Prinsessan Madeleines egna ord om tiden som gravid

prinsessan madeleine om tiden som gravid
Prinsessan Madeleine är mer öppen sedan hon blev trebarnsmamma. Hon älskar det avslappnade livet i Florida, där hon kan vara hemma med barnen. Dessutom är hon den enda kungligheten som har berättat, ingående, om sina förlossningar!
Annons

Prinsessan Madeleine älskade att vara gravid och till skillnad mot mamma Silvia och storasyster Victoria så har hon faktiskt valt att vara mammaledig, på riktigt.

– Jag vill ta vara på de här småbarnsåren och vara hemma med barnen så mycket det går, har Madeleine sagt i en intervju med tidningen Mama. 

Annons

Annons

Prinsessan Madeleine är en av få kungligheter som faktiskt har pratat öppet om sina förlossningar, amningsbesvär och den trötthet, som drabbar de flesta småbarnsföräldrar. Hon har dessutom fött barn i både Sverige och USA och dragit barnvagnar på såväl Strandvägen som på Manhattan. Och hon har inte stängt dörren för ett fjärde barn!

Prinsessan Madeleines graviditeter

I intervjun med Mama beskrev hon också hur hon är som mamma.

– Jag skulle nog beskriva mig själv som rätt ”hands-on”, jag försöker vara med så mycket som möjligt, oavsett om vi är i parken eller hemma. Det är klart att om vi är hemma så är det så mycket andra saker som måste göras, men jag försöker nog vara med på det mesta när jag kan. Det är viktigt, det är små stunder som man annars missar.

Annons
prinsessan madeleine gravid
Två dygn efter den här bilden skulle Madeleine föda prins Nicolas.

Kände att någonting var ‘på gång’ i kyrkan

Men den som förmodligen chockade svenska folket mest var när prinsessan berättade att hon var 3 cm(!) öppen under Carl Philips och Sofias bröllop i Slottskyrkan.

– Ja, det var ju rätt spännande, haha! Jag ville såklart väldigt gärna vara med på Carl Philips och Sofias bröllop som varade i två dagar – först var det en fest kvällen innan och sen var det själva bröllopet. Och jag sa till min barnmorska innan, att ”jag känner att det börjar hända någonting”, så jag ville kolla status innan jag gick in på festen och in i kyrkan. Men då var jag faktiskt tre centimeter öppen, så hon tyckte jag borde ha med mig en väska utifall att jag skulle behöva åka in.

Annons

Ingen av barnen var planerade

Ni som minns Madeleines hollywoodsvall och rosa galaklänning, den här dagen, har förstås svårt att föreställa er att hon skulle föda barn två dagar senare. Men så blev det! Prins Nicolas kom till världen den 15 juni.

Och hon har också avslöjat att ingen av barnen var planerade.

– När jag fick Leonore, då tyckte jag det var så mycket. Men sen när man fick andra så undrade man varför man tyckte det var så mycket med ett barn, haha! Och sen med trean, åh herregud. Jag håller inte med de som säger att ”Har man två då är det ingen skillnad med en trea”. Det tycker jag inte, utan jag tycker att det är mer att planera, just logistik-mässigt, för att de skiljer sig så mycket i åldrarna. Adrienne har sitt schema med mattider och sovtider, de andra två har något helt annat, så för att få ihop det är det ett lite större pusslande. Men det är ju kul! Jag älskar att vara mamma, det är det roligaste.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Prinsessan Madeleines egna ord om tiden som gravid”

 1. Susanne Blomgren skriver: 3 maj, 2020

  Ja då har alla kungligheter berättat om hur det var att vänta barn . Kanske finns andra saker att skriva om, för detta är inte något som dom har berättat om med pressen.


 2. Anna skriver: 4 maj, 2020

  Varför detta plötsligt intresse för kungligas graviditeter och förlossningar…?


  1. charlotte skriver: 4 maj, 2020

   Anna,
   Jag tycker också att det är ett enormt intresse för graviditeter och förlossningar generellt i samhället. Det är väl sedan, när barnen blivit lite större som det är fantastiskt.


 3. Daga skriver: 4 maj, 2020

  Madeleine.Som trebarnsmamma känner jag igen hela proceduren med småbarn födda tätt.Absolut en härlig tid.Medfött,är jag på något vis väldigt bra på planering, å då blir inget panikartat svårt.Njut av tiden som småbarnsmor den kommer aldrig i repris.Kram över oceanen.


 4. Catrin skriver: 5 maj, 2020

  Vad tillför det att veta att inget av barnen var planerat…? Det hör väl ändå till privatlivets helgd.
  Jag blir trött på detta med kungligheter som till vardags lever utomlands och gör sig oåtkomliga, bara för att spela folkliga då och då när det passar dem.
  Särskilt tröttsamt blir det när de ska spela vanliga och betona hur jobbigt det är med småbarn, när man vet att de har hjälp med allt i hemmet och inte har något 8-5-jobb fem dagar i veckan…de vet m a o väldigt lite om hur vanliga människor har det, och att påstå något annat blir bara löjligt.


  1. Ulla Lundell skriver: 5 maj, 2020

   Håller med Catrin

   Ulla


  2. Anna skriver: 5 maj, 2020

   Håller inte med Catrin

   anna


 5. ancibergfeldt skriver: 7 maj, 2020

  Madelene älskar att vara mamma,
  det lyser om henne. Hoppas att
  allt med familjen är bra!

  Sverige hälsnigar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar