Prinsessan Madeleine kommer till Bokmässan – berättar själv om sin nya roll!

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine är på väg hem – mot sin nya roll! Om bara några dagar debuterar hon som barnboksförfattare, utan prinsesstitel.

Den stora lanseringen kommer att äga rum på barnpalatset Junibacken i Stockholm tisdagen den 4 juni. Och nu avslöjar prinsessan Madeleine att hon kommer till Bokmässan i september!

Temat som hennes bok kretsar kring är barns rättigheter, något som kommit att engagera henne starkt under arbetet med drottning Silvias barnrättsorganisation World Childhood Foundation.

Tisdagen den 4 juni lanserar prinsessan Madeleine sin barnbok Stella och hemligheten på Junibacken i Stockholm.

Junibacken får kungligt besök.

Prinsessan Madeleine: ”Vi kan nå dit tillsammans”

– Det är otroligt viktigt att våga prata med barn om övergrepp och rätten till integritet. Alla barn förtjänar att få växa upp i en trygg och kärleksfull miljö. Genom att fler hjälper till att bryta tystnaden kanske vi kan nå dit tillsammans, säger prinsessan Madeleine.

Den 4 juni, samma dag som boken ges ut, kommer prinsessan Madeleine till Junibacken i Stockholm för att vara med i ett panelsamtal tillsammans med barnboksförfattaren Marie Oskarsson och förläggaren Ulrika Caperius från Bonnier Carlsen.

Och i september får vi dessutom se prinsessan Madeleine på bokmässan i Göteborg där hon ska prata om sin bok.

– Prinsessan Madeleines engagemang i dessa frågor har stor betydelse och på Bokmässan har hon möjlighet att möta många läsare. Med sitt starka engagemang i barns rättigheter och med sitt arbete inom World Childhood Foundation, gör hon verklig skillnad. Vi hälsar henne varmt välkommen till Bokmässan, säger programchefen Oskar Ekström.

Prinsessan Madeleine, till höger omslaget till hennes bok Stella och hemligheten.

Här ser du bokomslaget.

Prinsessan Madeleine barnbok – det handlar den om

”Stella och hemligheten” handlar om nioåriga Stella. Så här skriver förlaget: När Stella och hennes pappa flyttar till Sverige känns allt nytt och lite konstigt: språket, skolan och fritidsaktiviteterna, allt är annorlunda och tar tid att vänja sig vid. Så en dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Något som Stella inte får berätta för någon. Lova det! Men Elenas hemlighet skaver som en tung sten i magen på Stella. Vad ska hon göra?

I sitt arbete med World Childhood Foundation möter prinsessan Madeleine utsatta barn. Hon får höra deras berättelser och hon brinner för att sätta deras verklighet på kartan. Och med sin bok vill prinsessan Madeleine ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Prinsessan Madeleine i sin nya roll som barnboksförfattare.

Prinsessan Madeleine i sin nya roll som barnboksförfattare.

Stella och hemligheten ges ut av bokförlaget Bonnier Carlsen, i samarbete med World Childhood Foundation. Den finns i butik från den 4 juni. Målgruppen är barn i lågstadieåldern. Och deras föräldrar!

Men prinsessan Madeleine är inte ensam författare. Vid sin sida har hon Karini Gustafson-Teixeira som hon har samarbetat med i många år, bland annat i samband med World Childhood Foundations #EyesWideOpen-kampanj, som vill öka medvetenheten om de barn som varje år faller offer för trafficking och sexuell exploatering.

Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira i New York.

Prinsessan Madeleine tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira.

Nu är det Madeleine och Karini som ligger bakom idén och grundberättelsen och sedan har de utvecklat historien tillsammans med barnboksförfattaren Marie Oskarsson. För illustrationerna står Stina Lövkvist.

”Stella och hemligheten” ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med Childhood.

Foto: Charles Lidbom/Bonnier Carlsen, Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna