Prinsessan Madeleine stannar i USA på obestämd tid

prinsessan madeleine stannar i usa

Madeleine har inga planer på att flytta hem till Sverige. Åtminstone inte än på länge. Hovet berättar att prinsessparet har gett upp barnens förskoleplatser i Stockholm.
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill
Slå på ljud

Förra året tog Madeleine och Chris med sig barnen och flyttade till USA. I staden Miami, Florida, har prinsessfamiljen skapat sig ett liv som fungerar bra med Chris arbete och barnens aktiviteter. I det toppmoderna huset har Madeleine även förverkligat en av sina stora drömmar i livet. Det var ju där hon skrev barnboken Stella och hemligheten, som lanserades i början av juni.

Men precis som andra utlandssvenskar så känner prinsessan förstås hemlängtan ibland. Och det är framförallt närheten till familjen och vännerna som hon saknar, har Madeleine berättat i flera intervjuer. För livet i Florida är ingen tillfällig bostadssituation för Madeleine och Chris. Nej, de planerar att stanna i USA på obestämd tid.

Tecknet som pekar på att Madeleine flyttat till USA – på obestämd tid

Svensk Damtidning har nämligen frågat hovet hur Madeleine har valt att göra med Leonores och Nicolas förskoleplatser, i Stockholm. När familjen bodde i London, år 2017, hade nämligen barnen förskoleplatser – även i Sverige. Leonore stod i kö, fick plats och skolades även in på en förskola nära lägenheten på Hovstallet.

– Familjen bor kvar i London men eftersom de regelbundet vistas i Sverige så är det bra att prinsessan Leonore får den här erfarenheten. Sedan handlar det också om att Madeleine är väldigt mån om att barnen ska ha en stark anknytning till Sverige och det svenska språket, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Hovet var även noga med att påpeka att Madeleine och Chris kommer betalade för Leonores förskoleplats, även när hon var i London.

Men nu är situationen en annan.

Madeleines barn har inte kvar sina förskoleplatser i Stockholm längre, har Margareta Thorgren klargjort för Svensk Damtidning. Och det tyder ju på att flytten till USA är mer permanent än vad flytten till London någonsin var. Prinsessparet har skapat sig ett vardagsliv i Florida – på obestämd tid.

I framtiden kommer Leonore, Nicolas och Adrienne dessutom att betraktas som privatpersoner. De är inte längre Kungliga Högheter och kommer därför inte ha några skyldigheter att utföra uppdrag i konungens tjänst. De kommer också vara friare när det kommer till att välja vad de vill utbilda sig till och arbeta som. De kommer ha fler möjligheter än kusinerna Estelle och Oscar.

Foto: TT