Prinsessan Madeleines bakslag – på födelsedagen

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine

Fast i Florida. Prinsessan Madeleines 38-årsdag blev inte som hon hade tänkt – och längtan hem till Sverige är stor.

 

Så här års brukar prinsessan Madeleine alltid vara i Sverige. Hon älskar försommaren och när Svensk Dam träffade henne i juni förra året talade hon mycket om hur lycklig hon var över att vara hemma, ”nu när Stockholm är som vackrast”.

Men i år är hon fast i Florida på sin födelsedag. Och det var sannolikt inte vad hon hade räknat med.

Saknaden och längtan hem till familjen i Stockholm är alltså stor. Men denna coronasommar är inte mycket som vanligt och alla får gilla läget.

Prinsessan Madeleine 2020

Nya födelsedagsbilden på prinsessan Madeleine.

När det gäller utlandsresor så har USA just nu en så kallad ”Nivå 4”-varning, som innebär att alla, som i likhet med Chris O’Neill är amerikanska medborgare, avråds från att resa utomlands. Och prinsessan Madeleine vill förstås ha sin man med sig när hon reser hem till Sverige.

Prinsessan Madeleine längtar hem

Men viktigast av allt är ändå att hon har sin egen familj omkring sig på 38-årsdagen: Chris O’Neill (som själv fyller 46 i slutet av juni), barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, snart 5, och prinsessan Adrienne, 2, plus blandrashunden Teddy.

Prinsessan Madeleine med sina barn prins Nicolas, Adrienne och Leonore.

Nicolas, Adrienne och Leonore hurrar för mamma.

Hon kan också glädja sig åt att de oerhört strikta restriktionerna har börjat lätta i Miami och en hel del har öppnat igen. Som hotellpoolerna – så fritt fram för Madeleine och Chris att åter luncha på sin beachclub, Faena Miami Beach som ligger precis vid stranden i South Miami.

Prinsessan Madeleine: Född hemma

Prinsessan Madeleine med sin kanin, en retrobild från Solliden.

Prinsessan Madeleine på Solliden med sin kanin.

I dag är det alltså exakt 38 år sedan prinsessan Madeleine kom till världen. Och visste du förresten att hon är det enda av kungabarnen som är född hemma? Närmare bestämt i ett av de 192 rummen på Drottningholms slott.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna, Instagram.