Prinsessan Madeleine på Childhood-gala – se bilderna

Madeleine hann knappt ställa in sig på Sverigetid innan det var dags för den första av besökets tre fester. Och vi har de första bilderna!

Vilken slutspurt på Childhoods 20-årsjubileum! Bland de 200 gästerna som kommit för att fira finns både Childhoods samarbetspartners och prinsessan Madeleines väninnor, från Louise Thott till Katti von Horn.

Gästerna började droppa in strax före klockan 18.00 och nu är stämningen hög här på Telias huvudkontor i jättegallerian Mall of Scandinavia i Solna där festen hålls. När prinsessan Madeleine anlände sken hon upp som en sol.

Hur känns det att vara hemma?
– Åh, det är roligt! sa hon med eftertryck.

Louise Thott och hennes mamma Carola Gottlieb i vimlet.

Louise Thott och hennes mamma Carola Gottlieb i vimlet.

Designer Bea Szenfeld fanns i vimlet.

Designern Bea Szenfeld i vimlet.

Drottningen hälsade alla välkomna och så blev det premiärvisning av trailern om nya dokumentärserien om Childhood som ska sändas i TV3 och där vi får följa drottningen och Madeleine under deras arbete. Alex Sombo som gjort musiken till tv-serien står på scenen här i kväll.

Detta är den stora finalen på Childhoods 20-årsjubileum och kvällens höjdpunkt kommer strax före halv åtta. Då ska prinsessan Madeleine dela ut det nya stora Childhood-priset som vill uppmärksamma de människor i Sverige som är avgörande för att hålla barn trygga, men vars arbete inte alltid syns mest.

Snart får vi alltså veta vem det blir. De tre nominerade är:

  • Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg som har lyckats identifiera hundratals målsägande på nätet och spårat misstänkta gärningsmän, vilket lett till fällande domar i groomingärenden i hela landet.
  • Eva Thored, utredare av internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och barnförhörsledare vid Polisen i region Mitt.
  • Maria Blomgren Rydell, teamledare på Barnahus Fyrbodal. Maria har genom sitt engagemang bidragit till utvecklingen av det lokala Barnahuset.
– Vi vill lyfta fram osynliga barnrättskämpar, det finns ju många som dagligen arbetar med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp, men som sällan får ett erkännande, säger Åsa Andreasson Åkerström på Childhood.

Foto: TT.