Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessan Madeleine öppnar upp sig i New York

13 sep, 2019, 13:00 
Catarina Lundgren Åström
prinsessan madeleine öppnar upp i new york
Madeleine är inte längre rädd för att visa sina känslor. Borta är den blyga prinsessan som alltid höll sig lite på avstånd. När Svensk Damtidning möter henne i New York bjuder hon både på skratt och tårar.
Annons

Prinsessan Madeleine är tillbaka i favoritstaden New York. Och det är en trygg och öppen trebarnsmamma som möter Svensk Damtidning. Hon trivs verkligen med sitt nya liv i Florida och att hon nu dessutom har lättare att ta sig till New York ger henne förstås extra mycket energi.

Prinsessan Madeleine berättar om framtiden

I ett öppenhjärtigt samtal får vi veta vad prinsessan ser fram emot framöver och dessutom delar hon med sig av ett möte som väckte otroligt starka känslor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ett möte hon kommer att berätta om för barnen Leonore, Nicolas och Adrienne.

prinsessan madeleine new york
Svensk Damtidning träffade prinsessan Madeleine i New York.

Mötet hon syftar på är det med Emma Örtlund från Gislaved. Flickan som faktiskt har prinsessan Madeleine som sin stora idol.

Hon fick chansen att träffa Madeleine under prinsessans New York-besök. Och hon valde förstås att klä sig i en rosa prinsessklänning vid det speciella tillfället.

Annons

– Jag tyckte det var helt underbart och helt magiskt att få träffa prinsessan Madeleine. När jag gick i högstadiet och gymnasiet så var hon min stora förebild. Jag ville se ut som henne. Jag gillade henne väldigt mycket när jag var yngre och såg jag upp väldigt mycket till henne. Jag ville bli som henne i och med att jag själv blev mobbad, säger Emma till Svensk Damtidning.

“Otroligt starka känslor”

Prinsessan Madeleine är också tagen av mötet med Emma och hennes spontanitet och framträdande.

– Det är otroligt starka känslor och det var så härligt att se Emma, vilken instinkt hon har och vilken självkänsla, så härligt att se att hon var så stolt över sig själv, liksom hon sa; ”It’s mine time to shine”, det var det verkligen, säger prinsessan Madeleine till Svensk Damtidning.

Det hela började med att Emma hörde av sig och skrev ett brev till Pär Johansson på Glada Hudik-teatern där hon bad honom uppfylla hennes dröm om att bli fotomodell. Tillsammans med teamet runt Glada Hudik-teatern blir det en spännande resa i rampljuset och till New York. På lördag ska det resultera i den stora catwalken, som också kommer att bli en film tillsammans med de andra programpunkterna under resan till New York.. Emma var också helt orädd när hon mötte prinsessan Madeleine.

prinsessan madeleine new york
Emma Örtlund fick chansen att träffa prinsessan Madeleine i New York.

– Ja det var så rörande och så hade hon en så fin klänning. Så härligt att kunna se att nu är hon här i New York och hennes dröm är på väg att bli uppfylld, säger prinsessan Madeleine som ser fram emot att, inom organisationen Childhood, jobba mer för handikappade barn.

Annons

Emma var dessutom väldigt stolt när hon berättade vad prinsessan tyckte om hennes klänning.

– Hon tyckte klänningen var jättefin.

Tyvärr har inte prinsessan Madeleine möjlighet att stanna i New York för att se catwalken.

– Men jag ser fram emot att se filmen, säger hon.

Glada Hudikteaterns uppdrag är förändra hela världens sätt att tänka, se och förhålla sig till utvecklingsstörda. Nu återstår bara att se hur det tas emot i New York. Hans Vestberg, själv från Hudiksvall, som de också fått träffa under dagarna i New York är chef för en av världens största mobiltelefon-operatörer Verizon, och han lovar att även sprida filmen ”Catwalk” i USA.

Foto: TT, Catarina Lundgren Åström

Annons