Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i pengabråk

07 dec, 2020, 07:38 
Prinsessan Madeleine fick sin lyxvåning i Stockholm renoverad. Detta ledde till en konflikt.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 49?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 49?

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor som bekant i Florida. Men när de är i Stockholm behöver de aldrig ta in på hotell eller förlita sig på att familj och vänner öppnar dörrarna för dem.

Madeleine har nämligen länge haft en bostad på Hovstallet på Östermalm i Stockholm. Hon och Chris och Madeleine har en rymliga femrummare med stora fönster ut mot gatan. Madeleine, Chris och Leonore flyttade in 2014 och då gjordes omfattande renoveringar för hela 6,8 miljoner kronor. Merparten av den dyra renoveringen stod Statens fastighetsverk för. Nu avslöjar Expressen att ännu en renovering skedde under 2018 och 2019 – och denna ledde till en konflikt.

Prinsessan Madeleine indragen i bråk om sin lägenhet

Prinsessan Madeleine och hennes renovering ledde till ett byråkratbråk.

Renoveringen kom till efter önskemål om att femrummaren skulle bli större.

– Det är flera orsaker, bland annat har det att göra med logistik- och säkerhetsaspekter och säkerhetsfrågor kommenterar inte hovet, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Expressen.

Annons

Statens fastighetsverk beslutade att det skulle byggas nytt sovrum, klädkammare, klädvårdsrum och ett badrum. Tanken var att renoveringen skulle kosta 2,5 miljoner kronor. Men i slutändan hamnade notan på det dubbla beloppet.

Expressens dokument visar att man inom grenar av Statens fastighetsverk upplevde att prinsessan Madeleine krävde en högre standard än vad som innefattades av den så kallade kungliga dispositionsrätten. Därför föreslogs det att Ståthållarämbetet skulle bekosta bland annat betala kyl, frys, tvättmaskin och torktumlare.

Ståthållarämbetets svar på kravet

Detta blev dock aldrig av och staten betalade till slut hela räkningen.

– Man nådde ingen överenskommelse, säger Peter Wallin på Statens fastighetsverk till Expressen.

Margareta Thorgren svarar följande på Expressens fråga om varför Madeleine och Ståthållarämbetet inte betalade delar av renoveringen.

– Det raka svaret på den frågan är att Statens Fastighetsverket förvaltar och ansvarar för statens egendomar. Det innebär också att de ansvarar för renoveringar och tar dessa kostnader. I den här renoveringen som var 2018 så var det ingen överstandard. Det var samma standard som den befintliga lägenheten, säger hon.

Annons