Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines agerande väcker frågor

08 jan, 2020, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan madeleines agerande under julhelgen
Juliga bilder från Victoria och Daniel och Carl Philip och Sofia. Men inte ett knyst från Madeleine. Nu undrar många varför Florida-prinsessan inte visar sig.
Annons

Inte en hälsning, inte en bild. Det blev en jul långt borta från offentlighetens ljus för prinsessan Madeleine. Medan kronprinsessfamiljen besökte Norrmalms polisstation på självaste julafton och Carl Philip och Sofia delade med sig av en härlig familjebild, den 22 december, så var det tyst från Madeleines och Chris håll.

Enligt uppgifter till Svensk Damtidning firade prinsessparet med Chris familj på den engelska landsbygden. Madeleines svägerska Tatiana d’Abo adelsmannen John Henry d’Abo bor som bekant på ett 1700-tals gods nära Cambridge. En gigantisk fastighet som har blivit en samlingspunkt för släkten O’Neill. Mamma Eva är ofta där och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne älskar att springa omkring på de stora ägorna.

Men nu har skolorna dragit igång i Miami och familjen har rest tillbaka till sin amerikanska vardag.

Hur de har haft det? Det vet bara den innersta kretsen. Det här är nämligen den första julen som vi inte har hört ett knyst från Madeleine. Prinsessan är annars en flitig användare av sociala medier och delar gärna med sig av bilder på barnen. Men under de här högtidsdagarna har svenska folket varken fått se några bilder eller motta någon julhälsning.

Annons

Madeleines jul – utanför det kungliga strålkastarljuset

Spekulationerna om varför Madeleine, som ju är prinsessa av Sverige, varken har talat om – eller visat bilder på – sitt julfirande har varit många. En del har förstås dragit kopplingar till kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar, tidigare i höstas. Varken Carl Philip eller Madeleines barn ska tituleras Kungliga Högheter och i framtiden kommer de att betraktas som privatpersoner. Och kanske ville prinsessan därför att den här julen skulle firas privat. Medietrycket efter kungens beslut har varit ett enormt stort och kanske ville Chris och Madeleine ha den här ledigheten för sig själva. Prinsessan gav ju även ut barnboken Stella och hemligheten förra året samtidigt som Childhoods 20-årsjubileum krävde mycket av hennes tid.

Men vi hoppas förstås att Madeleine kommer fortsätta att bjuda på gulliga barnbilder på sitt Instagram-konto. Hon vet att svenska folket vill följa familjens Florida-liv och jul-tystnaden var förhoppningsvis en tillfällighet.

Foto: TT, Instagram

Annons