Prinsessan Madeleine säger nej till Nobelfesten

Prinsessan Madeleine säger nej till Nobelfesten
Annons

madeleine nobel

Prinsessan Madeleine tvingas avstå från nästa veckas Nobelfest på grund av sin graviditet.

Det blir inte bara Chris O´Neill som uteblir från Nobelbanketten på tisdag. Även prinsessan Madeleine ställer in.

Annons

På hovets hemsida kan man nu läsa följande uttalande:
– Kungafamiljen närvarar traditionsenligt vid Nobelfestligheterna. Prinsessan Madeleines graviditet gör det dock inte möjligt för Prinsessan att delta i en så lång ceremoni som Nobelfestligheterna är.

De skriver vidare:
– Prinsessans graviditet förlöper i övrigt väl men Prinsessan känner att det är svårt att delta under den långa Nobeldagen.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

106 kommentarer till “Prinsessan Madeleine säger nej till Nobelfesten”

 1. Maggan skriver: 7 december, 2013

  Klokt av Madeleine att ställa in när man inser att man inte kommer att orka sitta stilla i timtal. Alla som varit gravida och närmat sig födseln kommer att förstå dig. <3 <3 <3 Lycka till med bebisen!


 2. My skriver: 7 december, 2013

  Nu kommer väl gnället, "kunde Victoria så kan väl Madeleine….". Ingen graviditet är den andra lik, klokt beslut Madeleine.


 3. Nannie skriver: 7 december, 2013

  Det gör Madeleine rätt i! Trots att en graviditet förlöper normalt och man mår bra är det mycket som inte passar vid stora stillasittande evenemang. Kryp i benen, behovet av en toalett väl ofta, lätt att få huvudvärk eller illamående av alla mat- och parfymdofter. Jo, jag minns hur det var….


 4. Solstrålen skriver: 7 december, 2013

  Det var ju inte oväntat!


 5. allegra skriver: 7 december, 2013

  Alla utlandssvenskar kan följa Nobelfesten i streamad tv dvs i en uppkopplad dator.
  Det handla om en halv miljon svenskar som likt Madeleine bor utanför Sverige.
  Andra tvbolag än Sveriges television bryr sig inte om vad som sker i Stockholm mer än i nån halv minut. Ingen bryr sig om glittret i Stockholm medan man på tv tycks tro att all världens blickar vilar på Konserthuset och banketten. Inte heller.
  Den internationellt uppmärksammade nobelfesten äger rum i
  Oslo med fredsprisets utdelande. Där sänder CNN och BBC World direkt och helt och fullt.
  Nobelpristagarna i Stockholm syns i ett senare program som sänds i BBC och som på svenska heter Snillen spekulerar.


 6. Pensionär skriver: 7 december, 2013

  Det är väl bra att Madeleine i första hand tänker på sig själv. Nobeldagen återkommer ju varje år så hon får nog tillfälle att vara med senare. Att jämföra henne med Victoria är lite taskigt, ingen graviditet är lik en annan.


 7. AFia skriver: 7 december, 2013

  5
  Som sagts tidigare är Nobelfesten som du också säger inte det misnsta uppmärksammat utomlands i all media….

  Det som brukar visas är från Oslo….
  Detta har varit fallet de senaste30 åren…
  Vi svenskar tror att Nobelfesten är så stort men det är det inte…


 8. Sthlm skriver: 7 december, 2013

  Det går inte att säga "nej tack" till Nobeldagarna om man envisas med att ha kvar HKH prinsesstiteln. Att maken inte behagar ställa upp och följa med sin gravida hustru på ett av hennes få uppdrag verkar ju inte riktigt klokt. Nu är det dags för Madeleine att bli fru O´Neill på riktigt. Har maken fördelar i sitt jobb av att han är gift med en prinsessa eller varför klamrar hon sig fast vid prinsesstiteln.


 9. Maria skriver: 7 december, 2013

  Jag förstår henne,men kommer att sakna henne.Nobel utan Madeleine blir ingen riktig Nobelfest,men hopppas att hon kommer nästa år


 10. Pallesen skriver: 7 december, 2013

  Et afbud, der ikke kan komme helt overraskende, for er man i syvende måned, så er det, at skulle sidde stille på en stol i flere timer anstrengende og så desuden på direkte tv, flyveturen over Atlanten ligeledes… men Madeleine er jo "førstegangs-mamma", så hun er først nu ved at finde ud af, hvor tuff, træt og besværet man kan blive de sidste måneder af graviditeten. 😉


 11. Mari-Anne Jakobsson skriver: 7 december, 2013

  Lång flygtur är heller inte bra när man är gravid.
  Rätt tänkt. Babyns välmående skall absolut komma först.
  Lycka till!


 12. Kerstin Bergström skriver: 7 december, 2013

  Det gör hon helt rätt i.Vad som förvånar mig är att man får flyga,när man är så långt gånget.Hoppas att hon fär det trevligt ändå.


 13. tage skriver: 7 december, 2013

  SOFIA STÄLLER SÄKERT UPP, – eller är hon redan bjuden?


 14. Lydia skriver: 7 december, 2013

  Jo, Nobelhögtiden, prisen, festerna både i Norge och Sverige, alla våra underbara kungligheter, norska som svenska, våra så underbart vackra kronprinsessor, våra vackra drottningar, för att inte tala om prins Carl Philip…..Nobelfestligheterna är större än vad många tror. Ett återkommande eko i hela världen, tyvärr i år förmörkat av Nelson Mandelas bortgång.


 15. Mona skriver: 7 december, 2013

  STHLM nu är det Nobelstiftelsen som som står för nobelfesten. Kungafamiljen är inbjudna gäster. Man är aldrig tvungen att delta. Man kan tacka nej. Vad skulle hända om någon inbjuden skulle få akut vinterkräksjuka? kungafamiljens titlars vara eller inte vara har ingenting med nobelfesten att göra. Tänk själv STHLM att först sitta i konserthuset under prisutdelningen sedan den långa nobel banketten, dagen efter en flera timmar lång middag på slottet, kan vara påfrestande även för den som inte är gravid. Har du foglossning är det inte så bekvämt att sitta. Chris kommer till drottningens födelsedags firande. han kunde väl inte vara ledig vid två tillfällen i december. USA har betydligt mycket mindre generösa regler för att ta ledigt. 14 dagars semester per år.


 16. Humaniora skriver: 7 december, 2013

  Vi vet faktiskt inte ifall graviditeten är orsak till varför Madeleine uteblir från Nobelfesten. Att hon känner sig trött mm kan jag väl förstå och det är säkert påfrestande med en hel dags aktiviteter samt resa till Sverige. Men – oavsett så anser jag att Chris med tanke på hans tidigare avhopp från denna fest, sviker sin gravida hustru. Det är verkligen inte försvarbart att utebli under nuvarande omständigheter och han kan definitivt inte skylla på sitt arbete……
  det tror jag inte är orsaken. – Känns som om denne Chris behöver
  "ta sig i kragen", bli vuxen och ta ansvar för rollen som make och blivande far. Att festa runt ss en sorglös ungkarl med en cigarett i mungipan är sunkigt och ansvarslöst. Skärpning herr O´Neill!!


 17. Carolinejulmysigt.blogspot.se skriver: 7 december, 2013

  Tror nog hon kommer till Sverige för att fira mamma Silvia, men förstår att det kan bli jobbigt att sitta länge.
  Synd för hon brukar alltid vara så snygg, och det är ju en av höjdpunkterna att kolla in hur alla har valt kläder =)


 18. Sthlm skriver: 7 december, 2013

  #15 Mona
  Jag är insatt i reglerna, men dessa har tydligen kungafamiljen ändrat på och nu är de en naturlig del i Nobeldagarna. Då borde inte Madeleine plötsligt säga "nej tack" om hon ska fortsätta vara prinsessa av Sverige.
  Har du läst "Stoppa Pressarna"? Har det blivit ändring, behagar fru O´Neills make trots allt följa med sin prinsessa till Sverige. Blir det inte lite väl sent för Madeleine att flyga.


 19. Kristiina från Turku skriver: 7 december, 2013

  Enligt hovet Madeleine kommer att flyga till Sverige med Chris för att närvara på drottningens festligheter den 18 December. Intressant att hon kan flyga en vecka efter Nobel-festligheter men inte före dem. Det är naturligtvis bra att hon närvarar i drottningens festligheter.


 20. Cissi skriver: 7 december, 2013

  Önskar Madeleine allt gott och att hon tar hand om sig väl, det är det viktigaste! Verkar som ett mycket förnuftigt beslut.


 21. Birgitta skriver: 7 december, 2013

  # 15 Mona. Du får en eloge av mej då du (som brukar vara den "arga") denna gång har skrivit ett mycket bra inlägg. Enkelt, ock utan en massa flummiga funderingar, har du beskrivit det hela, precis som det är.


 22. realist skriver: 7 december, 2013

  plikttrogna sofia uppoffrar sig nog och ställer upp för att fylla maddes stol


 23. royal skriver: 7 december, 2013

  Hon skall ju flyga hit om två veckor till sin mors födelsedag. Likväl hade hon kunnat deltaga i utdelningsceremonin och ställt in närvaron under nobelmiddagen.


 24. Jessica skriver: 7 december, 2013

  @ Mona nr 15,

  suveränt inlägg med sympatisk insikt OCH skärpa men helt utan
  de sedvanliga slitna tiraderna om ‘bittra skvallertanter’ och ‘spårning av IP-nummer’. Smått fantastiskt!

  Om det är Du själv eller redaktören som polerat stilen vet jag inte, men en sak är säker – jag gillar den nya Mona skarpt. 😀
  Eller så ligger handbojorna inslagna och väntar under granen.
  Bara Mona vet, så var snälla nu alla damer!


 25. KB skriver: 7 december, 2013

  Det är klokt av Madeleine att lyssna på sin kropp! Även om en graviditet förlöper som den ska så är det jobbigt för många mot slutet. Jag flög till New York när jag var i v26 och det var väldigt ansträngande. Och jag behövde inte sitta i en tv-sänd gala med miljoner ögon på mig nästa dag och inte kunna gå på toa eller sträcka på mig när jag ville. Jag vet inte om du, Sthlm, inte varit gravid (du kanske är en man, vad vet jag), men lite förståelse vore klädsamt. Jag tackade nej till vissa aktiviteter på jobbet när jag var gravid, men det var ingen som tyckte jag borde avskedas för det! Och som flera redan påpekat så är hon inbjuden gäst. Man FÅR tacka nej. Jag önskar Madeleine fortsatt lycka till med graviditet och förlossning!


 26. ATL skriver: 7 december, 2013

  STHLM, you are mean. What does her title have to do with her attending or not attending the Nobel festivities?


 27. ATL skriver: 7 december, 2013

  I wish the Princess all the best. Good decision!


 28. Tess skriver: 7 december, 2013

  Om man inte ar allvarligt sjuk sa har ytterst fa kvinnor mojligheten att sjukskriva sig sa tidigt I graviditeten. Lojligt att likstalla det med att valja att inte ga pa fest nar man ar gravid – det ar hennes jobb sa lange hon behaller prinsesstiteln.


 29. Tina skriver: 7 december, 2013

  Väldigt ostiligt att osa så sent..!
  Men inte i NYC…


 30. Bente Jensen skriver: 7 december, 2013

  I Danmark kommer kronprins Frederik til mindehøjtidlighed den 10/12 for Nelson Mandela. Hvem mon Norge og Sverige sender nu hvor der er Nobelfester den dag! Måske er det et bevidst valg fra Sydafrikas side at afholde mindehøjtidligheden samme dag som Nobels Fredspris afholdes. Mandela fik jo prisen i 1993.


 31. Halina skriver: 7 december, 2013

  Jag tycker Viktoria är mycket mer stark är hennes syster
  Se så annan sak hon bor inte i Sverige längre
  Har Ni så trevlig Nobelfest hela Kungafamiljen


 32. AFia skriver: 7 december, 2013

  14

  Försök att förså att nobelfesten är mycket liten i media world wide…

  Fredprisutdelningen I Osla visas dock I kortare inlägg ibland…..


 33. Britt skriver: 7 december, 2013

  Det gör hon helt rätt i.
  Det kommer fler Nobelmiddagar för hennes och Chris del.


 34. elsalena skriver: 7 december, 2013

  klokt!kommer ihåg hur tung o otymplig man själv kände sig som höggravid…dock satt ja ju ej på parkett i nobelsammanhang.så de är bra att prinsessan vilar.är de inte farligt att flyga med stor mage med? någon som vet?


 35. Helena skriver: 7 december, 2013

  Det är väl inget att gnälla om! Alla graviditeter är olika och Madeleine avgör själv hur hon mår. Nät tex Mette-Marit väntade Sverre Magnus ställde hon in ALLA sina uppdrag en period gps att hon inte mådde bra. Likaså Kate. Är det någon period i livet när man verkligen ska lyssna på sin kropp och låta det gå först så är det när man är gravid. Helt rätt beslut av Madeleine! Vi har ingen aning om hur hon mår.


 36. Marguerithe skriver: 7 december, 2013

  "8" Sthlm,
  Håller med och tycker synd om resten av Kungafamiljen. Nu borde väl Sofia kunna ta plats bredvid Carl Philip. Madeleine känner sig förnedrad av att maken lämnar henne åt sitt öde, vilket är mycket fult gjort av honom. Det är väl naturligt att hon söker tröst hos sin mamma, vilket media uppger.


 37. snickarjohn skriver: 7 december, 2013

  allegra och AFia
  Tack för att Ni hjälper till att ge Nobelfestens internationella genomslagskraft dess rätta proportioner.


 38. Ingrid skriver: 7 december, 2013

  Gläd er åt att kungen kommer, han är den som representerar monarkin.
  Snart är den sagan all.


 39. Hen skriver: 7 december, 2013

  Tanken på att Nobelkommittén kanske vore intresserade av återbud i rimlig tid har väl inte slagit fru O’Neill. Det kan inte ha varit någon större överraskning att festdeltagandet skulle innebära flygresa och att det är jobbigt att sitta länge under graviditeten har väl inte heller uppenbarat sig först nu under de senaste dagarna, …på ärten…


 40. Mari skriver: 7 december, 2013

  Oj så synd, men jag förstå henne. Hoppas allt är bra!


 41. Emma skriver: 7 december, 2013

  Bra Madeleine! Hon skulle säkert gärna närvara, men i dethär läget är det klokare såhär.

  Sthlm: Madeleine "klamrar sig" inte fast vid prinsesstiteln. När hon gifte sig övervägde hon att avsäga sig titeln, men hennes familj (kungafamiljen) önskade att hon skulle behålla den.


 42. caterineg skriver: 7 december, 2013

  Alldeles rätt, tänk på barnet i första hand.


 43. CarineCarine skriver: 7 december, 2013

  Instämmer och tackar nr 15 Mona som lyckades med väl valda ord informera nr 8 Stockholm och andra ovetande om hur det ligger till.
  Vill lägga till en kommentar till nr 5, att visst uppmärksammas Nobelprisutdelningen i Stockholms Konserthus , vi har fullt upp med intresserade TV stationer från hela världen de dagar vi har Nobel-konsert och Nobelprisutdelning.


 44. lisa larsson skriver: 7 december, 2013

  Ja,Ja Madeleine, Vad ska hon skylla på nästa gång ? Det är något som är fel, mycket fel, i vårt kungahus !!


 45. Agneta skriver: 7 december, 2013

  Var inte så elaka!


 46. Marco skriver: 7 december, 2013

  Very dissapointed in Princess Madeleine’s decision. Victoria had the same due date but she still attended all Nobel events in 2011. I guess this decision shows Madeleine’s attitude towards her role as a Swedish princess :(((


 47. Britt PerssonPrinsessanMadeleine skriver: 7 december, 2013

  Först en lång flygresa och sedan Nobelfestligheter i sjunde månaden verkar jobbigt! Men om paret kommer till drottningens födelsedag är det nog meningen att barnet ska födas i Sverige?


 48. emma_h skriver: 7 december, 2013

  Hovets A Sönnerberg: "… Det är en lång, ansträngande dag och en lång, ansträngande flygresa från New York till Stockholm. Därför lämnar prinsessan återbud…"
  Den jetlag som drabbar långväga flygresenärer är säkerligen betydligt mer kännbar för höggravida att återhämta sig ifrån.
  Nä de4 klarar sig ändå, och de är ju inte värdar heller utan Gäster på privat-fest… med Nobelpristagarna som självklara huvudpersonerna
  Nobeldagens program är onekligen långt o utdraget även för icke gravida – minns för ett par år sen då Silvia såg mkt sömnig ut och tycktes nicka till ett par ggr.
  http://www.expressen.se/halsa/barnmorskan-madde-gor-ratt/


 49. Louise skriver: 7 december, 2013

  Mona – jag tror nog att Chris kan ta ledigt nar som. Han har inget 9-5 jobb direkt.


 50. Anna skriver: 7 december, 2013

  Har P M öht sagt att hon skulle närvara…? Hon måste ju ha vetat om att hon skulle vara i sjunde månaden då…

  15#

  Ja, det är sant att man bara har två veckors lagstadgad semester i USA. Å andra sidan kanske en mångmiljonär och företagsledare kan ta ledigt ett par dar extra om det behövs…


 51. Malin skriver: 7 december, 2013

  Kunglig eller inte så är det väl självklart att barnet och välmåendet kommer i första hand! Spelar väl ingen roll vad andra gör eller orkar med, enbart den som är gravid kan avgöra vad just HON orkar med. Vid min ena graviditet var jag sjukskriven från vecka 20 och beordrad att vara så stilla som möjligt pga mycket sammandragningar och risk för för tidig födsel. Knappast för att jag var lat och knappast något jag tyckte var kul. Men man skulle ju aldrig förlåta sig själv om något går fel bara för att man inte tar det lugnt.


 52. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 7 december, 2013

  Madeleine visste väl när hon tackade ja hur långt hon var på väg.
  Foglossning är tydligen modernt numera. Förr var det dom som fått flera barn som råkade ut för det. Dagens mammor är visst ömtåliga.


 53. ellinor blomquist skriver: 7 december, 2013

  Säkert rätt beslut av Madde och Chris!
  All heder åt detta par- de är minsann inga nickedockor!
  Däremot kommer det bli tomt på Nobelfestligheterna utan Madde-det är Madde som bär upp hela kungahuset.


 54. caterineg skriver: 7 december, 2013

  Victoria kommer inte heller, Nelson Mandela är viktigare och det är alldeles rätt. Vi är bara intresserade av att se vilka kläder kungadamerna och övriga damer har och om drottningen har fixat till rynkorna igen, håll med om att vi är ena riktiga hyenor, så vi kan kasta oss över kommentatorfältet och kritisera.


 55. fia andersson skriver: 7 december, 2013

  Ett skäl att M ej är närvarande. från hovet är den långa flygresan
  bl.a. Så kommer hon då ej heller till Drottningens födelsedagsfirande??resan är ju lika lång då??


 56. Karin Nilsson skriver: 7 december, 2013

  Mona, räkna ut hur många dagar Chris var ledig både innan och efter bröllopet tidigare i år. Semester i alperna, vistelse i Paris, en lång smekmånad och Ölands semester etc. Han har råd att hålla ledigt när han vill. Han ville inte ha någon svensk adelstitel och det skall vi respektera och inte kräva att han skall representera Sverige.
  Vare sig Madeleine, hennes man, eller de övriga i kungliga familjen är huvudpersonerna på Nobelfestligheterna.
  Det är pristagarna och A.Nobel.


 57. signe skriver: 7 december, 2013

  Det är dålig stil av Madde ! Att vänta barn är ingen sjukdom och det är 2 månader innan barnet kommer !! De flesta jobbar ända till slutet. Det visar att Madde inte lever i verkligheten. Hon behöver inte göra något som är jobbigt som att städa, laga mat, tvätta mm. Utan hon får allt serverat !


 58. Anna skriver: 7 december, 2013

  #8 Hade inte kunnat säga det bättre själv:
  "Att maken inte behagar ställa upp och följa med sin gravida hustru på ett av hennes få uppdrag verkar ju inte riktigt klokt".
  Jag kan bara hålla med!
  Att han timmarna innan sitt eget bröllop tar en öl i baren på Grand Hotel är ju inte heller klokt!
  Känns dock skönt att slippa se Madde sitta där på på konserthusets scen höggravid och ensam….. även om det naturligtvis är tråkigt att hon inte kommer att närvara, men jag och många fler förstår henne! Ett klokt beslut!


 59. Ingrid skriver: 8 december, 2013

  Flygresan ska ju göras veckan därpå, så vad är problemet?


 60. Ulla skriver: 8 december, 2013

  Tror der er mange ting, der har spillet ind for Madeleines afbud til Nobelfestlighederne.
  Prisuddelingen ligger fx tæt på festligligheder for dronning Silvia i anledningen af 70 årsfødselsdagen — og julen, hvor både hun og Chris formodes at være i Sverige. Så enten ville det blive et meget laaangt ophold i Stockholm eller meget rejseri frem og tilbage.
  At Chris ikke skulle kunne tage fri, når det passer ham, køber jeg ikke, tihi… han er sin egen arbejdsgiver og Mona plejer ellers også at skrive, at han kan arbejde overalt via en pc (dator), det gør hendes bror. Men at netop Jessica og Birgitta gør…… kan ikke undrer nogen, som er her jævnligt. 😀 😀
  # 53 ellinor b.
  lol…… !


 61. magggan skriver: 8 december, 2013

  Ja det är skillnad på folk o fä. Min dotter ska få barn ungefär samtidigt som Madeleine. Men hon slavar på en kirurgavdelning 8 tim / dag. Har hon tur får hon gå 2 mån före beräknad nedkomst, det är inte alls någon garanti. Jämför det med att sitta några timmar på en fest.


 62. Pia skriver: 8 december, 2013

  Madeleines graviditet är ju ännu längre framskriden den 23 december när Silvia fyller år. Inte för att jag har med det att göra, men då ska det alltså gå bättre att närvara. ??? I alla fall har de sena återbuden ( även Victoria fick ju plötsligt ett annat uppdrag) en oönskad effekt för festarrangörerna. Man kan undra varför Syd-Afrika väljer att lägga fredspristagaren Mandelas minneshögtidlighet just på Nobeldagen, med tanke på norska och svenska kungahusens deltagande. Utan en socialdemokratisk regering hade Sverige inte hjälpt ANC på det sätt som skedde. Moderaterna visade inte stort intresse för deras frihetskamp. Reinfeldt kan ju beklaga detta när han kommer dit ner.


 63. elsalena skriver: 8 december, 2013

  nr 59.tänkte inte på att mamma silvia fyller jämt…


 64. Pensionär skriver: 8 december, 2013

  #53
  "Det är ju Madde som bär upp hela kungahuset". Hoppsan, var har du fått det ifrån?


 65. Majvor KarlssonSvenskdamtidning skriver: 8 december, 2013

  Måste man välja på grund av jobbiga flygresor, Nobel el mammas sjuttioårsdag, så väljer man naturligtvis mamma. Helt rätt av P M, kommer sakna henne o även Kronprinsessan , men båda två har gjort helt rätt. Finns det som är viktigare än Nobelfestligheterna.


 66. Marguerithe skriver: 8 december, 2013

  Nobelpristagarna är viktigast ja, men för dem är det mycket stort att få träffa den svenska Kungafamiljen.


 67. Birgitta skriver: 8 december, 2013

  Till ALLA negativa kommentarer! Jag tror/hoppas… att de flesta av Er som skrivit VET.. att risken för blodpropp finns vid långflygning. Att den sedan är DUBBELT förhöjd vid långtgående graviditet är kanske något Ni INTE tänkt på! Den risken drabbar ju både Mor ock det väntande barnet! Att P.Madeleine med make (ändå tar risken) att komma till Moderns: Drottningens födelsedag, är förståeligt. Ni som skriver att K.P.Vicktoria var med , när hon var höggravid, ja…. men hon behövde ej utsätta sig för denna höga risk.! Helt rätt att följa Läkares bedömning!


 68. Tanten skriver: 8 december, 2013

  @57, 59 och 61: Bra inlägg!
  Om hon flyger hem till mammas födelsedag, så kommer hon säkert att stanna kvar i Sverige för att förlossningen skall ske här.
  Hon gör väl som så många andra utlandssvenskar, hittar gärna hem när de vill ta del av vår svenska vård.


 69. emma_h skriver: 8 december, 2013

  PIAcitat: "I alla fall har de sena återbuden ( även V fick ju plötsligt annat uppdrag) en oönskad effekt för festarrangörerna."

  Vad Nobelfolket alltid VET r att CG&Co har en flytande jobbkalender ofta med omprioriteringar så De bjuder inte IN CGs familj själva… utan låter CG bedöma först preliminärt (början av NOV) Besked ges av Hovet och sen strax innan N-dan ges det definitiva beskedet – typ nu, nån vecka innan Bara prisutdelaren är självklar hkhgäst
  Festarrangörerna är vana vid att ändringar aviseras för hög som låg och ofta i sista minuten. därför har de alltid alternativa backup-bordsplaceringar vid honnörsbordet… vissa år går försäljningen av middagsbiljetter trögt & tar sig först på slutet Ibland blir det plötsligt bortfall då influensor slår till. att kunna parera förändringar är vad som utmärker en proffsig festarrangör + att alltid ha x-marginal för allt (handlingsplaner, matportioner, personalstyrka etc) för inget blir nånsin exakt som man tänkt sig "i teorin"


 70. emma_h skriver: 8 december, 2013

  citat_Känns dock skönt att slippa se Madde sitta där på på konserthusets scen höggravid och ensam

  ensam? M skulle suttit jämte sin svåger pappa syster bror mamma med blicken riktad mot raden av Nobelpristagare tillika med en kör & musiker nära inpå sig – utan HKHstatus hade Chris ej kunnat sitta MED sin fru på scen iallafall utan C hade fått vara på rad 1 i publiken med frugans fastrar m makar


 71. Ingrid skriver: 8 december, 2013

  Gläd er, detta kanske är sista året utan Paradise hotell på podiet.


 72. Malin skriver: 8 december, 2013

  #57 "vänta barn är ingen sjukdom" är ett av de dummaste argument som finns! Ingen har påstått att det är en sjukdom, men ingen kan heller avgöra hur någon annan mår. Mår man inte bra ska man självklart lyssna på kroppen. Något annat vore idiotiskt. Och vad spelar det för roll hur mycket eller lite andra gravida jobbar? Är det en nyhet för folk att alla graviditeter är olika? Sen vet jag att du är en mästare på spekulationer i detta forum. Men du kan inte på något sätt påstå att du VET hur Madeleine mår. Eller har du kanske pratat med henne??


 73. surre skriver: 8 december, 2013

  Nu blir det fokus på Nobelpristagarna istället för på galastasserna.
  Det är välgörande för arrangemanget.Visst är det fler än jag som tycker firandet fastnat i någon sort klänningstävling.

  Dessutom
  Madeleine kanske inte alls är i sjunde månaden. Många i dessa spalter har ju antytt att hon var gravid redan vid vigseln. Så det är säkert lugnast att hon inte reser så mycket.


 74. Kristine skriver: 8 december, 2013

  Så synd att Madeleine inte kommer! Nobel är inte Nobel utan hennes klänningar, tiaror och smycken. Hur ska den stackars prinsessan ta sig hem till drottningens födelsedag om hon inte vågar flyga i sitt välsignade tillstånd? Kan inte staten bistå med regeringsplanet? Där finns säkert en schäslong, så att hon inte behöver sitta hela långa vägen. Victoria kommer att lysa med sin frånvaro också. Så trist! Nobel är ju glittrets högtid, så då borde Sofia stajlas upp till tänderna och visas upp. Nu finns lediga stolar!


 75. Birgitta skriver: 8 december, 2013

  # 55 och 57 hade inte kunnat säga det bättre själv!

  Kan hun flyga til mammas födselsdag kan hun också flyga til Nobel!

  Madelein kommer inte for at Chris O’Neill inte kommer .


 76. rorro skriver: 8 december, 2013

  Är S bjuden på lNobelfesten?


 77. Sanne C skriver: 8 december, 2013

  Antager at Madeleine og Chris kommer om 14 dage, men det må være den sidste tur frem og tilbage, hun tager inden fødslen ultimo februar. Der kommer ikke mange oplysninger på kongehuset hjemmeside vedrørende fødslen, sidst angav man jo også fejl termin , men jeg tror ikke Madeleine bliver i Sverige og føder, for man flyver heller ikke med en nyfødt baby de første tre uger…… altså skulle hun blive i Stockholm de næste tre måneder.
  68 Tanten:
  I Danmark behøver man bare at være gift ind i kongefamilien for at få del af vården: Prinsesse Benediktes tyske mand er lige blevet opereret på Rigshospitalet for en udposning på pulsåren.


 78. Midnattsol skriver: 8 december, 2013

  Det var tråkigt, men fullt förståeligt.. Jag minns hur det var när jag var gravid..
  Man kommer att sakna Madeleine. Vad är nobel utan vackra prinsessor?…


 79. Marguerithe skriver: 8 december, 2013

  "74" Kristine,
  Jag undrar om den frågan kommit upp. Sofia skulle göra sig fantastiskt bra på podiet, med tjusig festklänning och litet diadem i håret. Det blir jobbigt för drottning Silvia att ha allt focus på sig själv, men hon är ju ett superproffs.


 80. Anna skriver: 8 december, 2013

  Ni som tjatar om Sofia som stand-in för Madeleine…varken Daniel eller Chris var med på Nobelfesten innan de var gifta m V resp M, så varför skulle Sofia vara ett undantag? Hon och C P är inte ens förlovade!


 81. Ia skriver: 8 december, 2013

  Håller med Nr 74, kan hon flyga till mammas födelsedag, hade hon kunnat åkt lite tidigare, sen det verkar som att vara gravid är en sjukdom men det är det inte. Jobbar prinsessan överhuvudtaget eller är hon bara hemma och äter upp sig.


 82. Annica* skriver: 8 december, 2013

  Jag kommer att sakna båda våra prinsessor på Nobelfestligheterna men nu är det som det är. Man kan inte alltid vara på två ställen och ibland måste man helt enkelt tacka nej! De kommer nog starkt igen nästa år! Om jag har förstått det rätt så representeras kungahuset av kungen och drottningen samt prins Carl-Philip och prins Daniel i år. Men nästa år förväntar jag mig förstärkning av våra prinsessor också och kanske en ny prinsessan då har hälsats välkommen i kungafamiljen?! 😉


 83. Kristina skriver: 8 december, 2013

  Ni som påstår attprinsessan Madeleine inte kommer för att hennes man uteblir. Va sjutton vet ni om det? Hon ska själv avgöra hur hon mår o inte ni el ngn annan. Fint av kronprinsessan att delta vid minnesstunden, men att Reinfeldt åker gillar jag inte.


 84. Atti skriver: 8 december, 2013

  Som många skrivit: alla graviditeter är olika – även för samma kvinna! Det går väl inte att jämföra att P M kommer till sin mammas födelsedag med att sitta en hel dag och kväll på Nobel firandet. Efter en lång flygresa. Någon skrev också om att moderna mammor blivit "klena" – det var riktigt lågt! Många mår dåligt under en graviditet (vilket jag själv har sluppit under alla mina graviditeter) Och må dåligt kunde man göra förr också!


 85. Pia skriver: 8 december, 2013

  Om Madeleine kommer på Nobelfest eller inte är inte viktigt för mig. Men att upprepa förra årets "kvinnomaffia" som reportrar gör att jag hellre äter en Nobelmiddag med familjen, utan TV. Jag tyckte att det var undermålig och ointressant rapportering förra året och stängde av. Är det Eva Hamilton eller FI som ser till att det är 100% damer i år igen?


 86. ATL skriver: 8 december, 2013

  #68 I can assure you that the healthcare in the US is far superior to the healthcare in Sweden. Now when Obamacare takes effect, that may change, down, down, down. Socialist medicine is not the be all- end all. I have been the recipient of both and do know the difference. I have a child delivered in Sweden and two children delivered in the US – no comparison. One delivered at Sahlgrenska and two at Stanford Univerisity Hospital. Like day and night. One on government dole two on private insurance. I take the last two any time.


 87. madeleine skriver: 9 december, 2013

  Nu får ni ge er! Det är väl snarare den långa banketten än flygresan som gör att hon inte kan delta. Under flygresan finns möjlighet att gå på toaletten och sträcka på benen vilket inte finns under banketten! Så varför skulle hon inte flyga hem en vecka senare? Det märks tydligen att en del inte varit gravida eller glömt hur detta faktiskt är och då behöver man överhuvudtaget inte yttra sig. Graviditet är ingen sjukdom men dock ett ansträngande tillstånd. / Mamma till 8 månaders baby!


 88. MimmiPrinsessanMadeleinesägernejtillNobelfesten skriver: 9 december, 2013

  86 ATL.
  Det var ett ruskigt inlägg. Att vara så negativ för Obamacare.


 89. ATL skriver: 9 december, 2013

  88 Mimmi – Obamacare is not so popular here, insurance costs are going up, access to doctors and hospitals is limited, and they have "death panels". Pretty soon I will not be able to have certain types of treatments and / or surgerie;s – too old – although I am still working full time (self employed), pay taxes and contribute to society. Being on Medicare, I still pay more than $400 per month for health insurance, 1 person. Millions of people have had their private insurance cancelled and will be forced to sign up for Obamacare, three choices, the lowest with basic coverage, the highest more coverage. However, many doctors will not take people from the exchanges. ABD, the website is still not working.


 90. ATL skriver: 9 december, 2013

  Cont. I have gap insurance (private) which pays for anything Medicare does not pay. But as the government is decreasing medicare payments to doctors, fewer and fewer will take medicare patients. Same goes for Medicaid (federal program for poor people) So it is not all that rosy. Furthermore, so far the younger people are not signning up, they are needed to offset all the older people with more medical needs.

  Sorry ABS should be AND. So Minni, Obamacare is not popular here except with the ultraleft people and Pelosi and Reid. Obama has NOT signed up!


 91. snickarjohn skriver: 9 december, 2013

  Tanten 68,
  http://www.gp.se/dela/1.2197378-svenska-patienter-har-langst-vantetid-i-europa
  Låt mig dock tillägga att jag tar HELT avstånd från ATLs cyniska
  inlägg 86.


 92. Maj-Britt skriver: 9 december, 2013

  Hur ska S: någonsin kunna bli bjuden på Nobelfesten när inte svärmorsdrömmen JÅ. blir bjuden?


 93. Tanten skriver: 9 december, 2013

  @91: snickarjohn: Väntetiden kanske i vissa fall gäller oss "vanliga" svenskar, helt säkert ej kungligheter eller andra sk kändisar och övriga som "köper" sig förbi köerna och glider därmed in på en "räkmacka".
  Fö vill jag påtala, att jag själv de senaste 18 månaderna drabbats av en hel del allvarliga sjukdomar (hjärtinfarkt, två hjärtstillestånd, njuroperation etc) och haft turen att få högklassig vård och efterbehandling. Inte överhuvudtaget blivit drabbad av några köer eller andra brister.


 94. MimmiPrinsessanMadeleinesägernejtillNobelfesten skriver: 9 december, 2013

  91. snickarjohn
  Tack för ditt inlägg.


 95. AFia skriver: 9 december, 2013

  Tror ni MMadeleine nu äntligen får tid att besöka svenska kyrkan I New York……


 96. snickarjohn skriver: 9 december, 2013

  Tanten 93,
  Det gläder mig mycket att Du fått hjälp.


 97. Yankee skriver: 9 december, 2013

  Why are we discussing OBAMA CARE????


 98. Annette skriver: 9 december, 2013

  Det är 2,5 månader kvar innan Mmadeleines bebis föds, eller….? Nu måste Victoria åka ner och representera Sverige i Sydafrika under Mandelas begravning. Det är det högsta Sverige kan skicka. Kungen kan ju inte åka ifrån p g av Nobelfestligheter. Men att Sitta med vid prisutdelningen och sitta med på middagen i Stadshuset kan inte vara så ansträngande. Det är ju rutin för Madeleine. Reinfelt och Victoria åker till begravningen och Madeleine ställer inte upp igen för Sverige under Nobelfestligheterna. Chris har sagt att han vill inte representera i Sverige. Hur bortskämd kan man vara?


 99. emma_h skriver: 9 december, 2013

  Annette_98 Chris har sagt att han vill inte representera i Sverige.

  Enbart medlemmar i Sve:s Kungahus KAN representera inrikes utrikes
  Chris är amerikan
  Chris tillhör inte vårt kungahus
  Chris saknar både kunglig titel &amp; HKHrang
  Han har medelat att han kommer medfölja sin fru i vissa sammanhang
  I övrigt är han privatperson precis som före bröllopet, enligt ö.k. m CG
  Du försörjer Chris inte heller så sänk Dina Krav till en mer rimlig nivå


 100. Monica skriver: 9 december, 2013

  15. Mona

  Jag kan nog hålla med dig men kronprinsessan Victoria var lika långt kommen i sin graviditet när hon väntade Estelle och hon deltog i Nobelfestligheterna. Visst har Madeleine en lång resa men om hon varit intresserad och plikttrogen så kunde hon rest hem i tillräckligt god tid för att vara utvilad till Nobelfestligheterna. Hon hade nog fått tjänstledigt från Childhood.


 101. Fia skriver: 9 december, 2013

  Man kan ju nästan påstå att alla ni "förstå-sig-påare" delar både hem o säng med Madde o Chris med tanke på hur mkt ni verkar veta om deras boende, jobb, hälsostatus o ekonomi!!!
  Madeleine har alltså valt att tacka nej till Nobelfestligheterna i år pga av sin graviditet. Mkt klokt tycker jag!! Man ska lyssna på sin kropp när man väntar barn!!
  De flesta säger att Victoria minsann var med på Nobel när hon väntade Estelle, helt rätt. Men ta då i beaktning att ingen graviditet är den andra lik!!
  Hört talas om illamående, foglossningar, högt blodtryck, graviditetsdiabetes, havandeskapsförgiftning, blodbrist och/eller blodproppar??? Allt detta är VANLIGA komplikationer vid graviditeter.
  Sluta nu för f*n att gnälla!!!!!!!!!


 102. caterineg skriver: 9 december, 2013

  För min del så tror jag att Madeleine är längre gången i graviditeten mot vad som sägs. Skulle inte bli förvånad om hon kommer hem till mammas födelsedag och stannar här och föder barnet redan jan-febr. Resa till Sverige sent i december är inte tillrådligt.


 103. Pensionär skriver: 10 december, 2013

  #71
  Jämförelsen mellan vårt kungahus och en dokusåpa är ganska träffande men också ganska elakt. Dom gör nog så gott dom kan med tanke på att dom inte är så speciellt kungliga nu för tiden. Man får gå några generationer tillbaka för att finna ett kungligt kungahus i Sverige.


 104. XXL skriver: 10 december, 2013

  @101 De komplikationer som du räknar upp är väl minst lika aktuella nästa vecka som innevarande.
  Snarare ökar väl risken för dessa ju längre graviditeten framskrider?
  Rättar mig gärna om jag har fel.


 105. Pensionär skriver: 11 december, 2013

  #80
  Både Jonas och Daniel var inbjudna på Nobelfesten för några år sedan, Daniel tackade nej på grund av sjukdom medans Jonas var med på både utdelningen och banketten.


 106. M skriver: 16 december, 2013

  Jag tror att det var planert sen länge att prinsessan Madeleine inteskulle vara med på Nobel, därför Chris tackade nej tidigt för att slippa gå ensam!!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar