Prinsessan Madeleines sorg – bilderna visar sanningen

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine saknar familjen, vännerna och kramarna – och de nya bilderna gör inte sorgen mindre.

Prinsessan Madeleine har inte varit i Sverige sedan i december 2019 och hon har inte kunnat krama mamma drottningen, pappa kungen, syrran Victoria och storebror Carl Philip på mer än ett år.

Pandemin har satt stopp för allt – precis som den har gjort för alla andra. Födelsedagarna, högtiderna och morbror Walthers begravning, allt har Madeleine fått följa digitalt från sin coronaisolering hemma i Miami.

– Det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: ”När får vi åka till Sverige?” sa Madeleine i SVT:s Året med kungafamiljen strax före jul.

Prinsessan Madeleine berättade om sin hemlängtan i SVT:s Året med kungafamiljen.

– Jag ser fram emot när man får ge varandra en riktig kram. Det är en sån sak man känner att man saknar. Att man inte har fått krama en vän på länge. Så en härlig kram, det längtar jag till.

– Jag hoppas att situationen ändras snart och att vi alla kan få åka hem och vara tillsammans.

Men detta var alltså i december och som alla vet har det inte ljusnat än.

Prinsessan Madeleines hemlängtan

I veckan nåddes prinsessan Madeleine dessutom av de nya bilderna på kungen och drottningen när de åkte skidor tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle hemma på Drottningholm: En härlig familjeträff i vintersolen, och då sved det nog till lite extra.

LÄS MER: Nya privata bilder – se kungafamiljens hälsning från skidäventyret!

Nej, prinsessan Madeleines hemlängtan blev nog inte bättre av de här vinterbilderna från Drottningholm.

När Svensk Dam träffade Madeleine i ett vintrigt Stockholm 2018, så berättade hon just om hur lyckliga barnen blev när de landade och det var vitt överallt:

– Det är så härligt att vara här! Särskilt med det här vinterlandet som vi har kommit hem till. Barnen tycker att det är underbart med snön!

Så här fint hade Victoria och Daniel och barnen det i Drottningholms slottspark i söndags.

Men nu får prinsessan Madeleine leva med sin hemlängtan och sin sorg en tid till. Samtidigt som hon har mycket att fokusera på i det hårt coronadrabbade Miami:

Prinsessan Madeleine: ”Så är det i Miami under pandemin”

– Vi har ju lite starkare restriktioner här i Florida än hemma i Sverige. Det har varit rätt hårt måste jag säga, under våren var i tvungna att vara i lockdown i fem månader – och om någon skulle ha sagt till mig att barnen skulle behöva hållas inomhus i fem månader, knappt få gå ut, och att vi skulle få ha home schooling från åtta till tre på dagen... Ja, jag vet inte om jag skulle börja skratta eller gråta! Men nu känner jag ändå att det har gått förvånansvärt bra. Och barnen är tillbaka i skolan igen, sa Madeleine i Året med kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine berättade för SVT om sitt liv under pandemin.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine om barnen – och sitt isolerade liv i Miami

LÄS MER: Nya bilder på prinsessan Madeleine, Chris och barnen

LÄS MER: Ryktet om prinsessan Madeleine och Chris: Hovets kommentar

Foto: TT.