Prinsessan Madeleine om mammalivet i Florida

prinsessan madeleine om mammalivet

Leonores balett, Nicolas fotbollsträning och familjens morgonrutin. I en ny intervju med tidningen Mama berättar Madeleine, för första gången, hur vardagen ser ut hemma i Florida.

Prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne är helt omedvetna om att de tillhör en svensk kungafamilj. Det låter otroligt. Men i en ny intervju, med föräldratidningen Mama, berättar prinsessan Madeleine att det faktiskt stämmer.

Familjens vardag i Florida liknar inte alls deras kungliga, påpassade, liv i Stockholm. Där är det få som känner igen dem och de kan (nästan) leva som vilken småbarnsfamilj som helst. I Miami får barnen ha mamma Madeleine för sig själv och varken hon eller Chris rusar iväg på långa representationsmiddagar – som kungaparet gjorde när Victoria, Carl Philip och Madeleine var små.

Så får Madeleine ihop vardagen tillsammans med Chris

Madeleine och Chris prioriterar barnen framför allt. När prinsessan reste till Sverige för boklanseringen av hennes nya bok Stella och hemligheten hade hon förstås velat ha med sig Chris som stöd. Men eftersom barnen blev sjuka i samma veva fick han stanna kvar i Florida medan prinsessan Madeleine hoppade på flyget med lilla Adrienne.

prinsessan madeleine om livet i florida

Madeleine berättar hur hon och Chris får vardagen att gå ihop.

– Till slut blev det så att Chris och jag fick dela på oss, han blev kvar i USA med sjuka barn och jag tog med mig Adrienne. Så jag lyckades komma hem till boklanseringen, säger hon i intervjun.

Hemma i Florida har Madeleine mycket tid för barnen. I intervjun berättar prinsessan att de brukar gå till parken tillsammans – när vädret tillåter. Det är nämligen så varmt där, och de bara kan vara ute kortare stunder, förklarar prinsessan.

Madeleine ville överraska Chris med en hundvalp

Dessutom får vi veta att Madeleine har haft planer på en hundvalp.

prinsessan madeleine om mammalivet

Madeleine hade tänkt överraska Chris en hundvalp – men så kom lilla Adrienne och planerna fick läggas på hyllan.

Madeleine berättar också att hon håller hårt på barnens rutiner. Adrienne har till exempel fasta mat- och sovtider och hon och Leonore pysslar ofta (Leonores favoritaktivitet är att göra egna armband och halsband).

Turas om att läsa saga och lägga barnen

Hon och Chris har också en tydlig uppdelning när det kommer till vem som gör vad. När Madeleine är med Adrienne om mornarna ställer Chris fram frukost till Leonore och Nicolas. Yougurten Actimel med flingor och toast. Och även om Chris är upptagen på dagarna så kommer han alltid hem till lässtunden på kvällen. Sedan turas de om att lägga barnen.

prinsessan madeleine med stella och hemligheten

Att läsa är otroligt viktigt för Madeleine. Hon och Chris turas om att natta barnen med en mysig godnattsaga.

Intervju handlar också om att prinsessparet kommer från olika kulturer och därmed kanske har olika syn på barnuppfostran och Madeleine bekräftar att det finns saker de är oense om. Madeleine vill alltid ha med barnen på allt medan Chris är av åsikten att man inte behöver göra allt tillsammans – äta middag till exempel. För det var så det såg ut när han var liten.

– Men man får kompromissa. Och jag håller med, det är ju viktigt för förhållandet att man får lite egen tid tillsammans, och inte alltid att barnen är med.

Leonore dansar balett och Nicolas är en fotbollskille

Mycket tid går också åt till att köra barnen till sina respektive aktiviteter. Leonore ägnar sig åt balett, fotboll och tennis och Nicolas är, även han, fotbollsintresserad. Precis som många andra småbarnsföräldrar går de upp tidigt och när Leonore och Nicolas är på förskolan roar sig Madeleine och Adrienne med aktiviteter som sång, lek och gymnastik.

Och på helgen är det fredagsmys och lördagsgodis som gäller. Två svenska klassiker som Madeleine har anammat i USA. Att bada i poolen är en annan favorit och prinsessan berättar att både Leonore och Nicolas lärde sig simma tidigt.

Madeleine har tagit med sig det svenska fredagsmyset till Florida

Intervjun avslutas med att Madeleine beskriver en vanlig morgon hemma i Florida-villan. Hon berättar att hon, just den natten, blev väckt två gånger – en gång av Nicolas och en gång av Adrienne. Dessutom berättar hon att Leonore är svårast att väcka.

För några år sedan var Chris och Madeleine med i Skavlan och då fick vi veta att Leonores favoritgosedjur var en kanin. Nu berättar prinsessan att Nicolas också har en kanin vid namnet “Blue”. Och storasysters går förstås under namnet “Pink”. Morgonkaffet brukar Madeleine dricka på stående fot (och ofta är det kallt) och det vanligaste morgontjatet hon brukat få hantera handlar om Ipaden.

Precis som vilken trebarnsmamma som helst.

Läs hela intervjun med Madeleine på mama.nu

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: