Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines Sverige-jul – med bästisen ”Lussan”

23 dec, 2022, 16:01 
Prinsessan Madeleine och Louise Gottlieb

Det blir många långluncher.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Möt Oreo – Madeleines & Chris nya pälskling!Brand logo
Möt Oreo – Madeleines & Chris nya pälskling!

Prinsessan Madeleine har lämnat solen och beachen i Miami för ett par vintriga veckor i Sverige – och hennes hemkomst har fört mycket gott med sig:

Drottning Silvia har äntligen fått träffa Florida-barnbarnen igen – och för Madeleine själv har den betytt en efterlängtad reunion med väninnan Louise Thott, 40 (mer känd under sitt flicknamn Gottlieb).

Prinsessan Madeleine och Louise Lussan Gotlieb Thott
Madeleine och Lussan – vänner i vått och torrt.

Prinsessan Madeleines relation till Louise ”Lussan” Thott

De har varit bästisar i mer än 25 år, men numera har de hela Atlanten mellan sig och kan bara träffas – i alla fall in person – under de perioder som prinsessan Madeleine är på besök i Sverige. Om inte ”Lussan” och hennes familj flyger till Florida förstås.

Annons

Louise har två barn med sin man Gustav Thott, 45 – en treårig son som heter Willem och dottern Alexia som är ett och ett halvt – och familjen är nyinflyttad i en paradvåning på Strandvägen i Stockholm, bara några hundra meter från prinsessan Madeleines och Chris O’Neills stockholmsbostad, sjurummaren i Kungliga Hovstallet.

Prinsessan Madeleines väninna Louise (född Gottlieb) med sin man Gustav Thott
”Lussan” har eget företag inom inredning och homestyling. Maken Gustav Thott jobbar i finansbranschen.

Läge för parmiddag alltså, och det lär bli många långluncher på stan för prinsessan Madeleines tjejgäng. Det är ju en hel höst på skilda håll som nu ska tas igen.

Louise Gottlieb och prinsessan Madeleine på Dolly Parton 2008
”Lussan” och ”Len” – alias Louise Gottlieb och prinsessan Madeleine – på Dolly Parton 2008.

Madeleine och Lussan lärde känna varandra när de båda hamnade i samma klass på Enskilda gymnasiet i Stockholm, och de har varit som ler och långhalm ända sedan dess. Och som en följd av detta ingår Lussans föräldrar Carola och Fredrik Gottlieb sedan länge i kungaparets närmaste vänkrets.

Louise Thotts föräldrar Carola och Fredrik Gottlieb på kungens 70-årsfest 2016
Carola och Fredrik Gottlieb på kungens 70-årsfest.

Lussan var också det självklara valet när Madeleine och Chris skulle välja gudföräldrar till äldsta dottern Leonore, och vice versa: Lussans son Willem har prinsessan Madeleine som gudmor.

Foto: TT.

Annons