Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine till bokmässan – hovet berättar om besöket

08 sep, 2019, 08:00 
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan Madeleine kommande Sverige-besök betyder lite extra mycket för henne. Hon ska nämligen tala om barnboken Stella och hemligheten. Hjärteprojektet som hon arbetade med under fyra år.
Annons

Snart får vi se Madeleine på svensk mark igen. Den 27 september kommer Florida-sessan till bokmässan i Göteborg för att tala om sin barnbok, Stella och Hemligheten. Vi har pratat med hovet som berättar mer om Sverige-besöket.

Besöket betyder mycket för prinsessan Madeleine

Den var i början av juni som Madeleine lanserade sin nya barnbok. En viktig bok, för både barn och föräldrar, som tar upp frågor som rör integritet, förtroenden och självkänsla.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Budskapet i boken är väldigt viktigt att diskutera och Bokmässan kommer vara prinsessan Madeleines huvudfokus under hennes besök, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Exakt hur länge prinsessan Madeleine stannar i Sverige vill hovet inte gå ut med. Däremot förklarar Margareta Thorgren att det blir en kortare visit. Det lutar nämligen åt att hon reser ensam medan Chris och barnen stannar kvar i Florida.

Besöket kommer dessutom att göra Madeleine historisk. Hon blir nämligen den första kungligheten att närvara vid Bokmässan.

Annons

– Prinsessan ser verkligen fram emot att delta i Bokmässan. Det är en stor och nationell angelägenhet, fortsätter Margareta Thorgren.

Många har haft Madeleine i tankarna den senaste veckan då nyheterna om stormen Dorians otäcka framfart har spridit sig över världen. Prinsessan Madeleine har själv kommenterat den livsfarliga stormen. Läs hennes ord här! 

Bor på Hovstallet

När Madeleine är hemma i Stockholm bor hon i lägenheten på Hovstallet. Hon brukar också passa på att hälsa på Victoria och Daniel på Haga och blir det sent finns det förstås många rum att tillgå även där. När yngsta dottern är hemma brukar kungaparet även hålla en stor familjemiddag på Drottningholm och då är även Carl Philip och Sofia med vid bordet.

Stella och hemligheten ges av Bonnier Carlsen förlag i samarbete med Childhood. Köp den här! (reklamlänk)

Foto: TT

Annons