Prinsessan Madeleine missar riksmötets öppnande

Madeleine

Prinsessan Madeleine saknas på den gudstjänst som i dag hålls med anledning av riksmötets öppnande. Nu berättar hovet varför.

I dag går startskottet för riksdagens nya arbetsår och som vanligt ska kungen förklara riksmötet öppnat. Och han har nästan hela sin familj vid sin sida. Alla förutom prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Madeleine med sin frånvaro – för andra året i rad

– Prinsessan Madeleine kommer inte för att hon bor i Florida och hon åker inte till Sverige enkom för det här, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

År 2017 blev Madeleines närvaro vid högtiden lite extra uppmärksammad efter hon och Chris precis hade avslöjat att de väntade sitt tredje barn. Lyckan i prinsessans blick gick inte att undgå. Äntligen kunde hon visa sin glädje inför öppen ridå.

prinsessan madeleine prins carl philip

Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip vid riksmötets öppnande år 2017.

Riksmötets öppnande börjar med en gudstjänst i Storkyrkan och när kungen sedan förklarar riksmötet öppnat inleds officiellt en ny valperiod.

Då får vi se prinsessan Madeleine på svensk mark igen

Men det dröjer inte länge förrän vi får se Madeleine på svensk mark igen. Den 27 september kommer hon nämligen till Bokmässan, i Göteborg, för att tala om barnboken Stella och hemligheten som hon och väninnan Karini Gustafsson-Teixeira lanserade i början av sommaren. Madeleine blir den första kungligheten som aktivt deltar i Bokmässan.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: