Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prinsessan Madeleine slår larm – läget är allvarligt

25 jun, 2024, 14:00 
Prinsessan Madeleines egna ord om allvarliga läget.
Annons

I två veckor har prinsessan Madeleine befunnit sig på svensk mark. Redan nu har hon hunnit med en hel del: fira mamma drottning Silvia och närvarat på Childhoods årliga sommarfest.

Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelseBrand logo
Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelse

Childhood är inte den enda organisationen som Madeleine brinner för. Hon är även djupt engagerad i Min stora dag och under åren har hon anordnat flera kalas tillsammans med stiftelsen.

Madeleine har stöttat Min stora dag i över 20 år och när hon är i Sverige är det ett uppdrag hon verkligen prioriterar – en hjärtefråga som hon känner starkt för.

Annons
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine deltar i " Min Stora Dag" på H.M. Konungens hovstall.Magnus Ragnvid/TT

Madeleine om allvarliga läget

Organisationen uppfyller önskningar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. För barnen är det en viktig paus i en annars tung vardag.

Instagram lyfter nu Madeleine sin stora hjärtefråga, skriver att det är viktigt att stanna upp och reflektera över att alla barn inte får den sommar som så många andra älskar.

”Den vackraste tiden på året är också den tyngsta för några. Barn som är hemmakämpare, barn som behandlas på sjukhus, och barn som inte orkar sommarens lek har inte samma känslor inför sommarlovet. För dessa barn fortsätter kampen med mediciner, behandlingar och vårdbesök”, skriver prinsessan.

Annons

Madeleines ord om Min stora dag

Madeleine skriver vidare att hon är väldigt hedrad att få vara beskyddare för stiftelsen.

”Jag är stolt beskyddare av Min stora dag och deras arbete att skapa glädjefyllda upplevelser, ”Stora Dagar”, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser”.

”På Min Stora Dag skapas Stora Dagar året om, men man lägger extra vikt vid insatser kring skollov då man vet att vardagen för barnen i målgruppen är extra tung”.

Foto: TT/Instagram

Annons