Prinsessan Madeleines agerande väcker frågor

prinsessan madeleines agerande under julhelgen
Juliga bilder från Victoria och Daniel och Carl Philip och Sofia. Men inte ett knyst från Madeleine. Nu undrar många varför Florida-prinsessan inte visar sig.
Annons

Inte en hälsning, inte en bild. Det blev en jul långt borta från offentlighetens ljus för prinsessan Madeleine. Medan kronprinsessfamiljen besökte Norrmalms polisstation på självaste julafton och Carl Philip och Sofia delade med sig av en härlig familjebild, den 22 december, så var det tyst från Madeleines och Chris håll.

Annons

Enligt uppgifter till Svensk Damtidning firade prinsessparet med Chris familj på den engelska landsbygden. Madeleines svägerska Tatiana d’Abo adelsmannen John Henry d’Abo bor som bekant på ett 1700-tals gods nära Cambridge. En gigantisk fastighet som har blivit en samlingspunkt för släkten O’Neill. Mamma Eva är ofta där och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne älskar att springa omkring på de stora ägorna.

Men nu har skolorna dragit igång i Miami och familjen har rest tillbaka till sin amerikanska vardag.

Annons

Hur de har haft det? Det vet bara den innersta kretsen. Det här är nämligen den första julen som vi inte har hört ett knyst från Madeleine. Prinsessan är annars en flitig användare av sociala medier och delar gärna med sig av bilder på barnen. Men under de här högtidsdagarna har svenska folket varken fått se några bilder eller motta någon julhälsning.

Madeleines jul – utanför det kungliga strålkastarljuset

Spekulationerna om varför Madeleine, som ju är prinsessa av Sverige, varken har talat om – eller visat bilder på – sitt julfirande har varit många. En del har förstås dragit kopplingar till kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar, tidigare i höstas. Varken Carl Philip eller Madeleines barn ska tituleras Kungliga Högheter och i framtiden kommer de att betraktas som privatpersoner. Och kanske ville prinsessan därför att den här julen skulle firas privat. Medietrycket efter kungens beslut har varit ett enormt stort och kanske ville Chris och Madeleine ha den här ledigheten för sig själva. Prinsessan gav ju även ut barnboken Stella och hemligheten förra året samtidigt som Childhoods 20-årsjubileum krävde mycket av hennes tid.

Men vi hoppas förstås att Madeleine kommer fortsätta att bjuda på gulliga barnbilder på sitt Instagram-konto. Hon vet att svenska folket vill följa familjens Florida-liv och jul-tystnaden var förhoppningsvis en tillfällighet.

Annons

Foto: TT, Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Prinsessan Madeleines agerande väcker frågor”

 1. Bror skriver: 8 januari, 2020

  Hon kanske säger som länsman i Delsbo: jag blir så less…


 2. Kerstin Larsson skriver: 8 januari, 2020

  Jag tror tyvärr att hon är lite sur pga kungens beslut ang barnbarnen.


 3. josefin skriver: 8 januari, 2020

  Undrar varför ingen upprörs över att KP med familj aker bort, inte delar med sig en enda bild av sitt privata firande o det hela avslöjas genom Estelles gips. Dár talar vi om tronföljaren, inte om nummer 10 i ordningen.


  1. Anna skriver: 9 januari, 2020

   josefin
   Var, hur och när firar statsministern sina ledigheter?
   Är du lika kritisk till den informationsluckan?


 4. Britt-Marie Nilsson skriver: 8 januari, 2020

  Måste de dela med sig av allting?
  De borde väl få kunna vara ifred ngn gång.


 5. Monarkist skriver: 8 januari, 2020

  Att kronprinsessparet och deras barn är på privat skidsemester, har väl vi inget med att göra. Barnen behöver privat liv för sig själva och tillsammans med sina föräldrar. De är faktiskt barn ännu. Att Estelle har brutit benet, är också en familjeangelägenhet. Vad gäller Madeleine, tycker hon och Chris kanske att deras barn bör få vara ifred. Om hon surar, vilket ju är ett alternativ, slår det bara tillbaka mot henne själv.


 6. ellinor blomquist skriver: 9 januari, 2020

  Jag tror ej Madeleine är sur på pappa Kungen. Tvärtom! Är säkert ett önskemål från hennes och Chris sida-annars hade de bosatt sig i Stockholm, varit synliga på alla tillställningar, Chris hade tackat ja till prinstitel osv. Däremot tror jag Sofia känner sig bortkollrad. Kronprinsessparet borde agera lite som danska kronprinsparet-dela med sig även när det är privat semester.


 7. Regina Lindholm skriver: 9 januari, 2020

  Jag förstår inte inställningen och folks krav man måste veta precis allt om kungafam iljen, vad de har på sig, vad det har kostat, vad de tänker, var de rör sig, vad de har för planer, vem gillar vem, vad de äter osv osv. Sic! De sköter sitt jobb och det som är utanför jobbet är deras egen privata tid som vi inte har att göra med!


 8. Marie skriver: 9 januari, 2020

  Ett steg för att barnen ska kunna få vara privatpersoner….


 9. Desirée skriver: 9 januari, 2020

  Och kungen och Silvia är fortfarande på julledighet! Utomlands? Det skrivs inget om!


  1. maria skriver: 10 januari, 2020

   Om så nu är fallet så beror det väl på att semester är privat och ingenting som utomstående skall engagera sig i. Jobb/representation är en sak och privat tid är en annan och det skall man naturligtvis skilja på.


  2. charlotte skriver: 12 januari, 2020

   Hoppas Kungaparet har haft en skön julledighet utan svenska folkets åsikter om allt!


 10. ancibergfeld skriver: 11 januari, 2020

  Regina Vår kungafamilj har
  Vi fått följa i decennier. Vilket jag
  tycker är trevligt och många med mig. Men ofta kommer samma sak upp om och om igen. Vill man inte läsa SD…Finnsdet ju annat att vända blad i.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar