! Mycket kontorsarbete bl.a.

  Hon får inget apanage & inte betalt från CHF utan allt betalas privat. Övriga HKH-uppdrag får hon apanage precis som de andra!


  1. A1Fia skriver: 15 februari, 2016

   Tror du på det där själv….

   CHF har inget och skall inte ha något med oss svenskar att göra….

   För att vi ska tro på dig, så borde kanske apanaget redovisas i mer detalj…

   Enligt insiderinformation från NY sägs det att M var sällan på det sk kontoret…..hoppas att hon lärde sig något då hon var där…
   Ms engagemang är inte speciellt trovärdigt….


 65. prinsessan Gredeline skriver: 14 februari, 2016

  Hjärtligt tack EH, Annafk, Ronja L o My för era kristallklara kommentarer här ovan (fr o m 9 februari, 2016 kl. 13:43..):

  EH; “Ändå hävda DU 4/6/2015 CITAT_ Jag är ”specialist” i ämnen:etik, kommunikation, bemötande & retorik. (Haft eget företag)_slut-Citat (EPtext)”

  Akf; ” Ni gnäller i högan sky så fort någon är minsta kritisk till Sofia, men ösa galla över Madeleine är okej?”

  “Det är visst mobbning att det alltid antyds att hon reser på andras bekostnad, som både Obs och mini gör här.”


 66. prinsessan Gredeline skriver: 14 februari, 2016

  ..Kan bara instämma med My & Annafk;

  “BRA skrivet! Bitterheten stinker när det gäller all dynga som skrivs om Madeleine här…så pinsamt!”

  “Fy sjutton!”


 67. Ninett Holland skriver: 17 februari, 2016

  Gunilla Bengtsson 5 februari, 2016 kl. 17:44

  ALLT arbete för WCF/Childhood betalas PRIVAT, alltså även hemresa. Bekräftat från Hovet/Madeleine/ Kungahuset. Det Kungen gör är att låna ut gratis arbetskraft skulle man kunna säga. En gåva till WCF!

  Självklart att hon kommer till två viktiga möten för WCF:s räkning. Hon har ofta jobbat även under barnledigheterna. Att det råkar sammanstråla med två barns födelsedagar och ett barns födelse är väl enbart positivt!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar